Η εγκατάσταση ενός φωτοβολταϊκού συστήματος στην Ελλάδα μειώνει σημαντικά τον λογαριασμό ρεύματος. Οι εξοικονομήσεις μπορούν να φτάσουν έως και 80%. Αυτό συμβαίνει όταν οι καταναλωτές γίνονται αυτοί οι παραγωγοί του ρεύματος που καταναλώνουν.

Με το ενεργειακό συμψηφισμό (net metering), καλύπτονται οι ανάγκες τους. Έτσι, απολαμβάνουν οικονομικά πλεονεκτήματα για πολλές δεκαετίες.

Η μείωση λογαριασμού ρεύματος είναι εντυπωσιακή, αλλά δεν σημαίνει μηδενισμό. Υπάρχουν πρόσθετες εξόδους όπως δημοτικά τέλη και φόροι. Ωστόσο, με σωστό σχεδιασμό, οι χρήστες απολαμβάνουν σταθερές οικονομικές οφέλη.

Τα οφέλη του φωτοβολταϊκού συστήματος

Η εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος έχει πολλά οφέλη. Ένα βασικό είναι η ενεργειακή αυτονομία. Οι χρήστες μπορούν να μειώσουν την εξάρτησή τους από τους προμηθευτές ενέργειας. Έτσι, εξασφαλίζουν σταθερή ηλεκτροδότηση.

Τα φωτοβολταϊκά συστήματα λειτουργούν ανεξάρτητα. Αυτό σημαίνει ασφάλεια και αξιοπιστία στην παροχή ενέργειας.

Η χρήση ηλιακής ενέργειας βοηθά στην μείωση εκπομπών CO2. Αυτό βοηθά στην προστασία του περιβάλλοντος. Χρησιμοποιώντας ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, προστατεύουμε τον πλανήτη.

Οικονομικά, τα φωτοβολταϊκά συστήματα μειώνουν το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας. Με επιδοτήσεις, η επένδυση μπορεί να αποσβεστεί σε 3-5 χρόνια. Αυτό προσφέρει θετική οικονομική αποδοτικότητα.

Τα φωτοβολταϊκά συστήματα αυξάνουν την αξία των ακινήτων. Αυτό κάνει τα σπίτια πιο ελκυστικά για αγοραστές που αναζητούν ενεργειακή αποδοτικότητα.

Η τεχνολογία των φωτοβολταϊκών συστημάτων εξελίσσεται συνεχώς. Καινοτομίες όπως η έξυπνη αποθήκευση ενέργειας βελτιώνουν την αποδοτικότητα. Στην εποχή της ενεργειακής μετάβασης, η στήριξη των ΑΠΕ είναι πολύ σημαντική.

Πόσο μειώνεται ο λογαριασμός του ρεύματος με ένα φωτοβολταϊκό σύστημα;

Η εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος μειώνει τον λογαριασμό έως και 80%. Αυτό γίνεται με το σύστημα ενεργειακού συμψηφισμού. Έτσι, οι ιδιοκτήτες χρησιμοποιούν την παραγόμενη ενέργεια για την κατανάλωσή τους.

Όταν παράγεται περισσότερη ενέργεια από όση καταναλώνεται, η περίσσεια αποθηκεύεται για μελλοντική χρήση.

Ένα φωτοβολταϊκό σύστημα 5 kWp μειώνει τον λογαριασμό κατά περίπου 1500 ευρώ ετησίως. Αυτό συμβαίνει για νοικοκυριά με μέση κατανάλωση 7500 kWh. Η επένδυση αποσβένεται σε 4 έως 5 χρόνια.

Η διάρκεια της Σύμβασης Συμψηφισμού είναι 25 χρόνια. Αυτό εξασφαλίζει σταθερές τιμές για την ηλεκτρική ενέργεια.

Η τιμή της κιλοβατώρας για επαγγελματικούς πελάτες κυμαίνεται από 0,163 έως 0,185 ευρώ. Αυτό βοηθά στην μείωση της ενεργειακής δαπάνης. Τα φωτοβολταϊκά και η οικιακή κατανάλωση, με επιδοτήσεις, μειώνουν το αρχικό κόστος.

Η διαδικασία εγκατάστασης φωτοβολταϊκού συστήματος

Η διαδικασία για να εγκαταστήσετε φωτοβολταϊκό ξεκινά με την μελέτη της ενεργειακής κατανάλωσης. Αυτό βοηθά τους καταναλωτές να καταλάβουν πόση ενέργεια χρειάζονται. Έπειτα, προσδιορίζεται πόση δύναμη χρειάζεται το σύστημα.

Για μια ομαλή εγκατάσταση, είναι σημαντικό να συνεργαστείτε με ειδικούς. Οι συνεργάτες του Κωτσόβολου έχουν την εμπειρία που χρειάζεται. Θα βοηθήσουν να βρείτε το κατάλληλο σύστημα για τις ανάγκες σας.

Η διαδικασία μπορεί να γίνει γρήγορα και χωρίς μεγάλη αρχική επένδυση. Προσφέρονται οικονομικά σχέδια με άτοκες δόσεις και εκπτώσεις. Έτσι, η εγκατάσταση γίνεται πιο προσιτή και οι χρήστες μπορούν να επωφεληθούν από την ανανεώσιμη ενέργεια.

Συμπέρασμα

Η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων μειώνει τους λογαριασμούς ρεύματος. Προσφέρει επίσης σημαντική συμβολή στην ενεργειακή αναβάθμιση. Με το Net Metering, οι καταναλωτές παράγουν την ενέργεια που χρειάζονται, μειώνοντας την εξάρτησή τους από τις κεντρικές πηγές.

Η επιλογή φωτοβολταϊκών συστημάτων είναι μια βιώσιμη επένδυση για το μέλλον. Μειώνει τα οικογενειακά οικονομικά και προστατεύει το περιβάλλον. Η αυτοπαραγωγή ενέργειας βοηθά στην ενεργειακή αυτονομία και είναι σημαντική για τις μελλοντικές επενδύσεις.

Τα φωτοβολταϊκά συστήματα προσφέρουν μακροχρόνια οφέλη, πέρα από την οικονομική εξοικονόμηση. Η σωστή αξιολόγηση και σχεδίαση τους καθιστούν μια κορυφαία επιλογή για τη βιωσιμότητα. Βοηθούν στην διασφάλιση των ενεργειακών αναγκών της κοινωνίας στο μέλλον.