Αγοράστε φωτοβολταϊκά online από το leditnow.gr και εξοικονομήστε ενέργεια με τις καλύτερες λύσεις για το σπίτι σας.

Νέες Βάσεις από Σκυρόδεμα: Η «Άνοιξη» στα Φωτοβολταϊκά Ταράτσας

Η Wattstone, μία από τις κορυφαίες εταιρείες στον τομέα των φωτοβολταϊκών συστημάτων στη Γερμανία, ανακοίνωσε την κυκλοφορία τριών νέων καινοτόμων βάσεων από σκυρόδεμα σχεδιασμένων για έργα φωτοβολταϊκών σε στέγες. Αυτές οι νέες βάσεις υπόσχονται να φέρουν μεγάλες βελτιώσεις στην εγκατάσταση και τη λειτουργία φωτοβολταϊκών συστημάτων.

Ιδανικές για Επίπεδες Επιφάνειες

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι νέες βάσεις από σκυρόδεμα είναι ιδανικές για εύκολη εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων σε επίπεδες στέγες, βεράντες, ακόμη και σε κήπους. Η μεγάλη καινοτομία είναι ότι οι εγκαταστάσεις αυτές δεν απαιτούν διάτρηση της επιφάνειας της στέγης ή προσθήκη επιπλέον βαρών, καθιστώντας την διαδικασία πιο απλή και λιγότερο κοστοβόρα.

Σχεδίαση και Λειτουργικότητα L-Shap

Τα νέα προϊόντα, γνωστά ως L-Shap, είναι ειδικά σχεδιασμένα για συστοιχίες προσανατολισμένες προς νότο ή ανατολή-δύση, με γωνία κλίσης που κυμαίνεται από 0 έως 15,6 μοίρες. Αυτή η ευελιξία στην κλίση εξασφαλίζει ότι οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν την πιο κατάλληλη λύση για την τοποθεσία τους.

Αναβάθμιση Στη Στήριξη

Προτού οι νέες βάσεις λανσαριστούν, οι διαθέσιμες L-stones προσέφεραν μόνο μία δυνατότητα γωνίας κλίσης 10 μοιρών. Η Wattstone επισημαίνει ότι η προσθήκη της γωνίας των 15 μοιρών θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στην ενεργειακή απόδοση, καθιστώντας τις νέες βάσεις ακόμα πιο ελκυστικές για τους καταναλωτές.

Απλή Εγκατάσταση Φωτοβολταϊκών Πάνελ

Η εγκατάσταση του φωτοβολταϊκού εξοπλισμού γίνεται εύκολα μέσω τεσσάρων σφιγκτήρων και βιδών, που συνδέονται στα ενσωματωμένα θηλυκά σπείρωμα των βάσεων. Αυτή η σχεδίαση παρέχει σταθερότητα και ασφάλεια, ελαχιστοποιώντας τις πιθανότητες αποτυχίας στην εγκατάσταση.

Αξιοσημείωτα Χαρακτηριστικά Εγκατάστασης

Οι L-stones διαθέτουν, επίσης, μία προαιρετική θηλυκή σπείρα στο μπροστινό μέρος, που επιτρέπει την εγκατάσταση ανεμοφράκτη ή καναλιού για καλώδια. Προβλέπεται, επίσης, ενσωματωμένη οπή διαμέτρου 10 mm, που διευκολύνει την εγκατάσταση μικρο-μετατροπέων ή καναλιών για καλώδια, καθιστώντας τον σχεδιασμό πιο ολοκληρωμένο.

Ειδικά Σχεδιασμένα Μοντέλα

Κάθε μοντέλο βάσης L-Shap έχει σχεδιαστεί ειδικά για προσανατολισμό όψεων των φωτοβολταϊκών πάνελ, είτε είναι προς νότο είτε ανατολή-δύση. Αυτό προσφέρει στους χρήστες τη δυνατότητα να επιλέξουν την τέλεια λύση για τις ανάγκες τους, διασφαλίζοντας την καλύτερη απόδοση.

Βελτιωμένη Ενεργειακή Απόδοση

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Wattstone, οι L-stones με γωνία κλίσης 15 μοιρών βάρους 28 κιλών είναι σε θέση να προσφέρουν 3% υψηλότερη ενεργειακή απόδοση σε σχέση με τα συστήματα των 10 μοιρών. Αυτή η σημαντική αύξηση μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική για την επιτυχία ενός φωτοβολταϊκού έργου.

Αυτοκαθαριζόμενη Επίδραση

Μία επιπλέον πτυχή της γωνίας των 15 μοιρών είναι η αυτοκαθαριζόμενη επίδραση στην απομάκρυνση βρωμιάς και εναποθέσεων από τα φωτοβολταϊκά πάνελ. Αυτό συμβάλλει στην διατήρηση της απόδοσης και μειώνει τις ανάγκες συντήρησης των συστημάτων.

Ευελιξία στην Εγκατάσταση

Οι βάσεις με γωνία κλίσης 0 μοιρών, βάρους 43 κιλών, προσφέρουν ευελιξία στην εγκατάσταση ακόμη και για κάθετες τοποθετήσεις. Οι μεγαλύτερες L-stones είναι συμβατές με τα σημεία σύσφιξης πολλών κατασκευαστών πάνελ, διευκολύνοντας ακόμα περισσότερο την εργασία για τον εγκαταστάτη.

Σημασία της Αξιοπιστίας

Η Wattstone διασφαλίζει ότι τα νέα προϊόντα της δεν προσφέρουν μόνο λειτουργικότητα, αλλά και μακροχρόνια αξιοπιστία και ανθεκτικότητα. Επενδύοντας σε ποιοτικά υλικά και σχεδίαση, η εταιρεία στηρίζει τη δέσμευσή της για τη βιωσιμότητα και την ενεργειακή αποδοτικότητα.

Στρατηγικές Εγκατάστασης

Η τοποθέτηση των L-stones μπορεί να γίνει από δύο βάσεις τοποθετημένες πλάτη προς πλάτη, παρέχοντας επιπλέον σταθερότητα και ασφάλεια. Αυτή η στρατηγική είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική για εγκαταστάσεις που απαιτούν υψηλή αντοχή στις καιρικές συνθήκες.

Η Συμβολή στην Πράσινη Ενέργεια

Η επένδυση σε φωτοβολταϊκά συστήματα όχι μόνο μειώνει το ενεργειακό κόστος αλλά και συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος. Οι νέες βάσεις από σκυρόδεμα της Wattstone προάγουν αυτήν την οικολογική προσέγγιση με τις καινοτόμες σχεδιάσεις τους.

Συμπέρασμα: Ένας Νέος Ορίζοντας για τα Φωτοβολταϊκά

Με την κυκλοφορία των νέων βάσεων από σκυρόδεμα, η Wattstone σημειώνει ένα σημαντικό βήμα προς την αναβάθμιση και την εξέλιξη των φωτοβολταϊκών συστημάτων στις στέγες. Οι καινοτομίες που προσφέρει όχι μόνο διευκολύνουν την εγκατάσταση αλλά και βελτιώνουν την ενεργειακή απόδοση, ανοίγοντας το δρόμο για έναν πιο φωτεινό και βιώσιμο ενεργειακό μέλλον.

πηγή