1600 ΧΛΜ 31 ΕΥΡΩ! 1 μήνας με Tesla model 3 και φωτοβολταικά

1600 ΧΛΜ 31 ΕΥΡΩ! 1 μήνας με Tesla model 3 και φωτοβολταικά

Η τεχνολογία εξελίσσεται με αστρονομικούς ρυθμούς και μας παρέχει ολοένα και περισσότερες ευκαιρίες για περιβαλλοντικά φιλικές και οικονομικά αποδοτικές λύσεις για την μετακίνησή μας. Ένα πολύ ενδιαφέρον παράδειγμα αποτελεί η συνδυασμένη χρήση του ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου Tesla Model 3 με φωτοβολταϊκά πάνελ για την παραγωγή και αποθήκευση της απαραίτητης ενέργειας. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούμε να διανύσουμε 1600 χιλιόμετρα με μόλις 31 ευρώ σε έναν μήνα!

Η Tesla Model 3

Η Tesla Model 3 είναι ένα από τα πιο δημοφιλή ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα της αγοράς. Με την προηγμένη τεχνολογία της, τη μεγάλη αυτονομία και την εξαιρετική απόδοση, αποτελεί μία προσιτή εναλλακτική επιλογή για συμβατικά καύσιμα. Η Model 3 προσφέρει αποσπώμενες μπαταρίες, μεγάλη διάρκεια ζωής και γρήγορη φόρτιση. Έχει επίσης υψηλές επιδόσεις και εντυπωσιακή επιτάχυνση, προσφέροντας μία απολαυστική οδηγική εμπειρία.

Φωτοβολταϊκά πάνελ

Τα φωτοβολταϊκά πάνελ μετατρέπουν το ηλιακό φως σε ηλεκτρική ενέργεια. Αυτή η ενέργεια μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη φόρτιση των μπαταριών ενός ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου, όπως η Tesla Model 3. Οι φωτοβολταϊκοί συλλέκτες ενεργοποιούνται από το φως του ήλιου και παράγουν ηλεκτρικό ρεύμα. Αυτή η ενέργεια μπορεί να αποθηκευτεί και χρησιμοποιηθεί για να φορτίσει τους ακουμπιστήρες της ηλεκτρικής συσκευής μας.

Οι οικονομικές επιδόσεις

Η συνδυασμένη χρήση της Tesla Model 3 με φωτοβολταϊκά πάνελ είναι οικονομικά επωφελής για τον χρήστη. Ένας μήνας χρήσης του αυτοκινήτου μαζί με την παραγωγή ενέργειας από τα φωτοβολταϊκά πάνελ κοστίζει μόνο 31 ευρώ, καθώς ο ήλιος προσφέρει τη φωτοβολταϊκή ενέργεια δωρεάν. Αντίθετα, η χρήση συμβατικού αυτοκινήτου που λειτουργεί με βενζίνη ή πετρέλαιο, είναι πολύ ακριβότερη, καθώς οι τιμές των καυσίμων αυξάνονται συνεχώς.

Περιβαλλοντικά οφέλη

Η συνδυασμένη χρήση του ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου με την παραγωγή ενέργειας από φωτοβολταϊκά πάνελ είναι πολύ φιλική προς το περιβάλλον. Με την προσαγωγή της αυτονομίας των ηλεκτρικών αυτοκινήτων από τη φωτοβολταϊκή ενέργεια, μειώνεται σημαντικά η ρύπανση αέρα που προκαλούν τα συμβατικά οχήματα. Αυτό έχει ένα θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον και συμβάλλει στην προστασία της υγείας μας και της γης.

Συμπεράσματα

Η συνδυασμένη χρήση της Tesla Model 3 με φωτοβολταϊκά πάνελ είναι μία πολύ αποδοτική και οικολογική λύση για τη μετακίνησή μας. Ο λογαριασμός ηλεκτρικού ενός μήνα μπορεί να είναι μόνο 31 ευρώ, και μπορούμε να διανύσουμε 1600 χιλιόμετρα. Παράλληλα, συμβάλλουμε στην προστασία του περιβάλλοντος και την μείωση της ρύπανσης. Η επένδυση σε ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο και φωτοβολταϊκά πάνελ είναι μία βιώσιμη επιλογή για το μέλλον και το περιβάλλον μας.


16 COMMENTS

  1. Θέλουμε και άλλο βίντεο με το TESLA. Εύχομαι να στο αφήσουν για παραπάνω καιρό να μας το δείξεις ακόμη περισσότερο!
    Πολύ ωραίο βίντεο και ενημερωτικό, μπράβο Ανδρέα.

  2. Ολοι θα θελαμε μπαταριοκινητο αυτοκίνητο αλλα το κόστος κτήσης ειναι απαγορευτικό ακομα στην Ελλάδα. Στην Ευρώπη ειναι 40% φθηνότερα και γι'αυτό ολοι τα προτιμούν.

  3. Οι μισοι που κανουν αρνητικα σχολια αν ειχαν φραγκα θα ειχαν απο χτες ηλεκτρικό αλλα ο ελληνας ειναι στοκος μεχρι να μην μεινει ουτε καρβουνο θα τα καψει ολα.

  4. Βλεπω το βιντεο κινησαι μονο ημερα.Κλιματισμος δεν αακουσα κατι????Νυκτα με φωτα αναμενα τι αυτονομια εχει???Και αν παθει κατι η μπαταρια θες μισο αυτοκινητο να αλλαξεις.25-30000€

  5. Η φόρτιση δωρεάν καλή ακούγεται αλλά για να φορτίσεις βράδυ με το αυτόνομο , αν λείπεις την μέρα δηλαδή , πρέπει να έχεις τουλάχιστον 15 – 20 kwh μπαταρίες ώστε να πείς έχω τις 5 – 10 για το σπίτι και τις υπόλοιπες για το αμάξι κάπως έτσι. Ανάλογα βέβαια και με τα χιλιόμετρα που κάνει κάποιος , και με τις βραδινές καταναλώσεις του σπιτιού.

  6. Μπράβο Αντρέα καλή παρουσίαση και καλό τό όχημα κάποια στιγμή θά τό καταλάβουν και κάποια άτομα που δεν θέλουν νά δεχτούν τά ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι το μέλλον για την μετακίνηση ειδικά αν παράγεις και τό καύσιμο μόνο σου από φοτοβολταικα

  7. Πρέπει τώρα να βάλεις το φίλο σου το tzetza tech να σου κάνει ένα βίντεο με τον αντίλογο της Ηλεκτροκίνησης 😂
    Χαίρομαι που τα βλέπεις όλα μόνος σου πλέον ❤😊