Αγοράστε φωτοβολταϊκά online από το leditnow.gr και εξοικονομήστε ενέργεια με τις καλύτερες λύσεις για το σπίτι σας.

Νέα Ενεργειακή Επένδυση του Ομίλου Fourlis

Η Fourlis ανακοίνωσε με ενθουσιασμό την εγκατάσταση ενός νέου φωτοβολταϊκού συστήματος στην οροφή του κέντρου αποθήκευσης και διανομής της θυγατρικής της, Trade Logistics, στο Σχηματάρι Βοιωτίας. Αυτή η κίνηση ενισχύει τη δέσμευση του ομίλου στην αειφορία και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Δεύτερο Φωτοβολταϊκό Σύστημα

Το νέο φωτοβολταϊκό είναι το δεύτερο που λειτουργεί στον συγκεκριμένο χώρο. Αναμένεται να παράγει περίπου 1.415 MWh ετησίως, καλύπτοντας το 90% των ενεργειακών αναγκών της εγκατάστασης. Ένα σημαντικό πλεονέκτημα της εγκατάστασης είναι ότι λειτουργεί υπό το καθεστώς ενεργειακού συμψηφισμού (Net-Metering), γεγονός που επιτρέπει την σημαντική μείωση των απωλειών κατά τη μεταφορά της ηλεκτρικής ενέργειας.

Προστασία του Περιβάλλοντος

Η λειτουργία αυτού του φωτοβολταϊκού συστήματος συμβάλλει στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (CO2), έχοντας ως στόχο την προστασία του περιβάλλοντος. Κάθε βήμα προς τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα είναι ζωτικής σημασίας, και η επένδυση αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει τις πρακτικές βιωσιμότητας του ομίλου.

Στρατηγική Βιωσιμότητας

Η επένδυση σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αποτελεί ένα σαφές βήμα προς την επίτευξη των σχεδίων βιωσιμότητας του Ομίλου Fourlis. Ο όμιλος αποδεικνύει την επιθυμία του να προωθήσει καθαρές λύσεις ενέργειας, ενώ ταυτόχρονα εξασφαλίζει οικονομικά οφέλη μέσω της αξιοποίησης της ηλιακής ενέργειας.

Υπηρεσίες Trade Logistics

Μέσω των δραστηριοτήτων της Trade Logistics, ο Όμιλος παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες αποθήκευσης και διανομής. Τα διανεμητικά κέντρα του, που βρίσκονται στα Οινόφυτα και το Σχηματάρι, εξυπηρετούν μεγάλο φάσμα εμπορικών δραστηριοτήτων.

Εξυπηρέτηση ΙΚΕΑ και INTERSPORT

Η Trade Logistics παρέχει υπηρεσίες κυρίως για τα καταστήματα ΙΚΕΑ στην Ελλάδα και για τα καταστήματα INTERSPORT στην Ελλάδα, Κύπρο, Ρουμανία και Βουλγαρία. Επιπλέον, εξυπηρετούν τις παραγγελίες ηλεκτρονικού εμπορίου για τις αντίστοιχες εταιρείες.

Καινοτομία και Τεχνολογία

Με προσανατολισμό στην καινοτομία και την τεχνολογία, η Trade Logistics επιδιώκει να ενισχύσει περαιτέρω τις υπηρεσίες της. Το εξειδικευμένο και έμπειρο ανθρώπινο δυναμικό της και οι πρωτοποριακές μέθοδοι logistics δημιουργούν τη βάση για την ανάπτυξη νέων συνεργασιών.

Διεθνές Κέντρο Διανομής Ιnter IKEA

Η Trade Logistics αναλαμβάνει την λειτουργία του νέου διεθνούς κέντρου διανομής της Inter IKEA στην Ελλάδα. Αυτό το κέντρο θα τροφοδοτεί τις franchisee της ΙΚΕΑ σε χώρες όπως η Ελλάδα, η Βουλγαρία, η Κύπρος, το Ισραήλ και η Ιορδανία.

Δέσμευση για Συνεργασίες

Η στρατηγική της Trade Logistics περιλαμβάνει τη διάθεση των υπηρεσιών της και σε εταιρείες εκτός του Ομίλου Fourlis. Οι συνεργασίες αυτές στοχεύουν στην περαιτέρω ανάπτυξη και το άνοιγμα σε νέες αγορές.

Ανάπτυξη Δραστηριοτήτων

Ο Όμιλος Fourlis επενδύει συνεχώς στην ανάπτυξη των δραστηριοτήτων του, με στόχο την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας και τη βελτιστοποίηση των διαδικασιών. Αυτή η προσέγγιση βασίζεται στην τεχνολογία και την καινοτομία.

Οφέλη από Φωτοβολταϊκά

Η έξυπνη αξιοποίηση του φωτοβολταϊκού συστήματος προσφέρει όχι μόνο οικολογικά αλλά και οικονομικά οφέλη για τον Όμιλο. Η εξοικονόμηση ενέργειας καθίσταται κρίσιμη για τη μείωση κόστους και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας.

Στρατηγική Προς το Μέλλον

Η στρατηγική του Ομίλου για την ανάπτυξη και την αειφορία ενδυναμώνει ακόμη περισσότερο τα σχέδια του. Μέσω τέτοιων πρωτοβουλιών, επιδιώκει να αποτελέσει πρότυπο για άλλες επιχειρήσεις.

Ενίσχυση Κοινωνικής Ευθύνης

Ο Όμιλος Fourlis δείχνει την δέσμευσή του απέναντι στην κοινωνία και το περιβάλλον μέσα από τις δράσεις του. Η εγκατάσταση του φωτοβολταϊκού συστήματος είναι ενδεικτική του στόχου του να συμβάλλει στη βιωσιμότητα του πλανήτη.

Συμπέρασμα

Η νέα επένδυση του Ομίλου Fourlis στο φωτοβολταϊκό σύστημα στο Σχηματάρι δεν είναι μόνο ένα βήμα προς τη βιωσιμότητα, αλλά και μια στρατηγική κίνηση που εδραιώνει την θέση του στην αγορά, αναδεικνύοντας τη δέσμευσή του για καθαρές και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Με την εφαρμογή αυτών των πρωτοβουλιών, ο όμιλος προσβλέπει στη δημιουργία ενός βιώσιμου μέλλοντος για τις επόμενες γενιές.

πηγή