Το πρώτο πράγμα που σας έρχεται στο μυαλό όταν σκέφτεστε τη σάουνα είναι σίγουρα ο ζεστός αέρας που σας ιδρώνει. Αλλά έχετε σκεφτεί εάν τα κανονικά φωτιστικά που χρησιμοποιείτε καθημερινά είναι αρκετά στιβαρά για να αντέχουν σε ένα τόσο ζεστό και υγρό περιβάλλον; Η απάντηση είναι ένα μεγάλο Όχι.

Όταν φωτίζετε μια σάουνα, χρειάζεστε φωτιστικά σχεδιασμένα ειδικά για σάουνες. Αυτά τα φώτα πρέπει να είναι ανθεκτικά στη θερμότητα, τα οποία να αντέχουν σε θερμοκρασίες έως και 100°C. Αν και οι σάουνες δεν έρχονται σε άμεση επαφή με το νερό, η υγρασία του δωματίου παράγει υδρατμούς λόγω της θέρμανσης. Έτσι, το εξάρτημα που θα επιλέξετε πρέπει να είναι ανθεκτικό στην υγρασία. Οι άλλοι παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη για τον φωτισμό της σάουνας περιλαμβάνουν: CCT, CRI, βαθμολογία IP κ.λπ. 

Συνεχίστε να διαβάζετε για να εξερευνήσετε περισσότερα σχετικά με τον φωτισμό της σάουνας. Στο τέλος του άρθρου, έχω προσθέσει μερικές ιδέες που μπορείτε να εφαρμόσετε για το έργο φωτισμού της σάουνας σας. Λοιπόν, Γιατί να περιμένετε άλλο; Ας μπούμε στη συζήτηση:

Τα φώτα σάουνας είναι σχεδιασμένα για δωμάτια σάουνας όπου οι άνθρωποι χαλαρώνουν σε περιόδους ξηρής ή υγρής θερμότητας. Η θερμοκρασία της σάουνας κυμαίνεται συνήθως από 90°F έως 194°F (32°C έως 95°C) ανάλογα με τον τύπο της σάουνας. Έτσι, για να αντέξουν αυτή τη θερμοκρασία, τα φωτιστικά που χρησιμοποιούνται στη σάουνα είναι κατασκευασμένα για να αντέχουν στη θερμότητα και την υγρασία. Άλλωστε έχουν αδιάβροχο σώμα και είναι πλήρως σφραγισμένα.

Αν και ο γενικός σκοπός του φωτισμός σάουνας είναι να παρέχει επαρκή ορατότητα, το φως παίζει επίσης καθοριστικό ρόλο στη χαλάρωση. Τα ζεστά φώτα θεωρούνται τα καλύτερα για σάουνες. Η ζεστή και απαλή απόχρωση του κίτρινου φωτός σας ηρεμεί και χαλαρώνει το σώμα σας. Εξάλλου, τα φώτα χρωματοθεραπείας χρησιμοποιούνται στις υπέρυθρες σάουνες. Μπορείτε να προσαρμόσετε το χρώμα αυτών των φώτων, κάτι που φέρνει ορισμένα οφέλη. Για παράδειγμα, ανακουφίζει από τον πόνο και βελτιώνει τη διάθεση. Για να μάθετε την επίδραση του ανοιχτού χρώματος στη διάθεσή σας.

Τα φώτα που χρησιμοποιούνται στις σάουνες μπορούν να χωριστούν σε τρεις κατηγορίες με βάση την τεχνολογία.

Τα φώτα πυρακτώσεως είναι η παραδοσιακή μορφή των φώτων σάουνας. Χρησιμοποιούνται σε σάουνες εδώ και χρόνια. Τα νήματα στα φώτα πυρακτώσεως δίνουν μια ρουστίκ εμφάνιση στην ξύλινη σάουνα. Αυτό συμπληρώνει καλύτερα τις σάουνες παραδοσιακού στυλ.

Ωστόσο, η ισχύς των λαμπτήρων πυρακτώσεως είναι κρίσιμης σημασίας κατά την εγκατάστασή τους σε σάουνες. Αυτό συμβαίνει επειδή η τεχνολογία πυρακτώσεως εκπέμπει το 80% της ενέργειας ως θερμότητα και μόνο το 20% ως φως. Η θερμοκρασία της σάουνας είναι ήδη πολύ ζεστή και η ζεστασιά των φωτιστικών συμβάλλει στην αύξηση της θερμοκρασίας του δωματίου. Έτσι, η πρόσθετη εισροή θερμότητας του φωτός μπορεί να υπερθερμάνει το εξάρτημα, προκαλώντας ατύχημα. Επομένως, δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε λαμπτήρες πυρακτώσεως άνω των 60W.

Τα LED είναι η πιο ενεργειακά αποδοτική επιλογή φωτισμού για σάουνες. Είναι φιλικά προς το περιβάλλον και λειτουργούν σε χαμηλές θερμοκρασίες, μειώνοντας τον κίνδυνο προβλημάτων υπερθέρμανσης. Τα φώτα LED ταιριάζουν καλύτερα σε υπέρυθρες σάουνες και λειτουργούν πιο αποτελεσματικά σε περιβάλλοντα μεταξύ 100° και 140°F. Η μεγάλη ποικιλία σάς επιτρέπει να προσθέσετε πολλά ανοιχτά χρώματα για χαλάρωση και ατμοσφαιρικό φωτισμό στις σάουνες. Επιπλέον, διαθέτουν πολλές προηγμένες λειτουργίες που αναβαθμίζουν την εμπειρία χρήστη της σάουνας σας. Θα έχετε επίσης περισσότερο έλεγχο του φωτισμού σας χρησιμοποιώντας φωτιστικά LED. Οι πιο συνηθισμένες παραλλαγές των φώτων LED που χρησιμοποιούνται στις σάουνες περιλαμβάνουν.

  • LED φώτα λωρίδας

Λυχνίες LED χρησιμοποιούνται ευρέως στις σύγχρονες σάουνες. Το έμμεσο και κρυφό εφέ φωτισμού των strip lights αποτρέπει το έντονο φως και παρέχει μια ζεστή ατμόσφαιρα. Φωτισμός όρμου με λωρίδες LED λειτουργεί καλύτερα για γενικό φωτισμό. Μπορείτε επίσης να τα εγκαταστήσετε κάτω από τους πάγκους της σάουνας και να τονίσετε τις κόγχες. Ωστόσο, τα τυπικά φώτα ταινιών LED δεν είναι κατάλληλα για σάουνες. Πρέπει να αναζητήσετε εξειδικευμένες λωρίδες LED για τη σάουνα που να έχουν υψηλή αντοχή στη θερμότητα και να είναι ανθεκτικές στην υγρασία.

Τα χωνευτά φώτα συνδυάζονται άψογα με την οροφή της σάουνας. Έτσι, θα έχετε έναν τακτοποιημένο και ομοιόμορφο φωτισμό χρησιμοποιώντας αυτά τα φωτιστικά. Το χωνευτό φως που έχει σχεδιαστεί για σάουνες διαθέτει περιβλήματα ανθεκτικά στη θερμότητα που αντέχουν σε θερμοκρασίες έως 195°F ή 90°C. Εάν διαθέτετε μονωμένη σάουνα, βεβαιωθείτε ότι τα φώτα εσοχής σας έχουν βαθμολογία IC. Για να μάθετε περισσότερα, διαβάστε αυτό- IC Vs. Χωνευτά φωτιστικά χωρίς ονομαστική IC.

Τα φώτα μπαρ LED είναι μια δημοφιλής επιλογή για σάουνες. Διατίθενται σε διάφορα μεγέθη που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να φωτίσετε διαφορετικές ζώνες του δωματίου. Αυτά τα φώτα σάς επιτρέπουν επίσης να τοποθετείτε οριζόντια και κάθετα στους τοίχους ή κάτω από πάγκους. Αλλά προτού αγοράσετε φώτα μπαρ, βεβαιωθείτε ότι είναι σχεδιασμένα για τη σάουνα ή τη θερμότητα και την υγρασία.

Εάν έχετε ρωσική σάουνα, αυτό που χρειάζεστε είναι ένα σύστημα οπτικού φωτισμού. Τέτοιος φωτισμός δεν απαιτεί ηλεκτρισμό. Αντίθετα, αυτή η τεχνολογία χρησιμοποιεί κύματα φωτός για να παράγει φως. Έτσι, μπορείτε να τα τοποθετήσετε σε εξωτερικούς χώρους όπου δεν υπάρχει σύνδεση ρεύματος. Τα οπτικά φώτα σάουνας μπορούν να αντισταθούν στη θερμότητα έως τους 200°C ή 395°F. Επομένως, δεν υπάρχει δυνητικός κίνδυνος που να σχετίζεται με την ανοχή στη θερμοκρασία. Μπορείτε να τα τοποθετήσετε στην οροφή της σάουνας σας και να απολαύσετε μια άνετη ατμόσφαιρα, ενώ χαλαρώνετε.

φως σάουνας 3

Καθώς τα φώτα της σάουνας διαφέρουν από τα κανονικά φώτα, πρέπει να είστε πιο προσεκτικοί στην επιλογή του σωστού φωτιστικού. Εδώ είναι τι πρέπει να λάβετε υπόψη:

Πριν ανάψετε τη σάουνά σας, σκεφτείτε τι ατμόσφαιρα θέλετε να διατηρήσετε. Συνήθως, τα απαλά φώτα προτιμώνται για τον φωτισμό της σάουνας. Οι περισσότερες σάουνες έχουν σκούρο φωτισμό για να δημιουργήσουν μια ζεστή ατμόσφαιρα, καθώς τα πολύ έντονα φώτα μπορεί να προκαλέσουν έντονα προβλήματα. Ωστόσο, όταν επιλέγετε την ατμόσφαιρα και τη φωτεινότητα του φωτός, πρέπει να λάβετε υπόψη την ηλικιακή ομάδα. Για παράδειγμα, ένα άτομο 60 ετών θα χρειαστεί πιο έντονο φως για να δει σε σύγκριση με έναν άνδρα 20 ετών. Έτσι, θα πρέπει να χρησιμοποιείται ένα ρυθμιζόμενο φωτιστικό στη σάουνα για τη ρύθμιση της φωτεινότητας για το καλύτερο αποτέλεσμα.

Η αντοχή στο νερό είναι ζωτικής σημασίας για τις σάουνες, ειδικά σε μια συνεδρία με υγρή θερμότητα. Αν και τα φωτιστικά δεν έρχονται σε άμεση επαφή με το νερό, αντιμετωπίζουν υδρατμούς. Στις παραδοσιακές σάουνες, οι βράχοι θερμαίνονται για να αυξηθεί η θερμοκρασία του δωματίου. Καθώς η σάουνα θερμαίνεται, η υγρασία που υπάρχει στο δωμάτιο μετατρέπεται σε υδρατμούς. Τα φώτα σάουνας πρέπει να έχουν υψηλότερη βαθμολογία IP για να αντέχουν σε ένα τέτοιο περιβάλλον. Το IP65 είναι το καλύτερο για σάουνες. Προστατεύει από τους πίδακες νερού και είναι εντελώς ανθεκτικό στη σκόνη.

Ωστόσο, δεν χρειάζεται να ξοδεύετε χρήματα για να πάτε για βαθμολογία υψηλότερη από IP65, καθώς το φως της σάουνας αντιμετωπίζει μόνο υδρατμούς. Το εξάρτημα δεν θα έρθει σε άμεση επαφή με το νερό. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την αξιολόγηση IP.

Για να αποφασίσετε για την αντοχή στη θερμότητα του φωτιστικού, πρέπει να λάβετε υπόψη τον τύπο της σάουνας. Οι παραδοσιακές σάουνες έχουν υψηλή θερμοκρασία που κυμαίνεται από 100°F έως 140°F. Και αν πρόκειται για φινλανδική σάουνα, η θερμοκρασία θα παραμείνει μεταξύ 160°F και 194°F. Για να αντέξετε τόσο υψηλές θερμοκρασίες, πρέπει να αγοράσετε φωτιστικά που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για φωτισμό σάουνας. Τα επίπεδα αντοχής στη θερμοκρασία για διαφορετικούς τύπους σάουνας είναι τα εξής:

Τύπος Σάουνας  Πηγή θερμότητας Αντίσταση στη θερμοκρασία των φώτων  
Φινλανδική σάουνα Αέριο/ηλεκτρικό/ξύλο 160°F έως 194°F (71°C – 90°C)
Υπέρυθρη σάουνα Στοιχεία υπέρυθρης θέρμανσης 100°F έως 150°F (38°C – 65.5°C)
Φορητή σάουνα Πάνελ υπέρυθρης θέρμανσης 100°F έως 150°F (38°C – 65.5°C)
Σάουνα ατμού Γεννήτρια ατμού 90°F έως 120°F (32°C – 49°C)

Οι σάουνες κατασκευάζονται κυρίως από ξύλο. Και το κιτρινωπό ή ζεστό φως ταιριάζει καλύτερα στις ξύλινες σάουνες. Ωστόσο, οι σύγχρονες σάουνες είναι πλέον πολύ περισσότερες από το τυπικό χρώμα του ξύλου. Οι μαύρες σάουνες κερδίζουν δημοτικότητα. Σε τέτοιες σάουνες, πρέπει να διατηρείτε τον αυλό του λαμπτήρα λίγο υψηλότερο από την παραδοσιακή σάουνα. Αυτό συμβαίνει επειδή το μαύρο απορροφά το φως, οπότε για να εξισορροπήσετε το φως, προτιμήστε πιο έντονα φώτα σε σύγκριση με τις ξύλινες σάουνες. Μπορείτε να πειραματιστείτε με υψηλότερο CCT για μαύρες σάουνες ανά ανοιχτό χρώμα. Αλλά μην προτιμάτε πολύ δροσερά χρώματα που έρχονται σε αντίθεση με την άνεση.

Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι οι σάουνες με πλακάκια εμφανίζονται και στα νοικοκυριά. Αν και τα φανταχτερά πλακάκια δεν χρησιμοποιούνται για σάουνες, αν έχετε, ελέγξτε τη φωτεινότητα του φωτός. Τα πλακάκια τείνουν να αντανακλούν το φως, ώστε να μπορείτε να διατηρήσετε ελάχιστες τις βαθμολογίες αυλού για απαλό φωτισμό χωρίς λάμψη.

Η έκταση της επαφής του φωτός με τη θερμότητα και την υγρασία διαφέρει για διαφορετικές ζώνες σάουνας. Για παράδειγμα, τα φωτιστικά στο μπάνιο της σάουνας δεν αντιμετωπίζουν την καυτή θερμοκρασία του ατμόλουτρου της σάουνας. Και πάλι, η υγρασία μιας σάουνας ατμού και μιας σάουνας ξηρού αέρα είναι επίσης διαφορετική. Επομένως, εδώ είναι οι απαιτήσεις φωτισμού που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την εγκατάσταση φωτιστικών σε διαφορετικές ζώνες της σάουνας:

Χώρος Σάουνας  Θέματα φωτισμού 
Χαμάμ Η υγρασία στα ατμόλουτρα μπορεί να φτάσει έως και 100%. Επομένως, πρέπει να χρησιμοποιείτε αδιάβροχα φωτιστικά που να αντέχουν τους υδρατμούς και την υγρασία. Η εκτίμηση της θερμοκρασίας είναι ο κύριος παράγοντας εδώ. Το εξάρτημα που χρησιμοποιείτε πρέπει να αντέχει σε θερμότητα τουλάχιστον 90℃ έως 100℃.
Αποφύγετε την εγκατάσταση φώτων που παίρνουν άμεσο καυτό ατμό από τη θέρμανση της σάουνας. Παρόλο που τα φώτα είναι ανθεκτικά στη θερμότητα, μην τα εκθέτετε υπερβολικά στη θερμότητα για ασφάλεια. Η καλύτερη επιλογή είναι να εγκαταστήσετε οριζόντια φωτιστικά στο μεσαίο επίπεδο των τοίχων. Λωρίδες LED λειτουργεί εξαιρετικά για τέτοιο φωτισμό, αλλά μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε φωτισμό μπαρ. Εκτός αυτού, τα χωνευτά φώτα είναι επίσης δημοφιλή για τις οροφές της σάουνας. Ωστόσο, η ασφαλέστερη επιλογή για ένα ατμόλουτρο είναι οι κεραμικοί λαμπτήρες βάσης ή τα φωτιστικά από ανοξείδωτο χάλυβα, αλουμίνιο, ανθεκτικά στη θερμότητα.
Σάουνα με ξηρό αέρα Οι σάουνες ξηρού αέρα έχουν υψηλότερες θερμοκρασίες από τις σάουνες ατμόλουτρου. Ωστόσο, αυτές οι σάουνες έχουν χαμηλή ταπεινότητα σε σύγκριση με τις σάουνες ατμού. Το εξάρτημά σας πρέπει να είναι πολύ ανθεκτικό στη θερμότητα για να αντέχει στην υψηλή θερμοκρασία. Για τις φινλανδικές σάουνες, οι κεραμικές λάμπες βάσης είναι απαραίτητες.
Σάουνα τουαλέτα  Οι τουαλέτες της σάουνας είναι σαν τις κανονικές τουαλέτες. δεν περνούν από υψηλές θερμοκρασίες. Αρκεί, λοιπόν, ένα εξάρτημα που να αντέχει τη ζεστασιά ενός ζεστού μπάνιου. Ωστόσο, πρέπει να ελέγξετε την αξιολόγηση IP για την τουαλέτα. Χωρίστε την τουαλέτα σε τέσσερις ζώνες και τοποθετήστε κατάλληλα φωτιστικά για το σημείο.

Ζώνη 0: Μέσα στο ίδιο το μπάνιο ή το ντους
Τουλάχιστον IP67. πλήρης βύθιση

Ζώνη 1: Χώροι ακριβώς πάνω από ντους ή μπανιέρα
Ο χώρος πάνω από το λουτρό σε ύψος 2.25μ από το δάπεδο
Συνιστάται η βαθμολογία IP65

Ζώνη 2: Χώρος γύρω από το λουτρό 
περιοχή που εκτείνεται 0.6 m έξω από την περίμετρο του λουτρού και σε ύψος 2.25 m από το δάπεδο
Λάβετε υπόψη τον νιπτήρα και τη γύρω περιοχή
Τουλάχιστον IP44

Ζώνη 3: Οπουδήποτε εκτός των ζωνών 0, 1 και 2 
Δεν αντιμετωπίζει πίδακες νερού
Η αντοχή στο νερό δεν είναι απαραίτητη
τουαλέτα σάουνας

Η θερμοκρασία χρώματος του φωτιστικού καθορίζει το ανοιχτό χρώμα της σάουνας. Η χαμηλότερη θερμοκρασία χρώματος που εκπέμπει κιτρινωπό φως είναι ιδανική για σάουνα. Μπορείτε να πάτε για φώτα 2700K για να απολαύσετε την καλύτερη ατμόσφαιρα στη σάουνα. Η απαλή ζεστασιά αυτής της απόχρωσης θα δημιουργήσει ένα ζεστό περιβάλλον όπου μπορείτε να χαλαρώσετε. Εάν θέλετε λιγότερο κίτρινο τόνο στο φως σας, μπορείτε να επιλέξετε το εύρος CCT 3000K έως 3500K. Αυτά τα φωτιστικά δίνουν έναν ανοιχτό κίτρινο φωτισμό με περισσότερο λευκό τόνο. Αυτά τα φώτα είναι δημοφιλή στις σύγχρονες σάουνες και δεν ταιριάζουν πολύ στον πορτοκαλί ανοιχτό τόνο. Ωστόσο, αποφύγετε την εγκατάσταση φώτων υψηλής CCT με μπλε αποχρώσεις. για παράδειγμα – 5000K ή περίπου. Αυτή η θερμοκρασία χρώματος δεν είναι ιδανική για σάουνες, καθώς δεν θα βοηθήσουν στην προσθήκη μιας χαλαρωτικής πινελιάς στην ατμόσφαιρα.

Τι θα συμβεί αν οι ακριβές ξύλινες υφές στη σάουνα σας φαίνονται χλωμή στον φωτισμό; Για να αποφύγετε τέτοιες περιστάσεις, πρέπει πάντα να εξετάζετε το CRI πριν αγοράσετε φωτιστικά. Υποδεικνύει την εμφάνιση του πραγματικού χρώματος ενός αντικειμένου κάτω από τεχνητό φωτισμό σε σύγκριση με το φυσικό φως. Υψηλότερο CRI υποδηλώνει μεγαλύτερη ακρίβεια χρώματος. Επομένως, θα πρέπει να αναζητήσετε φωτιστικά με CRI>90 για την καλύτερη εμπειρία. Αυτό θα εξασφαλίσει το πραγματικό χρώμα της ξύλινης σάουνας σας και οι υφές θα φαίνονται ακριβείς.

Για να βεβαιωθείτε ότι τα φώτα της σάουνας είναι τυπικής ποιότητας, πρέπει να περάσετε από την πιστοποίησή του. Εξετάστε τις πιστοποιήσεις LM80, ETL, CB, CE και RoHS. Θα πρέπει επίσης να ελέγξετε εάν το προϊόν υποβάλλεται σε δοκιμή θερμοκρασίας και υγρασίας. Με περηφάνια ισχυριζόμαστε ότι τα φώτα σάουνας περνούν από όλες αυτές τις δοκιμές. θα βρείτε την έκθεση δοκιμής στον ιστότοπό μας. Επομένως, αν ψάχνετε για επαγγελματικά στάνταρ λουροειδή φώτα σάουνας, το leditnow.gr είναι η καλύτερη επιλογή σας.

Η διάρκεια ζωής είναι ζωτικής σημασίας για να διασφαλίσετε ότι τα φώτα της σάουνας σας διαρκούν περισσότερο χωρίς απαιτήσεις αντικατάστασης. Τα φώτα LED είναι ανθεκτικά και διαρκούν πολύ περισσότερο από τα παραδοσιακά φώτα. Έτσι, όσον αφορά τη διάρκεια ζωής, τίποτα δεν μπορεί να νικήσει τα φώτα σάουνας LED. μπορούν να διαρκέσουν έως και 50,000 ώρες και περισσότερο. Ωστόσο, σκεφτείτε να αγοράσετε ένα εξάρτημα από μια αξιόπιστη μάρκα με σταθερή πολιτική εγγύησης. Αυτό θα εξασφαλίσει υψηλή απόδοση των φωτιστικών και την αξιοπιστία της κατασκευής. Τα φώτα σάουνας συνοδεύονται από εγγύηση 3 ετών, οπότε μην ανησυχείτε για την ποιότητα. Πάνω από όλα, τα φώτα μας έχουν διάρκεια ζωής πάνω από 60,000 ώρες!

Οι ρίγες LED και τα φώτα μπαρ είναι οι πιο δημοφιλείς επιλογές φωτισμού για σάουνες. Τώρα, η απόφαση μεταξύ αυτών των δύο είναι κάτι που μπορεί να αντιμετωπίσετε. Δείτε τις διαφορές για να επιλέξετε το καλύτερο:

  • Παραλλαγή στο μήκος 

Το πιο κρίσιμο γεγονός που ευνοεί τις λωρίδες LED είναι η ευελιξία τους. Δεν περιορίζεστε σε κανένα μήκος. Αυτά τα φώτα λωρίδας έρχονται σε τροχούς. Μπορείτε να τα κόψετε στο επιθυμητό μήκος. τα σημάδια κοπής στο PCB διευκολύνουν πολύ τη διαδικασία ταξινόμησης μεγέθους. Εδώ είναι ο οδηγός για την κοπή λωρίδων LED: Can Μπορείτε να κόψετε τα φώτα λωρίδας LED και πώς να συνδεθείτε: Πλήρης οδηγός.

Αντίθετα, τα φώτα ράβδου LED διατίθενται σε σταθερό μέγεθος. Έτσι, μπορεί να μην έχετε το μήκος που θέλετε στη σάουνά σας. Αν και υπάρχει μια επιλογή προσαρμογής, θα χρειαστεί να επικοινωνήσετε με τους κατασκευαστές φωτιστικών, γεγονός που θα αυξήσει το κόστος.

  • Ευελιξία Εγκατάστασης

Η δυνατότητα κάμψης των λωρίδων LED σας παρέχει μεγαλύτερη ευελιξία κατά την εγκατάσταση. Μπορείτε να τα διπλώσετε και να τα τοποθετήσετε στις γωνίες της σάουνας σας. Αυτός ο οδηγός θα σας βοηθήσει να μάθετε τη μέθοδο εγκατάστασης γωνιακού φωτιστικού: Πώς να εγκαταστήσετε τα φώτα λωρίδας LED γύρω από τις γωνίες; Έτσι, θα έχετε συνεχή και ομοιόμορφο φωτισμό σε όλη την οροφή ή τους πάγκους της σάουνας. Εν τω μεταξύ, τα φώτα ράβδου LED είναι άκαμπτα φωτιστικά. λυγίζοντας τα σίγουρα θα σπάσει τα φώτα. Έτσι, εάν θέλετε ένα πιο επαγγελματικό φινίρισμα, οι λωρίδες LED είναι οι καλύτερες.

Η εγκατάσταση λωρίδων LED θα σας εξοικονομήσει χρήματα. Αυτά τα φώτα σάουνας είναι πιο προσιτά από τα φώτα μπαρ LED. Θα λάβετε επίσης πιο προηγμένες δυνατότητες ελέγχου στο strip light που δεν λείπει από το φως της ράβδου LED.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα αυτά τα χαρακτηριστικά, ένα φωτιστικό λωρίδας LED είναι καλύτερο για σάουνες από ένα φως LED. Επιπλέον, θα αποκτήσετε επίσης μια πιο μοντέρνα ατμόσφαιρα στη σάουνά σας τοποθετώντας λωρίδες LED.

Σε αυτήν την ενότητα, θα μοιραστώ μερικές καταπληκτικές ιδέες για να φωτίσετε τη σάουνά σας σαν επαγγελματίας. Ελέγξτε τα:

φυσικός φωτισμός για σάουνα σπιτιού

Για τη φύση της ημέρας, ο φωτισμός είναι πάντα καταπραϋντικός. Έτσι, αν έχετε αρκετές εγκαταστάσεις, προτιμήστε φυσικό φωτισμό για σάουνες. Αυτό λειτουργεί καλύτερα εάν έχετε μια γραφική ομορφιά στην άλλη πλευρά του παραθύρου, ακριβώς όπως στην παραπάνω εικόνα. Το φως του ήλιου που κρυφοκοιτάζει από έξω θα φέρει μια οικεία ατμόσφαιρα στη σάουνα. Αυτό το είδος φωτισμού είναι δημοφιλές στις σάουνες των θέρετρων. Μπορείτε επίσης να το εφαρμόσετε για την προσωπική σας σάουνα στο σπίτι. Μια άλλη τεχνική είναι να συμπεριλάβετε μια γυάλινη οροφή στη μέση για να μπαίνει το φως του ήλιου. Αυτό λειτουργεί επίσης εξαιρετικά για εξωτερικούς χώρους, στέγες ή σάουνες μιας αποθήκης.

led strip φώτα κάτω από τους πάγκους της σάουνας

Για να κάνετε κάτι διαφορετικό από το να φωτίζετε απλώς τις οροφές, στοχεύστε τα κλαδιά της σάουνας. Τα φώτα λωρίδας LED είναι τα καλύτερα για τέτοια εγκατάσταση φωτός. Εδώ, πρέπει να τοποθετήσετε τις λωρίδες LED κάτω από τους πάγκους. Έτσι, θα δημιουργήσει ένα αιωρούμενο εφέ και θα το κάνει να φαίνεται σαν να κάθεται στον αέρα. για καλύτερα αποτελέσματα, χρησιμοποιήστε λωρίδες LED υψηλής πυκνότητας. Αυτό θα αποτρέψει προβλήματα hotspot και θα σας προσφέρει ομαλό φωτισμό. Ακολουθήστε τις οδηγίες σε αυτόν τον οδηγό για να μάθετε τη μέθοδο εγκατάστασης φωτός κάτω από πάγκους: Πώς να φωτίσετε τα ράφια με λωρίδες LED;

τεχνική κρυφού φωτισμού

Ο κρυφός φωτισμός είναι η καλύτερη τεχνική για να αποφύγετε το φως. Οι ακτίνες φωτός από τον άμεσο φωτισμό συχνά αισθάνονται ερεθιστικές καθώς πέφτουν στο μάτι. Για να αποφύγετε τέτοιες περιστάσεις, θα πρέπει να τοποθετήσετε τα φώτα έτσι ώστε το εξάρτημα να παραμένει αόρατο αλλά να παράγει αρκετό φωτισμό. Τα παραπάνω που συζητήθηκαν στο πλαίσιο του φωτισμού πάγκου είναι ένα καλό παράδειγμα. Επιπλέον, μπορείτε να δημιουργήσετε μια ψευδοροφή και να πάτε για φωτισμό όρμου για ένα κρυφό αποτέλεσμα.

εφέ έναστρης νύχτας με οπτικό φωτισμό

Θέλετε να απολαύσετε το εφέ έναστρης νύχτας στη σάουνα σας; Εγκαταστήστε ένα σύστημα οπτικού φωτισμού και δείτε τη μαγεία! Ο μικρός φωτισμός που μοιάζει με σημείο στην οροφή θα σας ταξιδέψει σε έναν κόσμο φαντασίας. Για να συμπληρώσετε το φωτιστικό οροφής, διατηρήστε τον γενικό φωτισμό του δωματίου χαμηλό. Μια σκοτεινή αίθουσα σάουνας με φωτισμένη οροφή θα σας δώσει την ουράνια αίσθηση χαλάρωσης σε μια σάουνα.

διακόπτης ροοστάτη χρήστη για περισσότερο έλεγχο του φωτισμού της σάουνας

Η προτίμηση φωτισμού διαφέρει για τα άτομα. Για παράδειγμα, μπορείτε να προτιμήσετε μια σκοτεινή σάουνα. άλλοι μπορεί να θέλουν μια καλά φωτισμένη ατμόσφαιρα. Για να ικανοποιήσετε αυτές τις ανάγκες, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να εγκαταστήσετε έναν διακόπτη dimmer. Αυτό θα σας επιτρέψει να ελέγξετε τη φωτεινότητα του φωτός. Έτσι, κάθε φορά που χρησιμοποιείτε τη σάουνα, μπορείτε να προσαρμόσετε τα φώτα ώστε να ταιριάζουν στη ζώνη άνεσής σας. Αυτή η τεχνική είναι απαραίτητη για εμπορικές ή δημόσιες σάουνες για να διασφαλιστεί ότι οι πελάτες θα έχουν την επιθυμητή ατμόσφαιρα.

δημιουργήστε ενδιαφέρουσα σκιά

Εάν έχετε βαρεθεί τον βασικό φωτισμό στη σάουνα, παίξτε με τις σκιές. Αγόρασε ένα εξάρτημα με σχέδια για τη σάουνα για να δημιουργήσει σχεδιασμένο φωτισμό. Ωστόσο, η εύρεση εξαρτημάτων με σχέδια για σάουνα μπορεί να είναι δύσκολη. Οπότε, καλύτερα να κάνετε DIY. Μπορείτε απλά να φτιάξετε περιβλήματα με σχέδια από ξύλο, κεραμικό ή σκυρόδεμα. Στη συνέχεια, βάλτε φως σε αυτό. Τα μάτια σας δεν θα πιστέψουν αυτό που μόλις δημιουργήσατε!

χρησιμοποιήστε ταινίες led rgb για ένα πολύχρωμο vive

Αν σας αρέσει πολύ τα χρώματα, εγκαταστήστε φώτα LED RGB στη σάουνά σας. Χρησιμοποιώντας αυτά τα φώτα, μπορείτε να προσθέσετε πολλά ανοιχτά χρώματα στο χώρο σας. Τα φώτα RGB συνδυάζουν τα τρία βασικά χρώματα, κόκκινο, πράσινο και μπλε, για να παράγουν εκατομμύρια αποχρώσεις. Ο φωτισμός με τηλεχειρισμό θα σας δώσει περισσότερο έλεγχο στην ατμόσφαιρα. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε στην προσωπική σας σάουνα για ατμοσφαιρικό φωτισμό. Εκτός αυτού, πολλά κέντρα σπα χρησιμοποιούν επίσης πολύχρωμα φώτα στις σάουνες. Εάν βρίσκεστε σε ένα ρομαντικό ραντεβού στο σπα με τον σύντροφό σας, αυτά τα πολύχρωμα φώτα στη σάουνα σίγουρα θα δώσουν λάμψη στη στιγμή σας.

Ενώ χρησιμοποιείτε τα φώτα σάουνας, μπορεί να αντιμετωπίσετε ορισμένα κοινά προβλήματα φωτισμού. Δείτε πώς να τα λύσετε:

Η ελαφριά εξουθένωση είναι συνηθισμένη καθώς τα φώτα της σάουνας περνούν από υψηλές θερμοκρασίες. Αυτό συμβαίνει πιο συχνά όταν χρησιμοποιείτε ένα κανονικό εξάρτημα σε μια σάουνα. Τα φωτιστικά δεν μπορούν να αντέξουν την αυξανόμενη θερμοκρασία του δωματίου και τελικά ξεσπούν. Γίνεται πιο σοβαρό όταν χρησιμοποιείτε κανονικά φώτα πυρακτώσεως σε σάουνες με γυάλινο κάλυμμα. Η έκρηξη αυτού του φωτός μπορεί να είναι επικίνδυνη καθώς υπερθερμαίνονται εύκολα. Το ζεστό νήμα μέσα στο λαμπτήρα μπορεί να προκαλέσει ακόμη και φωτιά. Εξάλλου, τα σπασμένα γυάλινα κομμάτια είναι επίσης ένας κίνδυνος που πρέπει να εξετάσετε.

Λύση:

  • Χρησιμοποιήστε ανθεκτικά στη θερμότητα φωτιστικά που έχουν σχεδιαστεί για σάουνα
  • Αποφύγετε τα γυάλινα φωτιστικά για τη σάουνα
  • Αποφύγετε την εγκατάσταση των φώτων πολύ κοντά στη θερμάστρα.

Τα καλώδια φωτός μπορεί να χαλαρώσουν με την πάροδο του χρόνου. Αυτό μπορεί να προκαλέσει το φως να τρεμοπαίζει ή να σβήνει ξαφνικά. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε για να λύσετε αυτό το πρόβλημα-

Λύση: 

  • Ελέγξτε τα καλώδια και τοποθετήστε τα σωστά
  • Αποφύγετε να κρατάτε κρεμαστά καλώδια στο δωμάτιο της σάουνας
  • Πάντα να λαμβάνετε βοήθεια από έναν επαγγελματία για την εγκατάσταση φώτων σάουνας

Όταν χρησιμοποιείτε ένα εξάρτημα για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορεί να εμφανίσει αλλαγές στο ανοιχτό χρώμα. Αυτό συμβαίνει ιδιαίτερα όταν χρησιμοποιείτε ένα φωτιστικό με πλαστικούς διαχυτές ή κάλυμμα. Για παράδειγμα, λόγω υπερβολικής θερμότητας, το κάλυμμα της λωρίδας LED αρχίζει να κιτρινίζει. Αυτό επηρεάζει το ανοιχτό χρώμα. Μπορεί επίσης να αντιμετωπίσετε αυτό το πρόβλημα όταν χρησιμοποιείτε ταινίες LED RGB. Μια λανθασμένη καλωδίωση ή σύνδεση των λωρίδων και του ελεγκτή είναι ο κύριος λόγος για αυτό.

Λύση:

  • Αγορά φωτός από γνωστή μάρκα.
  • Πηγαίνετε για φώτα LED που διαθέτουν κατάλληλο σύστημα ψύκτρας. Αυτό θα αποτρέψει την υπερθέρμανση, η οποία προκαλεί προβλήματα αλλαγής χρώματος στα ελαφριά καλύμματα.
  • Όταν χρησιμοποιείτε φως με ελεγκτή, βεβαιωθείτε ότι η σύνδεση είναι ακριβής.

Το περιβάλλον της σάουνας είναι υγρό. σε μια σάουνα ατμού, η υγρασία φτάνει έως και 100%. Έτσι, οι υδρατμοί ή η υγρασία μπορούν να εισέλθουν στα φωτιστικά εάν δεν είναι πλήρως σφραγισμένα. Αυτό κάνει το φως θολό και εμποδίζει την απόδοσή του.

Λύση:

  • Αγοράστε στεγανά εξαρτήματα αέρα και νερού
  • Βεβαιωθείτε ότι το εξάρτημά σας δεν έχει σπάσει ή δεν έχει άνοιγμα για να αφήσει την υγρασία να συσσωρευτεί.

Ο κύριος λόγος για την ασυνεπή φωτεινότητα είναι η πτώση τάσης. Θα αντιμετωπίσετε ως επί το πλείστον αυτό το πρόβλημα όταν χρησιμοποιείτε λωρίδες LED στη σάουνά σας. Λόγω πτώσης τάσης, η φωτεινότητα του LED μειώνεται σταδιακά καθώς το μήκος απομακρύνεται από την πηγή ρεύματος. Αυτό συμβαίνει επειδή η τάση της πηγής ισχύος είναι ανεπαρκής ή το μήκος λειτουργίας είναι πολύ μεγάλο.

Λύση:

Εκτός από τα ζητήματα που συζητήθηκαν παραπάνω, μπορεί επίσης να αντιμετωπίσετε προβλήματα φλερτ, θόρυβο βουητού, λανθασμένες ρυθμίσεις ροοστάτη κ.λπ. Για να τα λύσετε, διαβάστε αυτό το άρθρο- 29 Συνήθη προβλήματα με τον φωτισμό LED.

Αποφύγετε τη χρήση φώτων καμήλας στις σάουνες. Η θερμοκρασία της σάουνας είναι πολύ υψηλή και τελικά λιώνει το κανάλι ακόμα κι αν δεν το ανάψετε. Επιπλέον, υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς από αναμμένα κεριά.

Η θερμοκρασία της οροφής παραμένει υψηλότερη στις σάουνες. Έτσι, το σωστό μέρος για να εγκαταστήσετε το φως της σάουνας είναι στον μεσαίο τοίχο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φωτισμό πάγκου σάουνας ή να τοποθετήσετε φωτιστικά τοίχου αντί για φωτισμό οροφής.

Ναι, χρειάζεστε εξειδικευμένα φώτα σάουνας με υψηλή αντοχή στη θερμότητα και είναι αδιάβροχα. Οι κανονικοί λαμπτήρες στο σπίτι σας είναι ακατάλληλοι για φωτισμό σάουνας.

Ναι, η λειτουργία των φώτων LED σε χαμηλή θερμοκρασία και τα χαρακτηριστικά αντοχής στην υγρασία τα καθιστούν ιδανική επιλογή για σάουνα. Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά φώτα πυρακτώσεως, δεν υπερθερμαίνονται. Επιπλέον, είναι εξαιρετικά ενεργειακά αποδοτικά και φιλικά προς το περιβάλλον.

Τα ζεστά φώτα με χαμηλό CCT που κυμαίνεται από 2700K έως 3000K είναι τα καλύτερα για σάουνες. Η κίτρινη απόχρωση αυτών των φώτων φέρνει μια ζεστή ατμόσφαιρα που σας επιτρέπει να χαλαρώσετε.

Τα φώτα της σάουνας δεν προκαλούν μαύρισμα καθώς χρησιμοποιούν υπέρυθρες ακτίνες, οι οποίες διαφέρουν από τις ακτίνες UV. Αλλά η υπερβολική έκθεση στη ζέστη της σάουνας υπερδιέγει την ορμόνη μελατονίνης του σώματός σας. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μαύρισμα, αλλά δεν έχει καμία σχέση με το φωτιστικό.

Δεν συνιστάται διακόπτης φώτων στη σάουνα. Η υψηλή θερμοκρασία του περιβάλλοντος δεν είναι ευνοϊκή για τα ηλεκτρικά εξαρτήματα. Έτσι, η εγκατάσταση ενός διακόπτη φώτων στη σάουνα θα αυξήσει τον κίνδυνο δυσλειτουργιών ή κινδύνου ηλεκτροπληξίας.

Όταν φωτίζετε μια σάουνα, ο πιο κρίσιμος παράγοντας είναι να ελέγξετε αν το εξάρτημά σας ταιριάζει στο ζεστό και υγρό περιβάλλον. Αγοράζετε πάντα φώτα από μια αξιόπιστη μάρκα που παρέχει φωτισμό σάουνας τυπικής ποιότητας. Για αυτό, η καλύτερη επιλογή είναι να προχωρήσετε λουροειδή φώτα σάουνας LED. Τα φωτιστικά μας αντέχουν σε υψηλές θερμοκρασίες από -25°C ≤ Ta ≤100°C. Έτσι, δεν έχει σημασία αν έχετε μια παραδοσιακή ή μια υπέρυθρη σάουνα. το προϊόν μας θα καλύψει τις ανάγκες σας.

Επιπλέον, η διαδικασία εξώθησης σιλικόνης για τρόφιμα και η βαθμολογία IP65 καθιστούν τις ταινίες μας ανθεκτικές στην υγρασία. Σας προσφέρουμε επίσης 3 χρόνια εγγύηση με εγγύηση διάρκειας ζωής 60,000 ωρών. Μπορείς επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες μας και περάστε από τη διεθνή πιστοποίηση για ελέγχους αξιοπιστίας.

Παρόλα αυτά, τα καλά νέα είναι ότι προσφέρουμε στους πελάτες μας ένα δωρεάν δείγμα των λουρίδων LED της σάουνας (μέγιστο 2m). Αυτό σας δίνει την ευκαιρία να εξετάσετε την ποιότητα του προϊόντος μας πριν το αγοράσετε. Είμαστε βέβαιοι ότι το προϊόν μας δεν θα σας απογοητεύσει. Κάντε λοιπόν την παραγγελία σας σύντομα και απολαύστε την καλύτερη εμπειρία σάουνας με τις λωρίδες LED σάουνα.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here