Αγοράστε φωτοβολταϊκά online από το leditnow.gr και εξοικονομήστε ενέργεια με τις καλύτερες λύσεις για το σπίτι σας.

Σημαντική Πρωτοβουλία της Emirates για τη Βιώσιμη Ενέργεια

Η Emirates και η Etihad Clean Energy Development συνεργάζονται!
Στο πλαίσιο μιας σημαντικής πρωτοβουλίας για την ενίσχυση της ενεργειακής αποδοτικότητας και της βιωσιμότητας, η Emirates ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την Etihad Clean Energy Development, προκειμένου να υλοποιήσει ένα φιλόδοξο έργο ηλιακής ενέργειας στην εγκατάσταση μηχανολογικού τμήματος της Emirates στο Ντουμπάι.

Υπογραφή της Συμφωνίας στον Παγκόσμιο Σύνδεσμο
Η επίσημη υπογραφή της συμφωνίας πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της Παγκόσμιας Συνόδου Κορυφής για την Πράσινη Οικονομία 2024. Στην υπογραφή παρευρέθηκαν δύο σημαντικές προσωπικότητες: η Αυτού Υψηλότητα Σεΐχη Ahmed bin Saeed Al Maktoum, Πρόεδρος του Ανώτατου Συμβουλίου Ενέργειας του Ντουμπάι και Διευθύνων Σύμβουλος της Emirates Airline και η Αυτού Εξοχότητα Saeed Mohammed Al Tayer, Αντιπρόεδρος του Ανώτατου Συμβουλίου Ενέργειας του Ντουμπάι.

Τι περιλαμβάνει το έργο της ηλιακής ενέργειας;
Το έργο θα περιλαμβάνει την ανάπτυξη, τη μηχανική σχεδίαση, την προμήθεια, την κατασκευή, τις δοκιμές, καθώς και τη λειτουργία ηλιακών φωτοβολταϊκών συστημάτων. Επιπλέον, καλύπτεται και μια 20ετής συμφωνία για την υποστήριξη της λειτουργίας και της συντήρησης των συστημάτων.

Προβλέψεις για την Παραγωγή Ενέργειας
Συνολικά, θα εγκατασταθούν 39.960 φωτοβολταϊκά πάνελ τα οποία θα καλύψουν το 37% της ετήσιας ενεργειακής κατανάλωσης της εγκατάστασης. Η μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (CO2) εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τους 13.000 τόνους ετησίως όταν το σύστημα θα είναι πλήρως λειτουργικό, με συνολική ισχύ 23.177 kWp και εκτιμώμενη ετήσια παραγωγή 34.301.960 kWh.

Δήλωση του Σεΐχη Ahmed bin Saeed Al Maktoum
Ο Σεΐχης Ahmed bin Saeed Al Maktoum δήλωσε σχετικά με την πρωτοβουλία: «Αυτή η πρωτοβουλία αναδεικνύει τη δέσμευση της Emirates να επενδύει συνεχώς σε λύσεις ανανεώσιμης ενέργειας. Η ηλιακή ενέργεια αποτελεί κλειδί στη στρατηγική μας για βιωσιμότητα, μειώνοντας το αποτύπωμα άνθρακα μας».

Άλλες Σημαντικές Δηλώσεις από την Etihad
Η Etihad Clean Energy Development, σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο Saeed Al Tayer, θα αναλάβει την ηγεσία στο έργο, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία της στην παροχή ενεργειακών συστημάτων υψηλής απόδοσης. «Είμαστε υπερήφανοι που συνεργαζόμαστε με την Emirates Airline σε αυτό το εμβληματικό έργο», πρόσθεσε.

Μακροπρόθεσμα Οφέλη από τη Συνεργασία
Με τη 20ετή συμφωνία που περιλαμβάνει λειτουργία και συντήρηση των ηλιακών συστημάτων, η Emirates προγραμματίζει να εξασφαλίσει μακροπρόθεσμα περιβαλλοντικά οφέλη μέσα από τη χρήση καθαρής ενέργειας, υποστηρίζοντας έτσι την ατζέντα βιωσιμότητας των ΗΑΕ.

Προγράμματα Βιωσιμότητας στις Εγκαταστάσεις της Emirates
Άλλες εγκαταστάσεις της Emirates στο Ντουμπάι που ακολουθούν περιβαλλοντικά βιώσιμες πρακτικές περιλαμβάνουν το Emirates Flight Catering και το The Sevens Stadium, το οποίο φιλοξενεί το πρώτο και μεγαλύτερο ηλιακό υπόστεγο στην περιοχή.

Στήριξη στους Στόχους των ΗΑΕ
Το έργο αυτό αποτελεί μέρος των ευρύτερων προσπαθειών που γίνονται από την Emirates και την Etihad για την υποστήριξη της βιώσιμης ανάπτυξης και της καθαρής ενέργειας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Στρατηγική για τη μείωση της Εξάρτησης από Μη Ανανεώσιμες Πηγές
Αυτή η σημαντική πρωτοβουλία έρχεται σε συμφωνία με τη στρατηγική των ΗΑΕ για τη μείωση της εξάρτησης από μη ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, προάγοντας μια οικονομία χαμηλού άνθρακα.

Η συνέχεια της Υποστήριξης της Περιβαλλοντικής Πολιτικής
Η Emirates αναγνωρίζει τη σημασία της ενσωμάτωσης της ανανεώσιμης ενέργειας στη λειτουργία της και βελτιώνει ενεργά την περιβαλλοντική της πολιτική.

Η Δέσμευση για Βιωσιμότητα Συνεχίζεται
Η συνεργασία αυτή στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα: η βιωσιμότητα δεν είναι απλώς μια επιλογή, αλλά επιτακτική ανάγκη για το μέλλον όλων μας.

Συμπέρασμα: Ένα βήμα προς το μέλλον
Το έργο αυτό δείχνει την ισχυρή δέσμευση της Emirates για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τη βιωσιμότητα. Είναι σαφές ότι τέτοιες πρωτοβουλίες είναι κρίσιμες για τη δημιουργία ενός πιο βιώσιμου και καθαρού μέλλοντος, όχι μόνο για τα ΗΑΕ αλλά και για ολόκληρο τον κόσμο.

πηγή