Σκεφτήκατε ποτέ να εγκαταστήσετε φωτοβολταϊκά στο σπίτι; Η εγκατάστασή τους δεν είναι τόσο δύσκολη. Μπορεί να είναι και πιο οικονομική απ’ ό,τι νομίζατε. Υπάρχουν προγράμματα που καλύπτουν μέχρι και 85% του κόστους.

Αναρωτιέστε πόσο θα σας βγει η εγκατάσταση; Η καταληκτική ημερομηνία για να αποσβεστούν τα έξοδα είναι μεταξύ 7 και 9 χρόνων. Τα συστήματα διαρκούν περίπου 25-30 χρόνια και χρειάζονται λίγη συντήρηση.

Gia χρηματοδότηση είναι δυνατός μερικές επιλογές. Η Alpha Bank προσφέρει χρηματοδότηση για τέσσερα έως έξι έτη, χωρίς επιτόκια. Με το πρόγραμμα, αποκτάτε και bonus πόντους.

Τα φωτοβολταϊκά έχουν πολλά πλεονεκτήματα. Είναι ιδανικά για θέρμανση και πετυχαίνουν μεγάλη αυτονομία. Επίσης, σύμφωνα με το REPowerEU, μπορούν να καλύψουν μέχρι 25% της ηλεκτρικής της ΕΕ.

Η τρέχουσα κατάσταση της ηλιακής ενέργειας στην Ελλάδα με φωτοβολταϊκά

Στην Ελλάδα, πολλοί ανησυχούν και ενδιαφέρονται για την ηλιακή ενέργεια. Η χώρα μας έχει πολύ ηλιοφάνεια, κάτι πολύ ωφέλιμο για την ηλιακή ενέργεια.

Γι’ αυτό, πολλοί εγκαθιστούν φωτοβολταϊκά συστήματα. Η κυβέρνηση υποστηρίζει την καθαρή ενέργεια και τη βιομηχανία μας. Αυτό βοηθάει στην ανάπτυξη της ηλιακής τεχνολογίας.

Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν και προκλήσεις. Μία από αυτές είναι η δυσκολία να ενσωματωθεί η ενέργεια στο δίκτυο. Η τεχνολογία όμως βελτιώνεται και βρίσκει λύσεις.

Η χρήση ηλιακής τεχνολογίας είναι καλή για τον πλανήτη.

Η υιοθέτηση της ηλιακής τεχνολογίας βοηθάει στη βιωσιμότητα. Μειώνει και την εξάρτησή μας από τα ορυκτά καύσιμα.

Net billing στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα, έχουμε μια νέα μέθοδο, το net billing. Αυτό αντικαθιστά το net metering. Τώρα, πληρώνουν λιγότερα για την υπέρβαση παραγόμενη ενέργεια.

Αυτή η αλλαγή επηρεάζει την αγορά των φωτοβολταϊκών. Έχει φέρει σημαντικές αλλαγές στην Ελλάδα.

Πρόοδος στην ηλιακή ενέργεια

Στην Ελλάδα, βελτιώνουμε την ηλιακή ενέργεια σε μεγάλο βαθμό. Αλλάζουμε τη χώρα μας με περισσότερα φωτοβολταϊκά συστήματα.

Έτσι, γίναμε πρωτοπόροι στον τομέα. Η Ελλάδα προωθείται σε ηγετική θέση στην ηλιακή βιομηχανία.

Η eshops.gr στην ηλιακή ενέργεια

Η eshops.gr είναι μια εταιρεία στην Ελλάδα. Δουλεύει στην ηλιακή ενέργεια από το 2007.

Προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις σε φωτοβολταϊκά. Η εταιρεία επικεντρώνεται στην ποιότητα και τη μακροπρόθεσμη εγγύηση. Έχει τις καλύτερες τιμές.

Τα πλεονεκτήματα της εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων στον τόπο κατοικίας

Να βάζουμε φωτοβολταϊκά στα σπίτια μας είναι καλό για πολλούς λόγους. Στην αρχή, βοηθάμε το περιβάλλον. Αυτά τα συστήματα χρησιμοποιούν την ηλιακή ενέργεια για να παράγουν ρύπουλη ηλεκτρική ενέργεια.

Έτσι, μειώνουμε σημαντικά τα ρύπους που βλάπτουν το περιβάλλον. Αυτό βοηθάει στην προστασία του κλίματος, σύμφωνα με που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ελλάδα.

Μερικά άλλα πλεονεκτήματα των φωτοβολταϊκών είναι η οικονόμια και η ανεξαρτησία. Χρησιμοποιώντας τον ήλιο, μειώνουμε το κόστος της ηλεκτρικής μας.

Έτσι, σωζόμενα χρήματα και βελτιώνουμε την οικονομική μας κατάσταση.

Τα φωτοβολταϊκά συστήματα καλύπτουν όλες τις μας ηλεκτρικές ανάγκες. Διαφορετικά από τα ηλιοθερμικά, τα φωτοβολταϊκά μας δίνουν καιρούς και ύστερα μας.

Αυτό σημαίνει πως είμαστε αυτόνομοι στην ενέργεια, χωρίς να χρειαζόμαστε το δίκτυο.

Μια ακόμη καλή πλευρά είναι η αντοχή και η ελάχιστη συντήρηση των φωτοβολταϊκών συστημάτων. Όταν εγκατασταθούν, δουλεύουν πολλά χρόνια χωρίς προβλήματα.

Μπορούμε να εμπιστευόμαστε πως θα μας παρέχουν σταθερά ηλεκτρική ενέργεια για πολύ καιρό.

Τέλος, τα φωτοβολταϊκά αυξάνουν την αξία του σπιτιού μας. Τέτοιες οικολογικές εγκαταστάσεις είναι εκτίμηση αγοράς.

Ένα σπίτι με φωτοβολταϊκά είναι επιθυμητό από πολλούς. Μπορεί να πουληθεί ή να νοικιαστεί εύκολα.

Επιδοτήσεις και χρηματοδότηση για φωτοβολταϊκά για σπίτι

Εγκαταστώντας φωτοβολταϊκά στο σπίτι, μπορείτε να πάρετε επιδοτήσεις. Το πρόγραμμα “Φωτοβολταϊκά στη Στέγη” δίνει μέχρι 65% επιδότηση στα νοικοκυριά. Στους αγρότες, το ποσοστό είναι 40%.

Για να χρηματοδοτήσετε την εγκατάσταση συστημάτων φωτοβολταϊκών, υπάρχουν πολλές λύσεις. Ένα δάνειο μπορεί να καλύψει έως 80% της επένδυσης. Το leasing μπορεί να καλύψει 100% της αξίας του εξοπλισμού.

Εισοδήματα κάτω από 20.000€ χαρίζουν επιδότηση 6.400€. Είναι μεγάλη βοήθεια για τη χρηματοδότηση της εγκατάστασης. Το χρονικό πλαίσιο για να αποσβεστώσει αυτή η επένδυση είναι περίπου 6,5 χρόνια.

Η επιδότηση και η χρηματοδότηση κάνουν τα φωτοβολταϊκά πιο οικονομικά. Οι προτεινόμενες επιδοτήσεις και οι δανειακές επιλογές βοηθούν τους καταναλωτές. Με αυτόν τον τρόπο, μειώνουν το κόστος της ενέργειας τους.

Να θυμάστε πως η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πρέπει να είναι νόμιμη. Πρέπει επίσης να συμμορφώνεται με τους οικοδομικούς κανόνες. Το να ασφαλίσετε τον εξοπλισμό είναι υποχρεωτικό, ειδικά αν τον χρηματοδοτείτε.

Οι οικονομικοί προσδιορισμοί για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών για σπίτι

Η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών μπορεί να βελτιώσει το μέλλον σας. Παρά το αρχικό κόστος, είναι προσιτή και αξίζει τα χρήματά σας.

Οι ενισχύσεις και τα χρηματοδοτικά προγράμματα κάνουν τα φωτοβολταϊκά φθηνότερα. Μπορείτε να κερδίσετε έκπτωση μέχρι 50% στα συστήματα. Αυτό είναι δυνατό με το net metering και μπαταρίες αποθήκευσης ενέργειας.

Για την περίοδο 2022-2023, έχουμε έκπτωση 50% σε μπαταρίες. Επίσης, υπάρχουν προσφορές μέχρι 35% σε ορισμένα προϊόντα.

Με τις εξοικονομημένες ενέργειες και τις πιστώσεις, η επένδυση επιστρέφει γρήγορα. Έτσι, μπορείτε να κερδίσετε πολλά λεφτά στο μέλλον.

Ένα φωτοβολταϊκό σύστημα μπορεί να αυξήσει την αξία του σπιτιού σας. Οι αγοραστές προτιμούν σπίτια με φωτοβολταϊκά λόγω της βιωσιμότητάς τους.

Οι πάνελ απαιτούν λίγη συντήρηση και ζουν πάνω από 25 χρόνια. Αυτό τα καθιστά μια μακροπρόθεσμη επένδυση.

Για να βρείτε το ιδανικό σύστημα φωτοβολταϊκών, δείτε το κόστος και την απόδοση της επένδυσης. Κρίνετε το μέγεθος και την τοποθεσία του συστήματος σας.

Η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών γίνεται πιο προσιτή

Οι φθηνότερες τιμές και οι επιδοτήσεις κάνουν την επένδυση πιο ελκυστική. Ένα φωτοβολταϊκό σύστημα μπορεί να καλύψει τις ανάγκες σας στο ηλεκτρικό ρεϋσμα.

Κατανόησε τις επιδοτήσεις και τις εκπτώσεις που προσφέρονται. Η Eshops.gr έχει τα πιο αξιόπιστα προϊόντα για εσάς.

Υλικά και εγκατάσταση φωτοβολταϊκών για σπίτι

Για να εγκαταστήσετε φωτοβολταϊκά στο σπίτι, χρησιμοποιούνται τα καλύτερα υλικά. Αυτά εξασφαλίζουν πως θα λειτουργούν καλά. Και θα είναι αξιόπιστα για πολλά χρόνια.

Τα πάνελ είναι από την Sharp. Είναι γνωστή εταιρεία με μακροχρόνιες εγγυήσεις.

Για τη μετατροπή της ενέργειας χρησιμοποιείται ένας αξιόπιστος μετατροπέας Victron. Έχει εγγύηση 5 ετών. Με αυτόν, η ηλιακή ενέργεια γίνεται ηλεκτρική για το σπίτι.

Για τον έλεγχο και την ασφάλεια, χρησιμοποιείται ένας ρυθμιστής Victron. Έχει 70A και 5 χρόνια εγγύηση. Επιτρέπει την καλύτερη δυνατότητα φόρτισης μπαταριών.

Το σύνολο κοστίζει περίπου 10.700€ με ΦΠΑ. Η τιμή συμπεριλαμβάνει επίβλεψη εγκατάστασης. Και εγγύηση καλής λειτουργίας για 2 χρόνια.

Προσθήκη ανεμογεννήτριας ή γεννήτριας

Εάν θέλετε περισσότερη ενέργεια, μπορείτε να βάλετε ανεμογεννήτρια ή γεννήτρια. Αυτές δίνουν παραπάνω ηλεκτρική ενέργεια όταν χρειαστεί.

Εμπλουτισμένη εγκατάσταση φωτοβολταϊκών για σπίτι

Η eshops.gr είναι ειδικευμένη στα φωτοβολταϊκά από το 2007. Παρέχει αξιόπιστες εγκαταστάσεις για όλες τις ανάγκες.

Χρησιμοποιούν Αμερικανικά-Ιαπωνέζικα πάνελ και Ολλανδικούς αντιστροφείς. Κι όλα αυτά μεριμνώντας για την απόδοση.

Παρέχουν δωρεάν διαστασιολόγηση και συμβουλές για τα φωτοβολταϊκά. Προσαρμοζόμενες λύσεις για κάθε σπίτι με διαφορετικές ανάγκες.

Συμπεράσματα για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών για σπίτι

Τα φωτοβολταϊκά σπίτια προστατεύουν το περιβάλλον και εξοικονομούν ενέργεια. Η εγκατάστασή τους είναι τώρα πιο εύκολη, χάρη σε επιδοτήσεις και χρηματοδοτικές επιλογές.

Μία οικογένεια στην Ελλάδα χρησιμοποιεί περίπου 5000 kWh ενέργειας τον χρόνο. Αυτό κοστίζει περίπου 1250 ευρώ.

Ένα φωτοβολταϊκό σύστημα που καλύπτει αυτήν την κατανάλωση κοστίζει 5500 ευρώ. Όμως, θα πάρετε πίσω τα χρήματά σας μέσα σε πεντέμισι χρόνια. Μετά, θα παίρνετε δωρεάν ρριστική ενέργεια για άλλα 20 χρόνια.

Η κυβέρνηση προσφέρει επιδοτήσεις μέχρι 75% για την εγκατάσταση των φωτοβολταϊκών. Η eshops.gr βοηθάει να εξασφαλιστεί η μέγιστη απόδοση. Όλα αυτά βελτιώνουν το περιβάλλον και μειώνουν τους ρρισμούς CO2.

Οι φωτοβολταϊκοί μπορούν να τοποθετηθούν πάνω σε στέγες, βεράντες και πέργκολες. Υπάρχουν διάφοροι τύποι που μπορεί να ταιριάξουν στις ανάγκες σας. Οι τιμές τους μειώνονται μερικές φορές από 12% έως 36%.

FAQ

Με ποιους τρόπους μπορώ να εγκαταστήσω φωτοβολταϊκά συστήματα στον τόπο κατοικίας μου;

Επικοινωνήστε με εταιρείες που εγκαθιστούν φωτοβολταϊκά. Αυτές θα ελέγξουν την ανάγκες σας. Σας προτείνουν τι χρειάζεστε.

Πώς μπορώ να επωφεληθώ από επιδοτήσεις για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών για σπίτι;

Οι επιδοτήσεις δίνονται μέσω προγραμμάτων. Ένα από αυτά είναι το “Εξοικονομώ-Αυτονομώ”. Ελέγξτε τις προϋποθέσεις και υποβάλετε αίτηση.

Πόσο κοστίζει η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών για σπίτι;

Η τιμή μπορεί να διαφέρει. Εξαρτάται από το μέγεθος και τον τύπο της εγκατάστασης. Τα χρηματοδοτικά προγράμματα μειώνουν το κόστος.

Πόσο καιρό χρειάζεται για να αποβάλλεται η επένδυση στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκών για σπίτι;

Ο χρόνος εξαρτάται από πολλά. Π.χ., το κόστος, οι επιδοτήσεις κτλ. Συνήθως όμως είναι μια καλή επένδυση σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Χρειάζομαι επαγγελματία για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών για σπίτι;

Ναι, είναι σημαντικό να επιλέξετε επαγγελματία. Αυτός θα εγκαταστήσει το σύστημά σας σωστά. Έτσι, θα δουλεύει απροβλημάτιστα.

Υπάρχουν άλλες ενεργειακές λύσεις πέρα από τα φωτοβολταϊκά για σπίτι;

Ναι, υπάρχουν κι άλλες εναλλακτικές. Μπορείτε να εξετάσετε την ηλιακή θέρμανση και άλλες επιλογές. Συζητήστε με τον επαγγελματία για να βρείτε την καλύτερη λύση.

Σύνδεσμοι πηγών