Είναι σύνηθες να βρίσκουμε ζωύφια, όπως μύγες και σκαθάρια, γύρω από φωτιστικά καθώς το φως τα προσελκύει. Είναι όμως το ίδιο και για τα silverfish; Είναι η λυχνία LED στο σπίτι σας η αιτία της προσβολής του ασημόψαρου;

Τα ασημόψαρα είναι νυκτόβια έντομα και επιλέγουν σκοτεινά και υγρά μέρη ως βιότοπό τους. Έτσι, τα φώτα LED δεν προσελκύουν τα ασημόψαρα. Θα τα βρείτε σε χώρους όπως το μπάνιο, το πλυντήριο και τα στεγνωτήρια καθώς προτιμούν τις υγρές περιοχές. Αν τα βρείτε κοντά σε φώτα LED, μπορεί να οφείλεται σε κυνήγι φαγητού. δεν έχει να κάνει με LED. 

Τα LED δεν είναι ο λόγος για την προσβολή των ασημόψαρων, αλλά τι τα ελκύει στο σπίτι σας; Συνεχίστε να διαβάζετε για να ξεκαθαρίσετε αυτήν την ιδέα και να σώσετε το σπίτι σας από την προσβολή του ασημόψαρου:

Silverfish είναι ένα μικρό, χωρίς φτερά έντομο με λεπτό σώμα. Η ουρά που μοιάζει με ψάρι και η κεραία στο κεφάλι είναι η εποχή για την οποία είναι γνωστά ως silverfish. Αυτά τα ζωύφια είναι κυρίως ενεργά τη νύχτα και ζουν από άχρηστα προϊόντα όπως ψίχουλα ζάχαρης, κόλλα από βιβλία, υφάσματα και τροφές για κατοικίδια. Είναι επίσης γνωστό ότι τρώνε νεκρά έντομα. 

Ένα διασκεδαστικό γεγονός για αυτά τα silverfish είναι ότι κινούνται πολύ γρήγορα. Θα τα βρείτε να κρύβονται σε οποιαδήποτε τρύπα ή ρωγμή στο σπίτι. Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, τους αρέσουν οι υγρές περιοχές, που σημαίνει ότι οποιαδήποτε υγρή τοποθεσία είναι ιδανική για αυτούς. Τα πιο συνηθισμένα μέρη για να τα βρείτε περιλαμβάνουν το μπάνιο, το πλυντήριο, το στεγνωτήριο και μερικές φορές κάτω από τον νεροχύτη στην κουζίνα. Επίσης, βρίσκονται μέσα σε ντουλάπες και σε βιβλιοθήκες. 

Όσον αφορά τη διάρκεια ζωής τους, τα silverfish μπορούν να ζήσουν έως και 8 χρόνια. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορούν να ζήσουν χωρίς φαγητό για μεγάλο χρονικό διάστημα. Παρόλο που τα ασημόψαρα δεν αποτελούν απειλή για τον άνθρωπο, μπορούν να καταστρέψουν τα υπάρχοντά τους εάν μολύνουν ένα σπίτι. Ένας εύκολος τρόπος για να βρείτε την προσβολή τους είναι να αναζητήσετε τα περιττώματά τους γύρω από το σπίτι. Αυτά συνήθως μοιάζουν με μαύρες κουκίδες. Μερικές φορές, μπορεί επίσης να βρείτε κίτρινους λεκέδες στα υπάρχοντά σας. 

Τα ασημόψαρα προτιμούν σκοτεινά και υγρά μέρη και δεν έλκονται από τα φώτα LED ή γενικά από οποιοδήποτε φως. Μπορεί να τα βρείτε μόνο γύρω από φωτεινές περιοχές επειδή ψάχνουν για φαγητό. Έτσι, βλέποντάς τα γύρω από φώτα LED δεν σημαίνει ότι ο φωτισμός τους ελκύει. Τα ασημόψαρα αποφεύγουν το φως και δεν βρίσκουν ποτέ ένα καλά φωτισμένο φως κατάλληλο για τον βιότοπό τους. Αυτό μειώνει τις πιθανότητες τα φώτα LED να επιτεθούν σε αυτά τα σφάλματα.

Silverfish Facts: Minecraft Hostiles | Αρχεία γεγονότων για ζώα

Αν βρείτε ασημένια σφάλματα γύρω από τα LED, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι το φως τα έλκει. Λοιπόν, γιατί τα ασημόψαρα μολύνουν το σπίτι σας; Λοιπόν, εδώ απαριθμώ τους λόγους για τους οποίους το σπίτι σας έχει μολυνθεί από ασημόψαρα: 

Τα ασημόψαρα προτιμούν υγρά και υγρά μέρη. Συνήθως τα βρίσκετε στο μπάνιο, στο πλυντήριο και στο στεγνωτήριο. Εξάλλου, η περιοχή κάτω από τον νεροχύτη της κουζίνας είναι ένα αγαπημένο σημείο για αυτά τα σφάλματα. Έτσι, αν εντοπίσετε ασημένια ζωύφια στο σπίτι σας, αναζητήστε αυτά τα μέρη. Θα βρείτε ένα σημάδι ότι οποιοδήποτε από τα αναφερόμενα μέρη έχει πρόβλημα διαρροής νερού. Αυτό οδηγεί τη γύρω περιοχή σε σήψη, δημιουργώντας ένα υγρό περιβάλλον κατάλληλο για ενδιαίτημα silverfish.  

Τα ασημόψαρα είναι νυκτόβια έντομα, που σημαίνει ότι είναι πιο δραστήρια κατά τη διάρκεια της νύχτας. Έτσι, αν συναντήσετε ασημόψαρα, θα μεταφερθούν γρήγορα σε ένα διαφορετικό σκοτεινό μέρος. Και λόγω του μικροσκοπικού τους σώματος, μπορούν να στριμωχτούν σε κάθε πιο μικροσκοπικό σκοτεινό χώρο ή κενά στο σπίτι σας. Αυτά τα ζωύφια βγαίνουν από την κυψέλη τους τη νύχτα για να αναζητήσουν τροφή όταν συνήθως τα φώτα είναι σβηστά. Έτσι, θα τα βρείτε στα σκοτεινά δωμάτια και σημεία του σπιτιού σας. Αυτό μπορεί να είναι η αποθήκη σας, οι σκάλες, τα συρτάρια ή οποιαδήποτε υγρή, σκοτεινή περιοχή. 

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, τα ασημόψαρα προτιμούν μικρά και σφιχτά μέρη. Αυτά τα μέρη είναι συνήθως κοντά σε πηγές τροφίμων, γεγονός που καθιστά εύκολη την εύρεση τους. Εάν υπάρχουν ενδείξεις ότι το σπίτι σας έχει μολυνθεί από ασημόψαρα, είναι συνετό να αναζητήσετε θέσεις στο ντουλάπι, κάτω από τον νεροχύτη της κουζίνας ή πίσω από τη λεκάνη της τουαλέτας.  

Πηγές τροφής Silverfish είναι συνήθως αμυλούχα τρόφιμα όπως υδατάνθρακες, δημητριακά, ψίχουλα ζάχαρης, ψωμί και πρωτεΐνες. Άλλωστε τρέφονται και με νεκρά έντομα. Καταναλώνουν επίσης προϊόντα διατροφής που είναι πλούσια σε δεξτρίνη. Επομένως, είναι συνετό να ελέγχετε μέρη όπως ντουλάπια και σκοτεινές και υγρές περιοχές όπου αποθηκεύετε τρόφιμα για να βρείτε την ύπαρξή τους. Είναι επίσης γνωστό ότι τρώνε τροφές για κατοικίδια, γι’ αυτό ελέγχετε τακτικά το μπολ τροφών για κατοικίδια και καθαρίζετε το μετά από κάθε γεύμα.

Αυτά τα μικροσκοπικά ζωύφια αγαπούν το χαρτί. θα έχουν τα μικροσκοπικά δόντια τους να κόψουν τις άκρες του χαρτιού ή να κάνουν ολόκληρα βιβλία στο εσωτερικό τους. Μπορείτε να τα βρείτε στη βιβλιοθήκη ή στο ράφι εφημερίδων σας. Τα ασημόψαρα είναι επίσης γνωστό ότι τρώνε ρούχα, πράγμα που σημαίνει ότι τους αρέσουν τα υφάσματα. Και αν κοιτάξετε στην ντουλάπα με παλιά διπλωμένα ρούχα ή ταπετσαρία, μπορεί να τα βρείτε.

Πώς να απαλλαγείτε από το Silverfish (4 εύκολα βήματα)

Συνήθως, όταν κοιτάμε γύρω από μια λάμπα LED, μπορούμε να δούμε νεκρά έντομα, γεγονός που αυξάνει την πιθανότητα τα silverfish να έλκονται από τα φώτα LED. Ωστόσο, τα φώτα LED συνήθως δεν παράγουν αρκετή θερμότητα για να προσελκύονται τα ασημόψαρα. Ένας άλλος λόγος είναι ότι τα ασημόψαρα προτιμούν σκοτεινά και υγρά μέρη που δεν έχουν σχέση με τα φώτα. Παρακάτω είναι μερικοί άλλοι λόγοι για τους οποίους τα silverfish δεν έλκονται από τα φώτα LED:

Ένα μέρος με καλό επίπεδο υγρασίας είναι όπου αρέσει να ζουν τα silverfish. Ζουν και αναπαράγονται σε υγρές, υγρές περιοχές. Μπορούν επίσης να ανεχθούν θερμοκρασίες έως και 38 βαθμούς. Έτσι, αν δείτε ασημόψαρα στην κουζίνα ή στο μπάνιο σας, πιθανότατα οφείλεται σε υγρά και υγρά μέρη, όχι λόγω των φώτων LED. 

Ένα άλλο πράγμα που αναφέρθηκε πολλές φορές νωρίτερα είναι ότι τα silverfish αγαπούν το σκοτεινό μέρος. Έτσι, είναι προφανές ότι κάθε μέρος που δεν είναι σκοτεινό δεν θα είναι ιδανικό για silverfish. Καθώς τα silverfish είναι πιο δραστήρια τη νύχτα, μετά βίας θα τα δείτε στο φως. Και τη στιγμή που θα ανάψετε τα φώτα LED, θα δείτε αυτά τα σφάλματα να τρέχουν και να κρύβονται αμέσως.

Τα ασημόψαρα δεν έχουν σύνθετα μάτια όπως οι οικιακές μύγες, επομένως δεν μπορούν να λάβουν τα φώτα. Αυτό σημαίνει ότι τα μάτια τους είναι πολύ ευαίσθητα στο φως και αναζητούν τροφή μόνο τη νύχτα. Αυτός είναι ένας άλλος λόγος για τον οποίο αποφεύγουν τα φώτα LED. 

Εκτός από τα υγρά, σκοτεινά μέρη, σε αυτά τα σφάλματα αρέσει και η ζεστασιά. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι προτιμούν τη ζεστασιά των φώτων LED. Επιπλέον, οι λυχνίες LED θερμότητας που παρέχουν δεν επαρκούν για το silverfish. Στην πραγματικότητα, τα φώτα LED λειτουργούν σε χαμηλή θερμοκρασία χωρίς να προκαλούν προβλήματα υπερθέρμανσης. Αυτός είναι ο λόγος που δεν έλκονται από τα φώτα LED. 

Λυχνίες LED είναι μια δημοφιλής παραλλαγή των φώτων LED. Πρόκειται για λεπτά, επίπεδα εξαρτήματα με τσιπ LED τοποθετημένα σε όλο το μήκος του PCB. Αν και φαίνονται μικροσκοπικά σε σύγκριση με τα παραδοσιακά φωτιστικά, οι λωρίδες LED φωτίζονται έντονα. Έτσι, τα έντομα καλοήθους δόγματος silverfish δεν έλκονται από λωρίδες LED. Ωστόσο, εάν δεν ανάβετε τα φώτα πολύ συχνά και έχετε κενά ή τρύπες κατά την εγκατάσταση των λωρίδων, το silverfish μπορεί να κρύβεται μέσα. Αλλά αυτό είναι πολύ σπάνιο και είναι δυνατό μόνο εάν το σπίτι σας είναι ήδη μολυσμένο με ασημόψαρα. Εκτός εάν και μέχρι να μην υπάρξει καμία πιθανότητα, τα φώτα λωρίδας LED θα προσελκύσουν τα ασημόψαρα για να μολύνουν τον χώρο σας. 

Τα σφάλματα, είτε μεγάλα, είτε μικρά, επιβλαβή ή αβλαβή, μπορεί να είναι πολύ ενοχλητικά για να τα αντιμετωπίσετε μέσα στο σπίτι. Τη στιγμή που τα παρατηρείς γύρω από το σπίτι σου, νιώθεις ότι δεν είναι καθαρά ή ακάθαρτα. Έτσι, υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να έχουν μολύνει το σπίτι σας. Αλλά αντί να ανησυχείτε, μπορείτε επίσης να αναζητήσετε τρόπους για να τους αποτρέψετε από την είσοδο στο σπίτι σας. Ακολουθούν οι λόγοι που μπορείτε να αλλάξετε για να αποφύγετε την είσοδό τους στο σπίτι σας:

Αναζητήστε μέρη γύρω από το σπίτι που μπορεί να έχουν ρωγμές ή διαρροές. Μόλις βρείτε τις ρωγμές/διαρροές, σφραγίστε τις αμέσως. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να κρατήσετε μακριά τα silverfish. Όταν δεν υπάρχει ρωγμή ή διαρροή στο θεμέλιο, το παράθυρο ή τις πόρτες σας, το silverfish δεν μπορεί να εισέλθει.

Θυμηθείτε, τα φυτά θα φέρουν διαφορετικούς τύπους εντόμων στο σπίτι. Έτσι, αν σας αρέσει η κηπουρική, επιθεωρήστε όλα τα φυτά τακτικά. Εξάλλου, προσπαθήστε να τα κρατήσετε στο μπαλκόνι ή σε ένα δωμάτιο. Εάν έχετε φυτά εσωτερικού χώρου, επιθεωρήστε τα καθημερινά.

Ο καθαρισμός είναι ένας άλλος τρόπος για να κρατήσετε τα silverfish μακριά από το σπίτι σας. Ο τακτικός καθαρισμός, το ξεσκόνισμα των ντουλαπιών και το σφουγγάρισμα θα κρατήσουν τα silverfish μακριά. Όταν καθαρίζετε, προσπαθήστε να μπείτε σε κάθε άκρη και γωνία του σπιτιού, όπως η άκρη του τοίχου και τα ντουλάπια. Επιπλέον, οι σακούλες σκουπιδιών θα πρέπει να αλλάζονται τακτικά μετά από κάθε χρήση. Όσο πιο καθαρό το περιβάλλον του σπιτιού σας, τόσο λιγότερα έντομα ή ζωύφια θα εισέλθουν. 

Χώροι όπως το μπάνιο, η κουζίνα και το δωμάτιο πλυντηρίων θα πρέπει να αερίζονται καλά. Διαφορετικά, θα συσσωρευτεί υγρασία, προκαλώντας τη μόλυνση του ασημόψαρου. Τα ασημένια ψάρια αγαπούν τα υγρά και υγρά περιβάλλοντα, επομένως ένα δωμάτιο που δεν αερίζεται θα ήταν ο τέλειος βιότοπός τους. Για παράδειγμα, η αποθήκη του σπιτιού σας όπου το φως του ήλιου δεν φτάνει και δεν έχει επαρκές σύστημα ροής αέρα. Έτσι, εάν δεν έχετε σύστημα εξαερισμού, τοποθετήστε τα και φροντίστε να καθαρίζετε τακτικά το σύστημα εξαερισμού. Και αν ζείτε σε ένα σπίτι που δεν είναι καινούργιο, μπορείτε να αγοράσετε έναν αφυγραντήρα για να εξαλείψετε την υγρασία. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αφυγραντήρες σε ντουλάπες, πλυντήρια και κουζίνες για να εξαλείψετε τον υγρό αέρα.

Όλα τα είδη τροφίμων, είτε υγρά, στερεά ή ημιστερεά, θα πρέπει να σφραγίζονται επαρκώς σε αεροστεγή δοχεία ή μπουκάλια. Κοιτάξτε και αγοράστε δοχεία ειδικά σχεδιασμένα για να κρατούν έξω τα έντομα ή τα ζωύφια. Επίσης, φυλάξτε το φαγητό στο ψυγείο εάν χρειάζεται.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, τα ασημόψαρα αγαπούν τις υγρές περιοχές, γι’ αυτό αποθηκεύετε μόνο ρούχα που έχουν στεγνώσει καλά. Και μην αφήνετε ρούχα ούτε στην υγρή περιοχή. Κρεμάστε τα ρούχα για να στεγνώσουν αμέσως μόλις τα πλύνετε για να αποφύγετε να τα κρατήσετε υγρά για πολλή ώρα.

Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να εξετάσετε είναι η χρήση χημικών διαλυμάτων. Παρόλο που δεν είναι πάντα η πιο ασφαλής επιλογή, μπορείτε πάντα να δοκιμάσετε το βορικό οξύ. Αυτός ο τύπος χημικής ουσίας βοηθά στη θανάτωση των εντόμων επιτιθέμενοι στο στομάχι τους και σκοτώνοντάς τα.

Εάν δεν αισθάνεστε ασφαλείς χρησιμοποιώντας ισχυρές χημικές ουσίες στο σπίτι, μπορείτε πάντα να χρησιμοποιείτε παγίδες που έχουν σχεδιαστεί για να πιάνουν έντομα όπως τα ασημόψαρα. Μπορείτε επίσης να φτιάξετε παγίδες μόνοι σας με απλά είδη σπιτιού όπως εφημερίδες. Για παράδειγμα, βρέξτε μια εφημερίδα και τοποθετήστε την εκεί που πιστεύετε ότι μπορεί να είναι η προσβολή. Δεδομένου ότι τα silverfish αγαπούν τα υγρά μέρη, η εφημερίδα θα τα προσελκύσει και θα αρχίσει να επενδύει σε αυτά. Μετά από λίγες μέρες, μπορείτε να απορρίψετε ολόκληρη την εφημερίδα. 

Μια άλλη απλή και προσιτή μέθοδος είναι η χρήση της κολλητικής παγίδας. Μπορείτε να τα αγοράσετε online, σε ένα τοπικό κατάστημα, βασικά οπουδήποτε. Μπορείτε να αγοράσετε πολλές κολλώδεις παγίδες και να τις τοποθετήσετε σε μέρη που πιστεύετε ότι έχουν τη μεγαλύτερη προσβολή από ασημόψαρα. Μέσα σε μια εβδομάδα, θα δείτε εξαιρετικά αποτελέσματα. 

Αυτή είναι η πιο εύκολη μέθοδος για να απομακρύνετε το silverfish από το σπίτι σας. Τα ξερά φύλλα δάφνης μπορείτε να τα βρείτε στην κουζίνα σας ή να τα αγοράσετε από την τοπική αγορά τροφίμων. Αυτά τα ξερά φύλλα δάφνης έχουν ένα λάδι μέσα τους που απωθεί τα ασημόψαρα. Η τοποθέτηση μερικών φύλλων σε διαφορετικές γωνίες του σπιτιού σας βοηθά να απαλλαγείτε γρήγορα από τα ασημόψαρα.

Εάν αποτύχετε να κάνετε κάποια από τις προαναφερθείσες επιλογές και παρατηρήσετε ότι η προσβολή του silverfish είναι εκτός ελέγχου, η τελική ελπίδα σας είναι να αναζητήσετε μια υπηρεσία ελέγχου παρασίτων. Αυτές οι εταιρείες έχουν σχεδιαστεί για να έρχονται στο σπίτι σας και να σας βοηθούν να εξαλείψετε σφάλματα ή επιβλαβή μικρά ζώα ανά πάσα στιγμή. 

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΓΡΗΓΟΡΑ να απαλλαγείτε από το Silverfish

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε φυσικές θεραπείες για να απομακρύνετε αυτά τα σφάλματα από την ιδιοκτησία σας. Ίσως να μην θέλετε να χρησιμοποιήσετε ισχυρές χημικές ουσίες ή παγίδες στο σπίτι για πολλούς λόγους, όπως εάν έχετε ένα κατοικίδιο ή τα χημικά μπορεί να βλάψουν τα μωρά σας. Παρακάτω είναι μερικές φυσικές θεραπείες που πρέπει να αναζητήσετε:

Η γη διατόμων είναι μια λευκή σκόνη που παράγεται από τα υπόλοιπα απολιθωμένα φύκια. Αυτή είναι η καλύτερη φυσική μέθοδος γιατί όταν τα ασημόψαρα έρχονται σε επαφή με τη σκόνη, τα σκοτώνουν αμέσως. Είναι ακόμη ασφαλές να το χρησιμοποιήσετε αν έχετε μωρά ή κατοικίδια στο σπίτι. Χρησιμοποιήστε αυτή τη σκόνη για να την τοποθετήσετε σε ένα μικρό δοχείο και να την κρατήσετε εκεί που νομίζετε ότι μπορεί να είναι η προσβολή. Μπορείτε επίσης να το πασπαλίσετε σε μέρη όπου αισθάνεστε ότι η προσβολή του ασημόψαρου είναι η πιο κοινή.

Τα έλαια κέδρου ή οποιοδήποτε λάδι είναι γνωστό ότι απωθούν τα ασημόψαρα. Προσπαθήστε να πάρετε λάδι κέδρου γιατί είναι ασφαλές για χρήση γύρω από τα παιδιά και τα κατοικίδια ζώα. Είναι πολύ αποτελεσματικά και είναι γνωστό ότι είναι προσιτές μέθοδοι για να κρατήσετε μακριά σφάλματα όπως το silverfish. Μπορείτε να το ψεκάσετε σε σημεία που είδατε silverfish. Επιπλέον, αν έχετε διαχύτη, μπορείτε να τον βάλετε και να τον αφήσετε να κάνει τη δουλειά του. 

Το αγγούρι είναι η καλύτερη φυσική μέθοδος για να διώξετε αυτά τα σφάλματα από το σπίτι σας. Απλώς ξεφλουδίστε τη φλούδα του αγγουριού και τοποθετήστε το σε εκείνη την περιοχή όπου γνωρίζετε την παρουσία του ασημόψαρου. Προσπαθήστε να προσθέσετε πικρή φλούδα αγγουριού γιατί όσο πικρή, τόσο το καλύτερο. Όταν η παλιά παρτίδα στεγνώσει, αντικαταστήστε τα με τα φρέσκα. Συνεχίστε αυτό για μερικές μέρες και θα έχετε ένα αποτελεσματικό αποτέλεσμα. 

Βιβλίο δειγμάτων ταινίας LED - 3η γενιά

Ναι, τα φώτα LED είναι γνωστό ότι απωθούν τα ασημόψαρα. Αυτά τα σφάλματα αγαπούν τα υγρά, υγρά και σκοτεινά μέρη. Έτσι, η ζεστασιά και ο φωτισμός της λυχνίας LED τα κρατούν μακριά. 

Το πρώτο πράγμα που μολύνει το ασημόψαρο στο σπίτι σας είναι τα υγρά και υγρά μέρη. Τα ασημένια ψάρια αγαπούν επίσης τα σκοτεινά μέρη. Εκτός από αυτά, άλλοι παράγοντες θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε προσβολή από αργυρόψαρα, όπως ψίχουλα τροφής-ζάχαρης, κόλλα εξωφύλλου βιβλίου, χαρτί/εφημερίδα και άλλα έντομα. 

Για να αποφύγετε την προσβολή του ασημόψαρου, πρέπει να διατηρείτε το σπίτι σας καθαρό με τακτικό σφουγγάρισμα. Το να διατηρείτε το σπίτι σας στεγνό θα σας βοηθήσει επίσης να κρατήσετε μακριά τα ασημόψαρα. Επιπλέον, εάν υπάρχουν ρωγμές στους τοίχους ή διαρροή νερού, επισκευάστε ή σφραγίστε τα. Θα πρέπει επίσης να φυλάσσετε τα τρόφιμα και τα υγρά σε αεροστεγή δοχεία ή μπουκάλια. Επιπλέον, επιθεωρείτε τακτικά όλα τα φυτά του σπιτιού σας. 

Παρόλο που τα ασημόψαρα είναι αρκετά ακίνδυνα, το να τα έχεις στο σπίτι μπορεί να είναι ενοχλητικό. Θα καταστρέψουν τον τόπο με την πτώση τους και θα μολύνουν το σπίτι μας με την υπερανάπτυξη των αποικιών τους. Εκτός αυτού, δεν δαγκώνουν αλλά κόβουν χαρτιά και υφάσματα. 

Δεδομένου ότι τα silverfish είναι έντομα νύχτας, είναι γνωστό ότι αγαπούν το σκοτάδι. Έτσι, οποιοδήποτε φως, είτε LED είτε όχι, γενικά δεν τους έλκει. Συνήθως έλκονται από σκοτεινές και υγρές περιοχές.  

Τα Silverfish αγαπούν τα σκοτεινά, υγρά μέρη. Θα ταξιδέψουν σε περιοχές που έχουν υγρό περιβάλλον. Θα μπουν στο σπίτι μέσα από τις διαρροές και τις ρωγμές οποιωνδήποτε τοίχων, σωλήνων, παραθύρων ή του σπιτιού. Συνήθως βρίσκονται σε κτίρια με πολλά διαμερίσματα καθώς είναι πιο εύκολο να περάσουν από το ένα μέρος στο άλλο. Ακόμη και ένα καθαρό σπίτι μπορεί να έχει προσβολή από ασημόψαρα λόγω του υγρού περιβάλλοντος του σπιτιού.

Μπορείτε να βρείτε silverfish στο μπάνιο, το πλυσταριό και την κουζίνα. Μπορείτε επίσης να τα βρείτε σε δωμάτια όπως υπνοδωμάτια και σαλόνια. Ψάχνουν για μέρη που έχουν τροφή, βιβλία, ρούχα και άλλα έντομα.

Τα ασημένια ψάρια τρώνε συνήθως ψίχουλα ζάχαρης ή οποιοδήποτε είδος τροφής που περιέχει ζάχαρη. Τρώνε επίσης τρόφιμα που έχουν φυτικές ίνες, την κόλλα των βιβλίων και το χαρτί.  

Αν και τα silverfish είναι αρκετά ακίνδυνα για τον άνθρωπο, θα προκαλέσουν υλικές ζημιές. Μπορούν να ζήσουν στη γωνία των βιβλίων και να τρέφονται με αυτό. μπορούν να καταστρέψουν τη μόνωση των σωλήνων, τα ρούχα και πολλά άλλα. 

Τα ασημόψαρα δεν μεταδίδουν κανένα είδος ασθένειας, οπότε σε περίπτωση που μολύνουν το σπίτι σας. Δεν υπάρχει λόγος να φοβάστε ότι θα αρρωστήσετε από αυτά.

Στα αργυρόψαρα δεν αρέσουν τα ξηρά και φωτεινά μέρη. Αντίθετα, αυτά τα νυκτόβια έντομα προτιμούν σκοτεινές και υγρές περιοχές. Θα τα βρείτε σε χώρους όπως το μπάνιο, την αποθήκη ή οποιαδήποτε γωνιά του χώρου σας όπου το φως μόλις φτάνει. 

Το Silverfish μπορεί να είναι δύσκολο να εξαλειφθεί εάν η προσβολή τους είναι εκτός ελέγχου. Ωστόσο, θα είναι δύσκολο για αυτούς να επιβιώσουν αν ελέγχετε απλώς την υγρασία γύρω από το σπίτι. Επίσης, ο καθημερινός καθαρισμός του σπιτιού, ειδικά σε σκοτεινές περιοχές, μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη αυτής της προσβολής από ασημόψαρο.

Τα ασημόψαρα τείνουν να μπαίνουν στα σπίτια μέσα από βιβλία, παλιά αντικείμενα και ίσως από τον γείτονα του ίδιου κτιρίου. Άρα, το να δεις ένα δεν σημαίνει ότι υπάρχει προσβολή. 

LED Strip FACTORY TOUR - Εξερευνώντας τη γραμμή παραγωγής της LEDYi

Μετά από όλες αυτές τις συζητήσεις, μπορείτε να καταλήξετε στο συμπέρασμα ότι το φως LED δεν προσελκύει τα ασημόψαρα. Αντίθετα, σας βοηθά να κρατήσετε μακριά τα silverfish. Δεδομένου ότι τα silverfish μισούν τις φωτισμένες περιοχές, δεν υπάρχει περίπτωση να τις προσελκύσουν τα LED. Εάν το σπίτι σας έχει μολυνθεί από ασημόψαρα, αυτό πιθανότατα οφείλεται σε υγρασία, διαρροή νερού ή ανεπαρκή αερισμό. Δεν υπάρχει καμία σχέση με τα φώτα LED. 

Επιπλέον, τα φώτα LED είναι λιγότερο επιρρεπή σε επιθέσεις σε σφάλματα από τους παραδοσιακούς λαμπτήρες. Ωστόσο, εάν το σπίτι σας βρίσκεται σε μια περιοχή με ανεξέλεγκτη προσβολή από σφάλματα, μπορείτε να δοκιμάσετε Λυχνίες LED. Λειτουργούν σε πολύ ελάχιστη θερμοκρασία και έχουν απαλό φωτισμό. Ο λεπτός και επίπεδος σχεδιασμός αυτών των εξαρτημάτων έχει πολύ μικρότερες πιθανότητες προσβολής από σφάλματα από τους λαμπτήρες ή τα φώτα σωλήνα. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε τόσο για γενικό όσο και για τονικό φωτισμό. Λοιπόν, μεταβείτε σε λωρίδες LED και κάντε την παραγγελία σας τώρα στο LEDYi. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here