Αναρωτιέστε πόσοι Έλληνες οικογένειες και αγρότες έχουν ωφεληθεί από επιδοτήσεις για φωτοβολταϊκά; Πολλοί ανθρώποι βοηθούν στην επιτυχία του αυτών των προγραμμάτων. Με την έναρξη των υποδοτήσεων σε επιπόλαιο επίπεδο, είναι καλή στιγμή να μάθουμε για περισσότερες λεπτομέρειες.

Βασικά Σημεία

  • Η πλατφόρμα pvstegi.gov.gr άνοιξε για αιτήσεις φωτοβολταϊκών στην Ελλάδα.
  • Δικαιούχοι είναι νοικοκυριά και αγρότες με έως και 75% επιδότηση.
  • Ο προϋπολογισμός του προγράμματος είναι 238 εκατομμύρια ευρώ.
  • Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας pvstegi.gov.gr.
  • Προκειμένου να είστε δικαιούχοι, πρέπει να έχετε σύμβαση σύνδεσης με τον ΔΕΔΔΗΕ.

Προϋποθέσεις για την υποβολή αίτησης

Για να ζητήσετε χρήμα το χρηματοδότηση του φωτοβολταϊκού σας, πρέπει να πληρούνται κάποιες προϋποθέσεις. Πρώτη προϋπόθεση είναι να έχετε συμβόλαιο σύνδεσης με τον ΔΕΔΔΗΕ για τον φωτοβολταϊκό σας.

Για τα νοικοκυριά, θα πρέπει επίσης να έχετε φωτοβολταϊκό σταθμό μαζί με μια μπαταρία. Οι αγρότες, από την άλλη, μπορούν να επιλέξουν φωτοβολταϊκό με ή χωρίς μπαταρία.

Οι όροι του προγράμματος στη στέγη περιλαμβάνουν κάποιες προϋποθέσεις. Αυτές είναι:

  • Σύναψη Σύμβασης Σύνδεσης με τον ΔΕΔΔΗΕ
  • Εγκατάσταση φωτοβολταϊκού σταθμού με μπαταρία (για νοικοκυριά)
  • Εγκατάσταση φωτοβολταϊκού σταθμού με ή χωρίς μπαταρία (για αγρότες)

Επιπλέον, υπάρχουν ορισμένοι περιορισμοί σε ισχύς και επιδότηση. Η ισχύς του φωτοβολταϊκού συστήματος δεν πρέπει να είναι πάνω από 10,8kW. Η επιδότηση από τη μπαταρία πρέπει να μην υπερβαίνει τα 10,8kWh.

Ακόμα, οι αγρότες μπορούν να κάνουν περισσότερες αιτήσεις. Αυτό εξαρτάται από τον αριθμό των παρόχων ρεύματος αγροτικής χρήσης που έχουν. Μπορούν επίσης να υποβάλουν μια αίτηση για την κατοικία τους.

Ποιοί είναι δικαιούχοι

Οι δικαιούχοι του προγράμματος είναι οικογένειες και αγρότες. Θέλουν να βάλουν φωτοβολταϊκά στην οροφή τους. Χρειάζεται να έχουν κάνει Σύμβαση Σύνδεσης με τον ΔΕΔΔΗΕ. Επίσης, ο φωτοβολταϊκός τους σταθμός δεν πρέπει να είναι ήδη συνδεδεμένος.

Το πρόγραμμα δίνει επίσης ένα bonus 10% σε κάποιες ομάδες. Αυτό ισχύει για άτομα με αναπηρία, τα συζύγους ή τα εξαρτώμενα μέλη τους. Έχουν επίσης έκπτωση οι μονογονεϊκές και οι πολύτεκνες οικογένειες.

Προϋπολογισμός προγράμματος

Το Πρόγραμμα για Φωτοβολταϊκά Στη Στέγη έχει προϋπολογισμό 238 εκ. ευρώ. Σκοπός του είναι να βοηθήσει νοικοκυριά και αγρότες. Έτσι, ενδυναμώνεται η χρήση φωτοβολταϊκών συστημάτων στην Ελλάδα.

Ο προϋπολογισμός χωρίζεται σε διάφορες κατηγορίες με διαφορετικά επίπεδα χρηματοδότησης. Ευάλωτα νοικοκυριά λαμβάνουν 45 εκ. ευρώ. Τα πολύτεκνα οικογένειες αποκτούν 100 εκ. ευρώ. Επίσης, έχουμε 63 εκ. ευρώ για πολίτες με υψηλά εισοδήματα και 30 εκ. ευρώ για αγρότες.

Υπάρχει και επιδότηση 10% για ορισμένες κατηγορίες, όπως για άτομα με αναπηρία. Αυτό εμπλουτίζει τον προϋπολογισμό.

Ο προϋπολογισμός είναι βασικό κομμάτι του προγράμματος. Βοηθά στο να επιτευχθεί ο στόχος για περισσότερο φωτοβολταϊκά. Η ισότιμη πρόσβαση στην ενέργεια και η αειφορία είναι σημαντικά αποτελέσματα.

Επιδοτήσεις για το Πρόγραμμα Φωτοβολταϊκών Στη Στέγη:

  • Ευάλωτα νοικοκυριά: 45 εκατομμύρια ευρώ
  • Πολίτες με χαμηλά εισοδήματα: 100 εκατομμύρια ευρώ
  • Πολίτες με υψηλά εισοδήματα: 63 εκατομμύρια ευρώ
  • Επαγγελματίες αγρότες: 30 εκατομμύρια ευρώ

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με τον οργανισμό στο τηλέφωνο 210 3006631.

Περίοδος υποβολής αιτήσεων

Θέλετε να αίτηση για φωτοβολταϊκά; Πηγαίνετε στο pvstegi.gov.gr. Μπορείτε να υποβάλετε από 2 Μαΐου 2023 μέχρι 30 Ιουνίου 2024. Αλλά οι πόροι μπορεί να εξαντληθούν πιο νωρίς.

Μη χάσετε την ευκαιρία. Σκεφτείτε να εγκαταστήσετε φωτοβολταϊκά στο σπίτι ή στη δουλειά.

περίοδος υποβολής

Επισκεφτείτε την πλατφόρμα εγκαίρως. Έτσι θα είστε σίγουροι πως θα μπείτε μέσα στο πρόγραμμα. Καλέστε μας στο 210 3006631 αν έχετε κάποια απορία.

Επικοινωνία με τον οργανισμό

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα ή να επικοινωνήσετε μαζί μας. Καλέστε μας στο τηλέφωνο 210 3006631.

Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη φόρμα επικοινωνίας στο site μας. Η ιστοσελίδα είναι pvstegi.gov.gr.

Πλεονεκτήματα του προγράμματος

Το πρόγραμμα για φωτοβολταϊκά στην στέγη έχει πολλά πλεονεκτήματα. Προσφέρει χρηματική ενίσχυση για την εγκατάσταση. Αυτή η ενίσχυση είναι για οικογένειες και αγρότες.

Με αυτά τα χρήματα, οι άνθρωποι μπορούν να βάλουν ηλιακά συστήματα στην οροφή τους. Έτσι, βελτιώνουν την ενεργειακή τους αυτονομία και μειώνουν το κόστος.

Η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών με μπαταρία βοηθάει και στην εξοικονόμηση ενέργειας. Ο λόγος είναι πως η μπαταρία μπορεί να αποθηκεύει ενέργεια. Αυτό είναι χρήσιμο κατά τις νύχτες ή όταν δεν φωτίζει ο ήλιος.

Επίσης, το πρόγραμμα βοηθάει την Ελλάδα να γίνει καλύτερη στην ενέργεια. Οι άνθρωποι με ηλιακά συστήματα μηνύουν την αειφορία. Παίρνουν μέρος στην προστασία του περιβάλλοντος.

Πλεονεκτήματα του προγράμματος
Οικονομική επιδότηση για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων με μπαταρία
Μείωση του κόστους κατανάλωσης ενέργειας
Εξοικονόμηση ενέργειας με την αποθήκευση παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας
Αυτονομία στη χρήση ηλιακής ενέργειας
Εκσυγχρονισμός του ενεργειακού συστήματος της Ελλάδας
Συμβολή στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας των κτιριακών κατασκευών

Υποστήριξη της πρωτοβουλίας

Για περισσότερες πληροφορίες και υποστήριξη, τηλεφωνήστε μου στο 210 3006631. Είμαι εδώ για όλες τις ερωτήσεις και για να σας βοηθήσω στην αίτηση. Χρησιμοποιήστε τα πλεονεκτήματα του προγράμματος τώρα. Βοηθήστε με τον εκσυγχρονισμό της ενέργειας στη χώρα μας.

Προσδοκίες για το πρόγραμμα

Η ελπίδα είναι πως το πρόγραμμα για φωτοβολταϊκά θα πάει πολύ καλά. Αναμένεται να βοηθήσει τις οικογένειες και τους αγρότες να βάλουν δικά τους φωτοβολταϊκά. Αυτό θα φέρει ηλιακή ενέργεια και θα μειώσει τα επιβλαβή εκπομπές στο περιβάλλον μας.

«Είμαι αισιόδοξος για την εξέλιξη του προγράμματος. Βλέπουμε μεγάλο ενδιαφέρον από τον κόσμο. Περιμένουμε πολλές νέες εγκαταστάσεις. Έτσι, προάγοντας την αειφόρο ανάπτυξη και μειώνοντας τις εκπομπές.»

Πολλοί είναι οι λόγοι που προβλέπουμε επιτυχία για το πρόγραμμα. Αυτό θέλει να πετύχει καλά σε θέματα περιβάλλοντος, οικονομίας και κοινωνίας. Με την υποστήριξη των φωτοβολταϊκών, παράγουμε περισσότερη καθαρή ενέργεια. Αυτή η ενέργεια βοηθά στη μείωση της ανάγκης για την παραδοσιακή ενέργεια. Ταυτόχρονα, μειώνονται και οι επιβλαβείς εκπομπές, βοηθώντας στον παγκόσμιο αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής.

Μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου

Η Ελλάδα έχει θέσει στόχους για μειώσεις στις εκπομπές. Το πρόγραμμα με τα φωτοβολταϊκά αναμένεται να βοηθήσει σε αυτό. Οι κάτοικοι και οι αγρότες θα χρησιμοποιήσουν ηλιακή ενέργεια. Έτσι, θα υπάρξει μικρότερη επιβάρυνση για το περιβάλλον και θα βοηθάμε στην προσπάθεια για έναν πιο καθαρό πλανήτη.

ΠροσδοκίεςΠρόγραμμαΦωτοβολταϊκά
Αύξηση εγκαταστάσεωνΣημαντική επιτυχίαΒελτίωση του περιβάλλοντος
Μείωση εξάρτησης από παραδοσικές πηγέςΠροώθηση ηλιακής ενέργειαςΒιώσιμη παραγωγή ενέργειας
Μείωση εκπομπών αερίωνΠροστασία περιβάλλοντοςΑγώνας κατά της κλιματικής αλλαγής

Αυτές οι προσδοκίες είναι ελπιδοφόρες. Το πρόγραμμα με τα φωτοβολταϊκά μπορεί να βοηθήσει στην αειφόρο ανάπτυξη της Ελλάδας. Αναβαθμίζοντας την ενέργειά μας, συμβάλλουμε στη μείωση των εκπομπών. Είναι μια ευκαιρία να κάνουμε και εμείς σαν κοινωνία το μέρος μας για έναν καθαρότερο κόσμο.

Συνεισφορά στην αειφορία

Η τοποθέτηση φωτοβολταϊκών συστημάτων στη στέγη βοηθάει στην αειφόρο ανάπτυξη. Αυτό γίνεται με τη μείωση της χρήσης καυσίμων. Οι ηλιακοί συλλέκτες αναζωογονούν το σύστημα ενέργειας μας, που είναι κρίσιμο για το μέλλον μας.

Τα φωτοβολταϊκά συστήματα χρησιμοποιούν την ηλιακή ενέργεια για τη δημιουργία ηλεκτρισμού. Είναι μια βιώσιμη και ανανεώσιμη πηγή ενέργειας.

Η Ελλάδα προωθεί τους στόχους της για αειφορία μέσω των φωτοβολταϊκών συστημάτων. Η εκμετάλλευση του ήλιου προσφέρει βιώσιμη ενέργεια. Αυτή η προσπάθεια βοηθάει στην προστασία του περιβάλλοντος και τη βιωσιμότητα των φυσικών πόρων μας.

Η μετάβαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι βασική. Βοηθάει να εξασφαλιστεί ένα βιώσιμο μέλλον για τον πλανήτη μας.

Οφέλη της εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων

Η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων είναι καλή για τους ιδιοκτήτες και την κοινωνία. Ας δούμε μερικά οφέλη:

  • Μειώνει την κατανάλωση ενέργειας από τα παραδοσιακά καύσιμα
  • Βοηθά στη μείωση των αερίων του θερμοκηπίου
  • Σας κάνει ανεξάρτητους από τις τιμές του ηλεκτρικού
  • Εξοικονομάτε χρήματα από τους λογαριασμούς σας
  • Προστατεύετε το περιβάλλον και τους πόρους μας
  • Υπάρχουν επιδοτήσεις και οικονομικά κίνητρα
ΠλεονεκτήματαΣυνεισφορά στην αειφορία
Μείωση κόστους ενέργειαςΜείωση εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου
Αυτονομία στην παραγωγή ηλεκτρικούΠροστασία του περιβάλλοντος και των φυσικών πόρων
Δαπάνη σε κερδοφόρο επένδυσηΑνεξαρτησία από τις παραδοσικές πηγές ενέργειας

Συμπέρασμα

Η αίτηση για φωτοβολταϊκά στην Ελλάδα είναι εύκολη. Μπορείτε να ζητήσετε εγκατάσταση φωτοβολταϊκού. Έτσι, θα χρησιμοποιείτε την ηλιακή ενέργεια για να κόβετε το κόστος ενέργειάς σας. Η πράσινη ενέργεια είναι καλή για την υγεία της γης. Συμβάλλετε στον εκσυγχρονισμό και την αειφόρο ανάπτυξη μας μέσα από τα φωτοβολταϊκά.

Χρησιμοποιήστε την πράσινη ενέργεια για να μειώσετε το κόστος σας. Η αίτηση υποβάλλεται εύκολα online. Επικοινωνήστε με τον οργανισμό αν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες. Είναι καιρός να συμμετέχειτε στην προσπάθεια για ένα πιο πράσινο μέλλον.

Για πληροφορίες και επικοινωνία, τηλεφωνήστε στο 210 3006631. Επισκεφθείτε pvstegi.gov.gr. Μην το αφήνετε για αργότερα. Υποβάλλετε αίτηση σήμερα και επωφεληθείτε από το πρόγραμμα.

Συχνές Ερωτήσεις (FAQ)

Πώς κάνω αίτηση για φωτοβολταϊκά στην Ελλάδα;

Θα πρέπει να υποβάλλετε αίτηση στην ιστοσελίδα https://pvstegi.gov.gr. Οι αιτήσεις είναι ανοικτές από τις 2 Μαΐου 2023. Μπορείτε να κάνετε αίτηση μέχρι τις 30 Ιουνίου 2024 ή μέχρι να τελειώσουν οι πόροι.

Ποιές είναι οι προϋποθέσεις για την υποβολή αίτησης;

Για να κάνετε αίτηση, πρέπει να έχετε σύμβαση με τον ΔΕΔΔΗΕ. Αν είστε νοικοκυριό, χρειάζεται να εγκαταστήσετε φωτοβολταϊκό με μπαταρία.Στους αγρότες δίνεται η επιλογή για φωτοβολταϊκό με ή χωρίς μπαταρία.

Ποιοί είναι δικαιούχοι του προγράμματος;

Δικαιούνται να συμμετέχουν νοικοκυριά και αγρότες. Χρειάζεται να έχουν σύμβαση με τον ΔΕΔΔΗΕ. Επίσης, ο φωτοβολταϊκός τους να μην είναι ήδη συνδεδεμένος.

Ποιός είναι ο προϋπολογισμός του προγράμματος;

Ο προϋπολογισμός του προγράμματος είναι 238 εκατ. ευρώ. Υπάρχουν επιδοτήσεις για διάφορους, όπως μονογονεϊκές, τρίτεκνες, και πολύτεκνες οικογένειες.

Πότε μπορώ να υποβάλλω αίτηση;

Μπορείτε να υποβάλετε αίτηση από τις 2 Μαΐου 2023 στη σελίδα https://pvstegi.gov.gr. Η προθεσμία είναι μέχρι τις 30 Ιουνίου 2024.

Πώς μπορώ να επικοινωνήσω με τον οργανισμό;

Μπορείτε να καλέσετε στο 210 3006631 για πληροφορίες. Ή να συμπληρώσετε τη φόρμα επικοινωνίας στο pvstegi.gov.gr.

Ποιά είναι τα πλεονεκτήματα του προγράμματος;

Προσφέρει οικονομική ενίσχυση για φωτοβολταϊκά συστήματα στο σπίτι και το αγρόκτημα. Μειώνει το κόστος ενέργειας και εξοικονομεί ενέργεια.Βοηθάει να εκσυγχρονιστεί το ενεργειακό σύστημα της χώρας. Κάνει τα κτίρια να χρησιμοποιούν λιγότερη ενέργεια.

Ποιές είναι οι προσδοκίες για το πρόγραμμα;

Αναμένεται να είναι πολύ επιτυχημένο. Πολλά νοικοκυριά και αγρότες θα επενδύσουν σε φωτοβολταϊκά. Η πρωτοβουλία θα προωθήσει την ηλιακή ενέργεια.

Πώς συμβάλλει το πρόγραμμα στην αειφορία;

Βοηθάει στη μείωση της εξάρτησης από τις πηγές ενέργειας του παρελθόντος. Χρησιμοποιεί φιλική προς το περιβάλλον ενέργεια.Βοηθά στην επίτευξη των στόχων για αειφορία και μειώνει την κλιματική αλλαγή.