Αγοράστε φωτοβολταϊκά online από το leditnow.gr και εξοικονομήστε ενέργεια με τις καλύτερες λύσεις για το σπίτι σας.

Αδυναμία Σύνδεσης στα Φωτοβολταϊκά Έργα στην Ιωάννινα: Οικονομικές Επιπτώσεις και Εκκλήσεις για Δράση

Φωτοβολταϊκά Έργα με Έγκριση, αλλά Χωρίς Σύνδεση

Τα φωτοβολταϊκά έργα που εντάσσονται στο πρόγραμμα pv-stegi στην περιοχή των Ιωαννίνων αντιμετωπίζουν σοβαρή δυσκολία, καθώς παραμένουν ασύνδετα στο δίκτυο. Η κύρια αιτία είναι η έλλειψη μετρητών, γεγονός που έχει οδηγήσει σε αναστάτωση και αβεβαιότητα στους δικαιούχους.

Καταγγελίες Δικαιούχων: Οικονομική Κρίση σε Ανάπτυξη

Ορισμένες εγκαταστάσεις έχουν λάβει έγκριση από τον Μάρτιο του 2024, όμως η ανικανότητα σύνδεσής τους με το δίκτυο δημιουργεί οικονομικά προβλήματα στους επενδυτές. Οι δικαιούχοι ζητούν άμεσες ενέργειες από τον ΔΕΔΔΗΕ, καθώς η κατάσταση αυτή κινδυνεύει να τους οδηγήσει σε οικονομική ασφυξία.

Επιστολή Κάλεσμα προς τον ΔΕΔΔΗΕ

Σε επιστολή τους προς τον διαχειριστή, οι δικαιούχοι εκφράζουν την ανησυχία τους. Η επιστολή αναφέρει χαρακτηριστικά ότι υπάρχουν έργα που έχουν έγκριση ετοιμότητας εδώ και αρκετό καιρό.

Το Χρονοδιάγραμμα Καθυστέρησης

Η ανικανότητα για σύνδεση των φωτοβολταϊκών έργων προκαλεί απογοήτευση, καθώς οι αιτούντες περιμένουν απαντήσεις για το πότε θα είναι διαθέσιμοι οι απαιτούμενοι μετρητές.

Έκκληση για Κεντρική Εντολή από τον ΔΕΔΔΗΕ

Οι δικαιούχοι ζητούν επίσης μια κεντρική εντολή από τον ΔΕΔΔΗΕ, ώστε να υπάρξει επιτέλους λύση στο πρόβλημα. «Η έλλειψη μετρητών** έχει περιορίσει τη δυνατότητά μας να προχωρήσουμε», αναφέρουν.

Αναγκαία Βήματα για την Επίλυση του Ζητήματος

Προτείνουν, εναλλακτικά, να τροποποιηθεί ο οδηγός του προγράμματος και να επιτραπεί η εκταμίευση των χρημάτων χωρίς την προϋπόθεση της σύνδεσης.

Διασφαλίζοντας την Προσωρινή Σύνδεση

Μια άλλη προτεινόμενη λύση είναι να συνδεθούν τα φωτοβολταϊκά συστήματα προσωρινά στο δίκτυο χωρίς τους μετρητές του ΔΕΔΔΗΕ, χρησιμοποιώντας έναν επιπλέον μετρητή του παραγωγού.

Οικονομική Δυσπραγία: Ένα Σοβαρό Ζήτημα

Η καθυστέρηση στην σύνδεση των έργων έχει ήδη αρχίσει να επηρεάζει την οικονομική κατάσταση των προμηθευτών, με πολλές εταιρείες αντιμέτωπες με την αδυναμία εξόφλησης οικονομικών υποχρεώσεων.

Δράσεις για την Επίλυση της Κατάστασης

Οι αρμόδιοι καλούνται να δώσουν προτεραιότητα σε αυτό το ζήτημα και να εκκινήσουν διαδικασίες για την επίλυσή του.

Θετική Στάση από τον ΔΕΔΔΗΕ

Είναι κρίσιμο οι υπεύθυνοι του ΔΕΔΔΗΕ να δείξουν ανταπόκριση στις ανάγκες των δικαιούχων και να αποκαταστήσουν την κανονικότητα.

Διαφάνεια και Ανταγωνιστικότητα στην Αγορά

Η καθυστέρηση αυτή μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες όχι μόνο για τους δικαιούχους, αλλά και για την οικονομία γενικότερα, αναχαιτίζοντας την πρόοδο στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Αλληλεγγύη και Στρατηγική Υποστήριξης

Είναι απαραίτητο οι δικαιούχοι να ενισχύσουν την αλληλεγγύη τους και να εργάζονται από κοινού για την επίτευξη ενός κοινού στόχου, τίθεται θέμα συντονισμένων δράσεων.

Έρχεται η Υποχρέωση της Επίλυσης των Θεμάτων

Το αίτημα για επίλυση του ζητήματος της σύνδεσης και των μετρητών δεν πρέπει να υποτιμηθεί. Είναι ουσιώδης η ανάπτυξη μιας στρατηγικής ώστε να ενισχυθεί η βιωσιμότητα του τομέα.

Ελπίδα για Άμεσες Λύσεις

Εν αναμονή των απαντήσεων από τον ΔΕΔΔΗΕ, οι δικαιούχοι αισιοδοξούν ότι θα υπάρξουν άμεσες λύσεις που θα καταστήσουν δυνατή την κανονική λειτουργία των έργων τους.

Συμπέρασμα: Η Ανάγκη για Δράση Είναι Επιτακτική

Καθώς οι φωτοβολταϊκοί προγραμματισμοί βρίσκονται σε τέλμα, η αναγκαιότητα για άμεσες και αποτελεσματικές παρεμβάσεις διαφαίνεται ξεκάθαρα. Ο ΔΕΔΔΗΕ καλείται να ενεργήσει άμεσα ώστε να αποκατασταθεί η ισορροπία στην ενέργεια στην περιοχή των Ιωαννίνων και να ενισχυθεί η διαδικασία ανάπτυξης των ανανεώσιμων πηγών.

πηγή