Αγοράστε φωτοβολταϊκά online από το leditnow.gr και εξοικονομήστε ενέργεια με τις καλύτερες λύσεις για το σπίτι σας.

Eurobank: Σημαντική Χρηματοδότηση για Φωτοβολταϊκά Έργα

Η Eurobank συνεργάζεται με το Ελληνικό Δημόσιο για την υπογραφή ενός σημαντικού συμφωνητικού που αφορά τη χρηματοδότηση έργων Ανανεώσιμης Ενέργειας. Συγκεκριμένα, η τράπεζα επενδύει στην «Εγνατία Εκμετάλλευση και Διαχείριση Ακινήτων Μονοπρόσωπη Α.Ε.», θυγατρική της METLEN Energy & Metals, στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Χρηματοδότηση 221,5 εκατ. ευρώ για 54 Φωτοβολταϊκούς Σταθμούς

Η χρηματοδότηση αυτή εξασφαλίζει τη δημιουργία 54 Φωτοβολταϊκών Σταθμών στην Ελλάδα, με 311,16MWp ονομαστικής ισχύος. Οι σταθμοί αυτοί θα αναπτυχθούν στις περιφερειακές ενότητες της Θεσσαλονίκης και της Λάρισας, με συνολικό προϋπολογισμό 221,5 εκατ. ευρώ.

Μακροχρόνιο Δάνειο 67,2 εκατ. ευρώ

Η Eurobank θα χορηγήσει μακροχρόνιο δάνειο ύψους 67,2 εκατ. ευρώ, ενώ η χρηματοδότηση μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ) θα φτάσει τα 109,9 εκατ. ευρώ. Τα υπόλοιπα 44,3 εκατ. ευρώ θα καλυφθούν από τα ίδια κεφάλαια της εταιρείας, διασφαλίζοντας την ομαλή εκτέλεση του έργου.

Σημαντικές Περιβαλλοντικές Ωφέλειες

Μετά την ολοκλήρωση των φωτοβολταϊκών σταθμών, η αναμενόμενη παραγωγή ενέργειας θα φτάσει τις 461,422 MWh, καλύπτοντας τις ανάγκες 46.142 νοικοκυριών. Επιπλέον, θα μειωθεί η εκπομπή 184.568 τόνων CO2 ετησίως, συμβάλλοντας στην προστασία του περιβάλλοντος.

Πραγματοποίηση Εκδήλωσης για την Υπογραφή

Η υπογραφή της σύμβασης πραγματοποιήθηκε σε εκδήλωση στα Eurobank Headquarters, παρουσία κορυφαίων αξιωματούχων, συμπεριλαμβανομένου του Διοικητή της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού της Ανάκαμψης, κ. Ορέστη Καβαλάκη.

Στρατηγική Σημασία για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

Ο κ. Καβαλάκης υπογράμμισε τη σημασία της εν λόγω επένδυσης για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών μέσω ανανεώσιμων πηγών και της στήριξης έργων που προάγουν την ενεργειακή αυτονομία της χώρας.

Σχολιασμός από τη METLEN

Ο Chief Treasury & IR Officer της METLEN, κ. Χρήστος Γαβαλάς, τόνισε ότι τα έργα αυτά εντάσσονται στον στρατηγικό σχεδιασμό της εταιρείας, αναφέροντας: «Η χρηματοδότηση αυτή θα ενισχύσει την ολοκλήρωση ενός εκ των μεγαλύτερων φωτοβολταϊκών χαρτοφυλακίων στην Ελλάδα».

Δεσμεύσεις από την Eurobank

Ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, κ. Κωνσταντίνος Βασιλείου, δήλωσε ότι η συμφωνία με την METLEN ενισχύει την εγχώρια παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές και αποδεικνύει τη δέσμευση της τράπεζας για την ενεργειακή μετάβαση.

Προγράμματα Στήριξης Επιχειρήσεων

Η Eurobank είναι επιφορτισμένη στην εξασφάλιση ολοκληρωμένων λύσεων για ελληνικές επιχειρήσεις μέσω του δανειακού προγράμματος του Ταμείου Ανάκαμψης. Στόχος είναι η στήριξη υγιών επιχειρηματικών σχεδίων και η προώθηση της καινοτομίας.

Οφέλη για την Τοπική Οικονομία

Τα έργα φωτοβολταϊκών σταθμών αναμένονται να καταστήσουν τη Θεσσαλονίκη και τη Λάρισα κέντρα Ανανεώσιμης Ενέργειας, βελτιώνοντας την τοπική οικονομία και την απασχόληση.

Μηχανισμός Στήριξης από το ΤΑΑ

Το Ταμείο Ανάκαμψης είναι κρίσιμος μηχανισμός για την υποστήριξη βιώσιμων έργων που εντάσσονται στο ισχυρό πλάνο “Ελλάδα 2.0”, επιταχύνοντας την υλοποίηση έργων που συμβάλλουν στην πράσινη μετάβαση.

Σύσφιγξη Σχέσεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα

Αυτή η συνεργασία μεταξύ του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα αποτελεί παράδειγμα της δυναμικής που μπορεί να αναπτυχθεί για την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης και της ενέργειας.

Δημιουργία θέσεων εργασίας

Τα μεγάλα αυτά έργα θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και θα ενισχύσουν τις τοπικές κοινότητες, κάτι που είναι σε απόλυτη συμφωνία με τις στρατηγικές προτεραιότητες της Eurobank.

Ανέλιξη της Τεχνολογίας Φωτοβολταϊκών

Η τεχνολογία που θα χρησιμοποιηθεί περιλαμβάνει bifacial φωτοβολταϊκά πάνελ για μέγιστη απόδοση, κάτι που θα φέρει την καινοτομία στην ενεργειακή παραγωγή.

Συνεργασία για το Καλό του Περιβάλλοντος

Η Eurobank, η METLEN και το Ελληνικό Δημόσιο ενώνουν τις δυνάμεις τους για την ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και την ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας.

Συμπερασματικά: Ένα Βήμα προς την Πράσινη Μετάβαση

Η χρηματοδότηση των έργων φωτοβολταϊκής ενέργειας από την Eurobank είναι ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της πράσινης μετάβασης. Η δημιουργία αυτών των σταθμών αναμένεται να φέρει θετικές αλλαγές στην ενεργειακή παραγωγή της χώρας, ενισχύοντας την οικονομία και προάγοντας την αειφορία.

πηγή