Φωτοβολταϊκά Χωρίς Μπαταρία ΝΟΜΙΜΟΤΑΤΟ

Φωτοβολταϊκά Χωρίς Μπαταρία ΝΟΜΙΜΟΤΑΤΟ

Τα φωτοβολταϊκά συστήματα αποτελούν μια αποδοτική και βιώσιμη λύση για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Ένας νέος τρόπος παραγωγής ενέργειας είναι τα φωτοβολταϊκά συστήματα χωρίς μπαταρία. Οι φωτοβολταϊκοί πάνελ που χρησιμοποιούνται σε αυτά τα συστήματα διαθέτουν έναν ενσωματωμένο μετατροπέα, ο οποίος συνδέει απευθείας το φωτοβολταϊκό σύστημα με το δίκτυο της εταιρείας παροχής ηλεκτρικής ενέργειας.

Η τεχνολογία αυτή έχει αποδειχθεί ότι είναι εξαιρετικά αποδοτική και αξιόπιστη, καθώς με τη χρήση ενός ενσωματωμένου μετατροπέα, η παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια μετατρέπεται σε μια μορφή που μπορεί να ενσωματωθεί απευθείας στο δίκτυο.

Η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων χωρίς μπαταρία έχει πολλά πλεονεκτήματα. Πρώτον, δεν απαιτείται η αγορά και η συντήρηση μπαταριών, μειώνοντας έτσι το κόστος και τη συντήρηση του συστήματος.

Δεύτερον, το φωτοβολταϊκό σύστημα χωρίς μπαταρία είναι πιο αξιόπιστο, καθώς δεν εξαρτάται από την κατάσταση και τη διάρκεια ζωής των μπαταριών.

Τέλος, αυτά τα συστήματα είναι πιο απλά και ευέλικτα στην εγκατάσταση και διαχείριση. Μπορούν να προσαρμοστούν σε διάφορους τύπους κτηρίων και μπορούν να αξιοποιηθούν σε περιοχές με περιορισμένο διαθέσιμο χώρο.

Συνοψίζοντας, τα φωτοβολταϊκά συστήματα χωρίς μπαταρία αποτελούν μια νομιμότατη λύση για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Η χρήση ενός ενσωματωμένου μετατροπέα επιτρέπει τη σύνδεση του συστήματος απευθείας στο δίκτυο.

Αυτή η τεχνολογία είναι αποδοτική, αξιόπιστη και μπορεί να είναι οικονομικά επωφελής μακροπρόθεσμα, καθώς εξοικονομεί ενέργεια και μειώνει τις εκπομπές CO2. Οι εγκαταστάσεις των φωτοβολταϊκών συστημάτων χωρίς μπαταρία αυξάνονται συνεχώς και αναμένεται να έχουν σημαντική επίδραση στον τομέα της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με τρόπους πιο φιλικούς προς το περιβάλλον.


22 COMMENTS

  1. Το βασικότερο είναι η αυτονόμηση απο την δεη. Αρα ένα φ/β σύστημα χωρίς μπαταρίες είναι κάπως μάταιη επένδυση που δεν έχει χρονικά καλή απόσβεση ! Το βασικό θέμα είναι η ζωή των μπαταριών. Οι μολύβδου έχουν μέσο όρο κοντά στα 10 έτη, αλλά αν δεν γίνει καλή χρήση η ζωή τους μικραίνει. Οι λιθίου είναι επισφαλής διότι αυτοαναφλέγονται σε μεγάλες καταναλώσεις που "ζεσταίνονται" και μπορεί να γίνει το σπίτι παρανάλωμα, άρα μένουν οι νικελίου σιδήρου, που έχουν τεράστια ζωή (50 έτη μέσο όρο) δεν βραχυκυκλώνουν, είναι πιό βαριές απο του μολύβδου και βεβαίως δισεύρετες έως σπάνιες. Γνωρίζετε κάτι γι΄αυτές, που μπορούμε να βρούμε ; Ακόμη, πολλά φ.β πάνελ, με λίγη συννεφιά δεν αποδίδουν. Υπάρχει ένα πάνελ το Solar Frontier made in Japan που αποδίδει ακόμη και σε μέτρια συννεφιά, κάτι το οποίο είναι σωτήριο για τις συννεφιασμένες ημέρες του χειμώνα. Παλαιότερα το πουλούσαν πολλοί, τώρα κανένας στήν Ελλάδα. Ξερετε πως μπορούμε να το προμηθευτούμε ;

  2. Καλημέρα. Εχεις προσέξει την αυτοκατανάλωση;;; Το βράδυ πρέπει να μην χρησιμοποιείτε τον inverter ωε ενδιάμεσο. Έχει μεγάλη κατανάλωση και οτι κερδιζεις την ημέρα (αν έχει πολυ ήλιο) το χάνεις το βράδυ

  3. Κάνε ένα βίντεο για φωτοβολταϊκά πρίζας. Τι γίνεται ώστε να μην γυρίζει ο μετρητής αντίθετα και έχουμε πρόβλημα με τον διαχειριστή δικτύου

  4. Πολύ ενδιαφέρον και αυτό το βίντεο. Μια ερώτηση για να είναι νόμιμο τι χρειάζεται από χαρτιά προς ΔΕΗ? Χρειάζεται να δηλώσεις κάποια σχέδια εγκατάστασης με ηλεκτρολογικό σχέδιο συνδεσμολογίας που να δείχνει ότι δεν υπάρχει επιστροφή ρεύματος στην ΔΕΗ? Γιατί έχω κάνει εγκατάσταση στον πίνακα με μεταγωγικό διακόπτη και έχω αναμονή καλώδια σε μια αποθήκη για off-grid λειτουργία αλλά κολλάω λίγο στον νόμο. Λέω ότι αν δούνε 10 πάνελ στην ταράτσα θα ζητήσουν κάποιο χαρτί κάτι?

  5. Μπράβο ρε φίλε για ακόμα μια φορά! Αξίζει η τοποθέτηση σε οικία 127m2 φωτοβολταϊκού συστήματα 5κw με αντίστοιχες μπαταρίες στα πλαίσια του προγράμματος φωτοβολταϊκά στη στέγη; Για ένα κόστος (συμμετοχής) περίπου 3-3,5k πιστεύεις θα κάνει απόσβεση;

  6. ΕΡΏΤΗΣΗ:
    Έχω και εγώ υβριδικό off grid, 3.8 kw φ/β στην πέργκολα, χωρίς μπαταρίες. Έχω ακούσει οτι κάνει κάποιες ελάχιστες επιστροφές στο δίκτυο. Ισχύει;
    Εαν ναι, υπάρχει περίπτωση να εχω πρόβλημα με ΔΕΔΔΗΕ;
    Ειδικά εαν αλλάξουν τους μετρητές.
    Ευχαριστώ.

  7. Απόλυτα σωστός.
    Προσοχή στις απομιμήσεις. Το συνειδητοποίησα σημμερα φίλε όταν αποφάσισα να ανοίξω τον ιδρυβικο ινβερτερ να δω από περιέργεια τι γίνεται μέσα.
    Ελάχιστα εξαρτηματα υπήρχαν μέσα. Ο πυρήνας του μετασχηματιστη κουνιωνταν μισό δάχτυλο μέσα στις περιτυλιξεις ποιότητα μηδέν.
    Και εξωτερικά και το μενού είναι το ίδιο με ας τα πούμε αυθεντικά. Τωρα πόσο θα κρατήσει…θα δείξει.

  8. Μια χαρά σύστημα, βάζεις για αρχή ένα τέτοιο inverter με λίγα πάνελ όπως είπε και ο Σάκης, και μετά χτίζεις προσθέτοντας μπαταρίες για τις νυχτερινές καταναλώσεις και μετά λίγα πάνελ ακόμα, το ότι τραβάει από το δίκτυο την υπολοιπόμενη ενέργεια βοηθάει αρκετά μέχρι να μάθεις πως να διαχειρίζεσαι την ενέργεια που παράγεις.