Αγοράστε φωτοβολταϊκά online από το leditnow.gr και εξοικονομήστε ενέργεια με τις καλύτερες λύσεις για το σπίτι σας.

Emirates: Σημαντική Επένδυση σε Φωτοβολταϊκά Συστήματα

Στη σημερινή εποχή όπου η βιωσιμότητα βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα των επιχειρήσεων, η Emirates κατάφερε να ξεχωρίσει, ανακοινώνοντας ότι θα καλύψει το 37% των λειτουργιών του μηχανολογικού της τμήματος μέσω επενδύσεων σε φωτοβολταϊκά συστήματα.

Εμπνευσμένη Συνεργασία με την Etihad Clean Energy Development

Προχωρώντας σε αυτήν τη φιλόδοξη πρωτοβουλία, η Emirates συνεργάζεται στενά με την Etihad Clean Energy Development. Ο στόχος τους είναι η υλοποίηση ενός πρωτοποριακού έργου ηλιακής ενέργειας στο Emirates Engineering, το πολύ σημαντικό μηχανολογικό τμήμα της εταιρείας στο Ντουμπάι.

Η Συμφωνία Υπογράφηκε στην Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής για την Πράσινη Οικονομία

Η υπογραφή της συμφωνίας πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Συνόδου Κορυφής για την Πράσινη Οικονομία 2024. Παρόντες ήταν οι Αυτού Υψηλότητες Σεΐχης Ahmed bin Saeed Al Maktoum και Saeed Mohammed Al Tayer, οι οποίοι τόνισαν τη σημασία αυτού του εγχειρήματος για την περιοχή και την παγκόσμια βιωσιμότητα.

Προγραμματισμένα Έργα και Τεχνολογικές Καινοτομίες

Το έργο περιλαμβάνει την ανάπτυξη, τη μηχανική, την προμήθεια, την κατασκευή, καθώς και τις δοκιμές και την λειτουργία των ηλιακών φωτοβολταϊκών συστημάτων. Επιπλέον, οι δύο πλευρές θα παρέχουν 20 χρόνια υπηρεσιών λειτουργίας και συντήρησης για την εξασφάλιση μακροχρόνιας απόδοσης.

Εντυπωσιακή Ικανότητα και Οικολογικό Ίχνος

Συνολικά, θα εγκατασταθούν σχεδόν 40.000 φωτοβολταϊκά πάνελ, με τα οποία θα καλύπτεται το 37% της ετήσιας ενεργειακής κατανάλωσης της εγκατάστασης. Όταν το έργο ολοκληρωθεί, αναμένεται να μειώσει σημαντικά τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 13.000 τόνους ετησίως, βελτιώνοντας έτσι το οικολογικό αποτύπωμα της Emirates.

Δήλωση του Σεΐχη Ahmed bin Saeed Al Maktoum

Ο Σεΐχης Ahmed bin Saeed Al Maktoum δήλωσε: «Η πρωτοβουλία αυτή αναδεικνύει τη δέσμευσή μας σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Η ενσωμάτωσή τους στο μηχανολογικό τμήμα μας είναι ένα σημαντικό βήμα για τη μείωση του αποτυπώματός μας και την υποστήριξη των στόχων των ΗΑΕ για καθαρή ενέργεια».

Αντίκτυπος και Στρατηγική Βιωσιμότητας

Η Saeed Al Tayer επίσης ανέφερε: «Η Etihad Clean Energy Development θα εφαρμόσει την τεχνογνωσία της σε αυτό το έργο, διασφαλίζοντας τη λειτουργική αποδοτικότητα και την καθαρή ενέργεια». Αυτή η συνεργασία ενισχύει τη στρατηγική βιωσιμότητας και προετοιμάζει το δρόμο για άλλες αεροπορικές εταιρείες να υιοθετήσουν ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Μακροχρόνια Οφέλη από την Επένδυση

Με μια 20ετή συμφωνία για τη συντήρηση, τα φωτοβολταϊκά συστήματα θα προσφέρουν μακροχρόνια περιβαλλοντικά οφέλη και θα διασφαλίσουν ότι το μηχανολογικό τμήμα λειτουργεί με καθαρή ενέργεια. Ταυτόχρονα, το έργο αυτό υπογραμμίζει τη δέσμευση των δύο εταιρειών για ένα βιώσιμο μέλλον.

Συνολικές Στρατηγικές Ανανεώσιμης Ενέργειας

Η Emirates προγραμματίζει τη διεύρυνση των δυνατοτήτων της, διαθέτοντας ήδη φωτοβολταϊκά πάνελ και σε άλλες εγκαταστάσεις της στο Ντουμπάι, όπως η Emirates Flight Catering και το The Sevens Stadium, που ξεχωρίζει για το μεγαλύτερο ηλιακό υπόστεγο στην περιοχή.

Εξελίξεις στον Τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας

Αυτές οι εξελίξεις αποτελούν σημαντικό βήμα στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Οι βελτιώσεις στην ενεργειακή αποδοτικότητα όχι μόνο ωφελούν τις εταιρείες, αλλά και επιδρούν θετικά στο περιβάλλον.

Επίδραση στη Βιομηχανία της Αεροπορίας

Η επιτυχία αυτής της συνεργασίας μπορεί να εμπνεύσει άλλες αεροπορικές εταιρείες να υιοθετήσουν παρόμοιες στρατηγικές, βοηθώντας έτσι στη συνολική μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στον τομέα των αερομεταφορών.

Εναλλακτική Ενεργειακή Πολιτική

Αυτή η στρατηγική έρχεται σε συμφωνία με την ατζέντα των ΗΑΕ για τη μείωση της εξάρτησης από μη ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την προώθηση της οικονομίας χαμηλών εκπομπών άνθρακα.

Επόμενα Βήματα για τη Βιωσιμότητα

Καθώς η Emirates προχωρά στην υλοποίηση αυτού του έργου, παραμένει αφοσιωμένη στη βιωσιμότητα και στην επιτάχυνση της μετάβασης σε καθαρές πηγές ενέργειας, αναζητώντας διαρκώς καινοτόμες λύσεις που θα ενισχύσουν την αποδοτικότητα της.

Συμπέρασμα: Μια Πράξη Δέσμευσης προς το Μέλλον

Η συνεργασία της Emirates με την Etihad Clean Energy Development σηματοδοτεί ένα νέο κεφάλαιο για τον τομέα των αερομεταφορών, καθώς ενισχύει τη δέσμευση των ΗΑΕ προς τη βιωσιμότητα και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Αυτό το έργο δεν είναι μόνο μια επένδυση στην τεχνολογία, αλλά και στην περιβαλλοντική ευθύνη, βάζοντας τα θεμέλια για μια πιο καθαρή και βιώσιμη τουριστική βιομηχανία.

πηγή