Αγοράστε φωτοβολταϊκά online από το leditnow.gr και εξοικονομήστε ενέργεια με τις καλύτερες λύσεις για το σπίτι σας.

Νέες Εξελίξεις στον Τομέα των Φωτοβολταϊκών στην Ελλάδα

Η επιτυχία των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) στην Ελλάδα συνεχίζεται, καθώς το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας έδωσε το πράσινο φως για ένα νέο φωτοβολταϊκό πάρκο στον κάμπο της Λάρισας. Το έργο αυτό, που θα ανήκει στην εταιρεία Energy Ventures 5, θα έχει συνολική ισχύ 390 MW και θα περιλαμβάνει 821.054 φωτοβολταϊκά πάνελ.

Σημαντική Προσφορά από την Energy Ventures 5

Η Energy Ventures 5, μονοπρόσωπη ΙΚΕ που συνδέεται με την εταιρεία Entricity, είναι το κύριο μέλος που θα υλοποιήσει το έργο. Ο διευθυντής της, κ. Βασίλης Ζορμπάς, μηχανολόγος μηχανικός με εντυπωσιακή καριέρα στη διαχείριση έργων ΑΠΕ, είναι γνωστός για τη στρατηγική του δραστηριοποίηση και τη συμβολή του στον τομέα της Ανανεώσιμης Ενέργειας.

Εξαιρετική Εμπειρία και Δεξιότητες

Ο κ. Ζορμπάς έχει πλούσια εμπειρία που περιλαμβάνει θέσεις προϋπηρεσίας σε μεγάλες εταιρείες όπως η Unisys και η Procter & Gamble Greece. Από το 2006, έχει εστιάσει στον τομέα των ΑΠΕ, αναλαμβάνοντας ηγετικές θέσεις και συμβάλλοντας σε εμβληματικά έργα στον τομέα.

Το Έργο στον Αργυρόμυλο

Το νέο φωτοβολταϊκό πάρκο προγραμματίζεται να εγκατασταθεί στη θέση «Αργυρόμυλος» και θα περιλαμβάνει την εγκατάσταση 4.106 τραπεζιών για τα πάνελ, καθώς και 1.850 σειριακούς αντιστροφείς ισχύος 175kW έκαστος. Το στάδιο αυτό δείχνει τη δέσμευση της εταιρείας για την ανάπτυξη και εκσυγχρονισμό της ενεργειακής υποδομής της χώρας.

Βελτίωση της Τοπικής Οικονομίας

Η εγκατάσταση του φωτοβολταϊκού σταθμού αναμένεται να προσφέρει πολλαπλά οφέλη στην τοπική οικονομία, όπως η δημιουργία θέσεων εργασίας και η αύξηση των εσόδων από την ηλεκτρική ενέργεια, συμβάλλοντας στη βιωσιμότητα του περιβάλλοντος.

Συνοδά Έργα και Υποδομές

Κατά τη διάρκεια της υλοποίησης του έργου θα κατασκευαστούν 196 υποσταθμοί μέσης τάσης και 71 οικίσκοι ISOBOX για την στεγάνωση του εξελιγμένου εξοπλισμού. Ταυτόχρονα, θα γίνει διασύνδεση με το Εθνικό Σύστημα Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, μέσω υπογείου δικτύου υψηλής τάσης.

Επενδυτικές Δυνατότητες

Η Energy Ventures σχεδιάζει να επενδύσει σε έργα ΑΠΕ που προσεγγίζουν τα 3 GW, συμπεριλαμβανομένων έργων αποθήκευσης ενέργειας. Αυτή η στρατηγική σημάινει τη φιλοδοξία της εταιρείας να διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στην ενεργειακή μετάβαση της χώρας.

Προοπτικές για το Μέλλον

Με την εγκεκριμένη ΑΕΠΟ, το έργο μπορεί πλέον να προχωρήσει στις επόμενες φάσεις της υλοποίησής του. Είναι σαφές ότι οδηγούμαστε σε μια εποχή όπου η Ελλάδα θα μπορέσει να επενδύσει σημαντικά στη βιώσιμη ενέργεια, καλύπτοντας τις απαιτήσεις για καθαρή και ανανεώσιμη ενέργεια.

Παράγοντας Εξέλιξης

Ο κ. Ζορμπάς, με την πλούσια εμπειρία και τις στρατηγικές του γνώσεις, αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την πρόοδο αυτού του έργου και της συνολικής προόδου στον τομέα των φωτοβολταϊκών.

Συνεισφορά στην Ελκυστικότητα για Επενδύσεις

Η επιτυχία αυτού του έργου μπορεί να αυξήσει την ελκυστικότητα της Ελλάδας ως επενδυτικού προορισμού για έργα ΑΠΕ, προσελκύοντας ξένους και εγχώριους επενδυτές.

Η Πολύπλευρη Πραγματικότητα της Ενέργειας

Η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων σε περιοχές που δεν περιλαμβάνονται σε γη υψηλής παραγωγικότητας, όπως ο κάμπος της Λάρισας, αποτελεί ένα μέρος της ευρύτερης στρατηγικής για τη βιώσιμη εκμετάλλευση των πόρων της χώρας.

Συμπέρασμα

Η προώθηση τέτοιων έργων αποδεικνύει τη δέσμευση της χώρας για τη μετάβαση σε καθαρές μορφές ενέργειας. Το φωτοβολταϊκό πάρκο στον κάμπο της Λάρισας δεν είναι απλά ένα έργο υποδομής. Είναι ένα βήμα προς τη βιώσιμη ανάπτυξη, την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και τη δημιουργία ενός καλύτερου ενεργειακού μέλλοντος.

πηγή