Γνωρίζετε τις ημέρες μας σχετικά με την ενέργεια; Η εταιρεία MP-Energy έχει εγκαταστήσει πολλά φωτοβολταϊκά σε όλη την Ελλάδα. Τώρα, πολλοί ικανοποιημένοι πελάτες επωφελούνται από αυτά.

Τι είναι το φωτοβολταϊκό ιδιοκαταναλωτής; Είναι φωτοβολταϊκά που μετατρέπουν τον ήλιο σε ηλεκτρικό ρεύμα. Το ρεύμα αυτό χρησιμοποιείται άμεσα εκείνη τη στιγμή.

Ένα τέτοιο σύστημα βοηθά τους ανθρώπους να εξοικονομούν στο ρεύμα και την ενέργεια. Με τη χρήση φωτοβολταϊκών, απολαμβάνουμε ανανεώσιμη ενέργεια.

Ταυτόχρονα, μειώνουμε τις επιβλαβείς εκπομπές και εξοικονομούμε στο λογαριασμό μας. Μια επιπλέον ωφέλεια είναι το net metering. Αυτό μας επιτρέπει να είμαστε ανεξάρτητοι στην ενέργεια.

Οι οφέλη των φωτοβολταϊκών ιδιοκατανάλωσης

Τα φωτοβολταϊκά συστήματα είναι καινούρια γαλάζια τεχνολογία που έρχεται για να αλλάξει τις ζωές μας. Προσφέρουν πολλά πλεονεκτήματα σε εμάς, τους καταναλωτές. Καταρχάς, μας βοηθούν να μειώσουμε το κόστος της ηλεκτρικής μας ενέργειας κατά 70%.

Πώς γίνεται αυτό; Παράγουν τη δική τους ενέργεια, οπότε δεν πληρώνουμε τόσο. Επίσης, μας κάνουν ανεξάρτητους από τις αυξήσεις στις τιμές της ενέργειας.

Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να συμβάλουμε περισσότερο στο να φροντίζουμε το περιβάλλον. Και όχι μόνο αυτό. Με αυτόν τον τρόπο, αποκτάμε και προστασία από τις αυξήσεις των τιμών της ενέργειας.

Σύμφωνα με μελέτες, οι φωτοβολταϊκές συσκευές μπορούν να φέρουν μεγάλες εξοικονομήσεις. Για παράδειγμα, ένα καταναλωτικό σπίτι με 4500 kWh ετήσια κατανάλωση και €5500 επένδυση, μπορεί να ξοφληθεί σε 8,4 χρόνια μόνο. Μετά από 25 χρόνια, οι οικονομίες μπορεί να φτάσουν μέχρι τα €18949.

Να φανταστείς αν έχεις μεγάλο σπίτι που καταναλώνει περισσότερη ενέργεια, μπορεί να εξοικονομείς ακόμα περισσότερα. Με €6700 επένδυση, μπορείς να εξοικονομήσεις €25266 για 25 χρόνια.

Αυτές είναι μεγάλες εξοικονομήσεις! Και προστατεύεις και το περιβάλλον όσο κανείς.

Οι φωτοβολταϊκές συσκευές είναι καλή επιλογή, ιδίως για μεγάλες επιχειρήσεις. Ένα μεγάλο κατάστημα με 45.000 kWh ετήσια κατανάλωση μπορεί να φέρει εξοικονώσεις μέχρι €124388 για 25 χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι 3,4 χρόνια μετά την εγκατάσταση, το κόστος θα έχει αποπληρώσει τον εαυτό του.

Ένα μεσαίο μαγαζί με 750.000 kWh χρειάζεται μια μεγαλύτερη επένδυση, €270.000. Αλλά οι οικονομίες είναι τεράστιες. Μπορεί να φτάσουν τα €1703602 για 25 χρόνια, με αποπληρωμή σε μόλις 2,4 χρόνια.

Μεγαλύτερες επενδύσεις σημαίνουν και περισσότερες οικονομίες. Και, πάνω απ’ όλα, βοηθάνε το περιβάλλον. Τόσο χρήματα μπορεί να εξοικονομηθούν, και άλλα τόσα θα προστατεύσουν τη γη. Αξίζει να το σκεφτείτε.

Η τεχνολογία των φωτοβολταϊκών ιδιοκατανάλωσης

Φωτοβολταϊκά συστήματα λειτουργούν με κύψελες που μετατρέπουν το φως σε ρεύμα. Ένας αντιστροφέας μετατρέπει το ρεύμα σε διαφορετικό. Υπάρχει επίσης έξυπνος μετρητής για την ακριβή μέτρηση της ηλεκτρικότητας.

Το ρεύμα χρησιμοποιείται στο σπίτι ή πωλείται στο δίκτυο. Τέτοιες τεχνολογίες είναι αξιόπιστες και υψηλής ποιότητας.

Η KOSTAL έχει προϊόντα με υψηλή απόδοση. Οι αντιστροφείς της βελτιώνουν την ενεργειακή τροφοδοσία. Η αποθήκευση ενέργειας μειώνει τα κόστη ρεύματος.

Το KOSTAL Solar App προσφέρει εργαλεία για εποπτεία. Επίσης, βελτιώνονται με αντικατάσταση αντιστροφέων.

Νομοθεσία περί φωτοβολταϊκών ιδιοκατανάλωσης

Η νομοθεσία για τα φωτοβολταϊκά συστήματα επιτρέπει την εγκατάστασή τους. Αυτά τα συστήματα επιστρέφουν ενέργεια στο δίκτυο χρησιμοποιώντας το net metering. Οι καταναλωτές μπορούν έτσι να μην εξαρτώνται από παροχείς ενέργειας.

Επίσης, μπορούν να φτάσουν να εξοικονομήσουν χρήματα. Η νομοθεσία προβλέπει επιδοτήσεις για την εγκατάσταση των συστημάτων. Υπάρχουν και πιστώσεις για όσους τα αγοράζουν.

Ο Εθνικός Κλιματικός Νόμος απαιτεί από ειδικά κτίρια να χρησιμοποιούν φωτοβολταϊκά. Αυτά αποτελούν τουλάχιστον το 30% της ενέργειας τους. Αυτό βοηθάει στη μείωση της χρήσης παραδοσιακών πηγών ενέργειας.

Η μεγέθυνση των φωτοβολταϊκών συστημάτων εξαρτάται από το πώς θα τα χρησιμοποιήσετε. Για επιχειρήσεις υπάρχει όριο στα 20 kW. Ενώ για οικιακή χρήση αρκεί ένα μέγεθος έως 10 kW.

Στα νησιά, τα φωτοβολταϊκά συστήματα για οικιακή χρήση φτάνουν τα 5 kW. Για εταιρείες αυξάνονται σε 10 kW ή στο 50% της αναμενόμενης ισχύος. Αυτά τα συστήματα μπορεί να εξοικονωθή πολλά χρήματα, όπως €920,40 ετησίως.

Για το net metering απαιτούνται συγκεκριμένα υλικά, σαν τα φωτοβολταϊκά πάνελ. Επίσης, τάση μετατροπέα και μετρητής ενέργειας χρειάζονται. Αυτά ταυτίζουν και καταγράφουν την παραγόμενη ενέργεια.

Η σύμβαση για το net metering κρατά συνήθως 25 χρόνια. Υπογράφεται με τον πάροχο ενέργειας, όχι με τον Φορέα Διαχείρισης Δικτύου. Σε περίπτωση αλλαγής πάροχου, μεταφέρεται η σύμβαση.

Η εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος για ιδιοκατανάλωση εξοικονομεί χρήματα. Με αυτόν τον τρόπο, τα νοικοκυριά μποροώ να αποτανθούν σημαντικά ποσά.

Συμπέρασμα

Οι φωτοβολταϊκοί είναι καλοί για εμας. Μας βοηθούνε να μην πληρώνουμε πολλά στο ρειόνι. Επίσης, μας κάνουνε ανεξάρτητους από τους παρόχους ρειάς.

Επιπλέον, μας βοηθούνε να σώνουμε χρήματα μειώνοντας τα ηλεκτρικά μας έξοδα. Προστατεύουν το περιβάλλον μας μειώνοντας τα αέρια που βλάπουν.

Στην Ελλάδα, μπορούμε να κάνουμε πολλά με φωτοβολταϊκούς. Υπάρχουν προσφορές και ενίσχυση για αυτά. Και η νομοθεσία βοηθάει πολύ.

Είναι σίγουρα μια έξυπνη επιλογή για όλους. Μας βοηθάει σε οικονομικό, περιβαλλοντικό και ενεργειακό επίπεδο. Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την V-TAC:

https://www.leditnow.gr/fotovoltaika-vtac-leditnow/

Ή τηλεφωνήστε τους στο 210 3006631 για να μιλήστε απ’ευθείας.

FAQ

Ποια είναι τα οφέλη της φωτοβολταϊκής ιδιοκατανάλωσης;

Η φωτοβολταϊκή ιδιοκατανάλωση βοηθάει τους καταναλωτές. Κάνει το λογαριασμό της ηλεκτρικής ενέργειας μικρότερο. Αυτό γίνεται γιατί παράγουν τη δική τους ενέργεια.Παύεις να είσαι εξάρτημε από τους παρόχους ενέργειας. Αυτό σημαίνει ότι δεν πληρώνεις αυξήσεις στις τιμές ενέργειας. Βοηθάει επίσης στην προστασία του περιβάλλοντος, μειώνοντας τα αέρια του θερμοκηπίου.

Πώς λειτουργούν τα φωτοβολταϊκά συστήματα ιδιοκατανάλωσης;

Τα φωτοβολταϊκά συστήματα χρησιμοποιούν φωτοηλεκτρικές κυψέλες. Αυτές μετατρέπουν το φως του ήλιου σε ρεύμα. Με ένα αντιστροφέα, το ρεύμα γίνεται εναλλασσόμενο.Ένας έξυπνος μετρητής μετράει τον όγκο της ενέργειας που χρησιμοποιείς. Αυτή η ενέργεια μπορεί να πηγαίνει απευθείας στο σπίτι σου. Ή να περνάει μέσα από το δίκτυο στο σπίτι σου, ανάλογα με τις ανάγκες σου.

Ποια είναι η νομοθεσία περί φωτοβολταϊκών ιδιοκατανάλωσης;

Η νομοθεσία σχετικά με τη φωτοβολταϊκή ιδιοκατανάλωση επιτρέπει τη σύνδεση. Κάνεις δίκτυο της ενέργειας που παράγεις. Χρησιμοποιεί τη διαδικασία του net metering.Το net metering βοηθάει στην εξοικονόμηση χρημάτων. Επίσης, χάριζε αυτονομία σε σένα, καθώς δεν είσαι πλέον εξάρτημε από τους παρόχους ενέργειας.

Σύνδεσμοι πηγών