Γεια σας! Ξέρετε ότι ενα φωτοβολταϊκό σύστημα μπορεί να κοστίζει 45.000 ευρώ;

Υπάρχει, όμως, λύση. Σας βοηθά να εξοικονομείτε και να προστατεύετε το περιβάλλον. Το όνομά της είναι Feed-in Tariff (FiT).

Το FiT ενθαρρύνει την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων στα σπίτια. Πληρώνει τους ιδιοκτήτες για την ενέργεια που πουλούν. Η τιμή ήταν 11 φορές πάνω από την αγοραία.

Οι τιμές στα πάνελ έπεσαν πολύ από 2011 μέχρι το 2016. Από 45.000 ευρώ έγιναν 400 ευρώ. Αυτή η μείωση έκανε τα φωτοβολταϊκά πιο οικονομικά.

Πλεονεκτήματα του Feed-in Tariff

Το Feed-in Tariff βοηθάει τους επιχειρηματίες στην ανανεώσιμη ενέργεια. Προσφέρει χρήμα με σταθερή τιμή για 25 χρόνια. Έτσι, το κέρδος από την ενέργεια που πουλάνε αυξάνεται. Από το 2015 και μετά, όμως, οι αποζημιώσεις έγιναν πολύ χαμηλές. Αυτό έφερε πρόβλημα στις νέες επενδύσεις φωτοβολταϊκών συστημάτων.

Δεν έχεις δοκιμάσει ακόμα το Feed-in Tariff;

Η επένδυση σε αυτό είναι πολύ αποδοτική. Χρειάζονται περίπου 8 χρόνια να αποσβεστεί. Έτσι, ο επενδυτής μπορεί να πάρει πίσω τα χρήματά του γρήγορα.

Τέλος, το Feed-in Tariff κάνει εύκολη την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων. Ο επενδυτής παίρνει άνετα άδεια και μπορεί να δανειστεί για το έργο του.

Όπως βλέπεις, το Feed-in Tariff έχει πολλά πλεονεκτήματα. Βοηθάει στην ανανεώσιμη ενέργεια. Μειώνει τον χρόνο απόσβεσης στην επένδυση. Κάνει τη〈νατοβολταϊκή ενέργεια εύκολα προσβάσιμη. Αυτό είναι κατι πολύ καλό για την Ελλάδα. Βοηθάει τη χώρα να πετύχει σε θέματα περιβάλλοντος και ενέργειας.

Χρόνος απόσβεσης και ετήσιο κέρδος

Ένα φωτοβολταϊκό σύστημα 10 kWp μπορεί να κερδίσει 1.200 ευρώ τον χρόνο. Η εγκατάσταση του, περίπου 10.000 ευρώ. Έτσι, χρειάζονται περίπου 8 χρόνια για να ανταποδώσει το κόστος.

Η επένδυση σε φωτοβολταϊκά συστήματα δίνει καλό κέρδος. Το κέρδος έγκειται στην ισχύ και το κόστος. Σήμερα, μπορούν να κερδίζουν περισσότερα από το κόστος τους.

Ο χρόνος απόσβεσης εξαρτάται από το Feed-in Tariff (FIT). Το FIT δίνει τιμές από €125/MWh έως €550/MWh ανάλογα το μέγεθος. Ο χρόνος απόσβεσης είναι διάστημα που επιστρέφεται η επένδυση από τα έσοδα του ραντικής ενέργειας.

Ο χρόνος απόσβεσης είναι συνήθως χαμηλός για φωτοβολταϊκά. Αυτό γίνεται γιατί παράγουν έσοδα για πολλά χρόνια. Έτσι, οι επενδυτές απολαμβάνουν κέρδη για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Τα κυριότερα σημεία του προγράμματος

Το πρόγραμμα Feed-in Tariff βοηθά στην αυτοπαραγωγή ενέργειας. Αφορά τόσο σπίτια, όσο και μικρές επιχειρήσεις. Οι συμμετέχοντες λαμβάνουν αμοιβή για 25 χρόνια.

Οι συμμετέχοντες βγάζουν χρήματα από το Feed-in Tariff. Για παράδειγμα, με ένα σύστημα 10 kWp, κερδίζουν περίπου €1,200 το χρόνο. Τα χρήματα αυτά ισοδυναμούν σε €19,200 μετά από 25 χρόνια.

Το πρόγραμμα είναι για πολίτες και μικρές εταιρίες. Τους δίνει ασφάλεια και επιστρέφει τα χρήματα τους.

Τα φωτοβολταϊκά είναι εύκολα στην εγκατάσταση. Έχουν εγγυημένη απόδοση για 25 χρόνια. Χρειάζονται λίγη συντήρηση.

Η Cocoon Ecoclima φέρνει φωτοβολταϊκά στην Ελλάδα. Προσφέρει καλούπι εξοπλισμό και εγκαταστάσεις σε καλές τιμές.

Το Feed-in Tariff είναι καλή ευκαιρία για επενδύσεις στην ενέργεια. Είναι οικονομικά ωφέλιμο. Προσφέρει μακροχρόνια οφέλη στο περιβάλλον.

Συμπέρασμα

Το Feed-in Tariff μπορεί να σας βοηθήσει να κερδίσετε πολύ με Φωτοβολταϊκά. Σας δίνει σταθερή τιμή για 25 χρόνια. Έτσι, μπορείτε να αυξήσετε τα κέρδη σας.

Οι επενδύσεις σε φωτοβολταϊκά είναι αποδοτικές. Μπορείτε να τις κάνετε με ένα τραπεζικό δάνειο. Αυτό το σύστημα σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε τον ήλιο για νόμιμα κέρδη και για να φροντίσετε το περιβάλλον.

Οι εταιρίες που ασχολούνται με τις καινοτόμες ενέργειες λατρεύουν τα Feed-in Tariffs. Τα θεωρούν το καλύτερο μέσο για να αναπτύξουν τον κλάδο τους. Επίσης, βοηθούν να επιτύχουν τους στόχους τους για μείωση των εκπομπών.

Ωστόσο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέλει να αλλάξει αυτό το σύστημα. Προτείνει νέους τρόπους στήριξης για τις ανανεώσιμες πηγές.

Για να έχουν επιτυχία αυτά τα προγράμματα, οι χώρες χρειάζεται να συνεργαστούν. Έτσι, οι καταναλωτές θα πληρώσουν λιγότερα. Επίσης, η τιμή των νέων τεχνολογιών πρέπει να είναι ρημική.

Αυτό θα βοηθήσει στη μακροπρόθεσμη επιτυχία των προγραμμάτων. Θα φέρει καινοτόμες τεχνολογίες στην αγορά. Και το κόστος τους θα είναι πιο χαμηλό.

FAQ

Τι είναι το Feed-in Tariff και πώς σας ωφελεί;

Το Feed-in Tariff είναι πρόγραμμα για οικιακά φωτοβολταϊκά. Το χρηματοδοτεί το Υπουργείο Ανάπτυξης & Ενέργειας. Απευθύνεται σε φυσικά πρόσωπα, με ισχύ 10 kWp. Οι επενδύτες λαμβάνουν σταθερή αμοιβή για την πώληση ενέργειάς τους.Μπορούν να πάρουν δάνειο για την εγκατάσταση του φωτοβολταϊκού συστήματος. Οικονομικά, το έργο είναι πολύ αποδοτικό. Ο χρόνος απόσβεσης της επένδυσης υπολογίζεται περίπου στα 8 χρόνια.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του Feed-in Tariff;

Οι επενδυτές έχουν πολλά οφέλη από το Feed-in Tariff. Λαμβάνουν οικονομικές επιδοτήσεις για 25 χρόνια. Έχουν μεγαλύτερο κέρδος από την πώληση ενέργειας.Είναι από τις καλύτερες επενδύσεις στην Ελλάδα. Ο χρόνος απόσβεσης είναι περίπου 8 χρόνια. Η εγκατάσταση είναι εύκολη και βοηθά την πρόσβαση σε τραπεζικό δάνειο.

Πόσο είναι ο χρόνος απόσβεσης και το ετήσιο κέρδος από το Feed-in Tariff;

Ένα σύστημα 10 kWp μπορεί να εγγυάται ετήσιο κέρδος 1.200 ευρώ. Το κόστος του είναι περίπου 10.000 ευρώ. Μετά τα 8 χρόνια, η κερδοφορία παραμένει στα ίδια επίπεδα.

Ποια είναι τα κυριότερα σημεία του προγράμματος Feed-in Tariff;

Το Feed-in Tariff βοηθά φυσικά πρόσωπα και μικρές επιχειρήσεις. Η αμοιβή είναι σταθερή για 25 χρόνια. Τα έσοδα είναι αφορολόγητα.Η εγκατάσταση είναι εύκολη. Τα συστήματα έχουν εγγυημένη απόδοση για 25 χρόνια. Προσφέρονται εύκολα χρηματοδότηση και αποδοτικότητα.

Πώς μπορεί να με βοηθήσει το Feed-in Tariff;

Το πρόγραμμα αυτό βελτιώνει τις επενδύσεις σε φωτοβολταϊκά. Προσφέρει σταθερή τιμή και αμοιβή για 25 χρόνια. Οι επενδύσεις είναι πολύ αποδοτικές.Μπορεί να γίνουν με τραπεζικό δάνειο. Αξιοποιεί την ηλιακή ενέργεια για κέρδος και περιβάλλον.

Σύνδεσμοι πηγών