Αγοράστε φωτοβολταϊκά online από το leditnow.gr και εξοικονομήστε ενέργεια με τις καλύτερες λύσεις για το σπίτι σας.

Η ΔΕΠΑ Εμπορίας Επιταχύνει την Ανάπτυξη Φωτοβολταϊκών Πάρκων με Χρηματοδότηση της ΕΤΕπ

Δάνειο Στήριξης για Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

Με την υποστήριξη των ευρωπαϊκών θεσμών, η ΔΕΠΑ Εμπορίας προγραμματίζει τη σημαντική ανάπτυξη φωτοβολταϊκών πάρκων στην Ελλάδα. Αυτό επιτεύχθηκε μέσω δανείου ύψους 390 εκατ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), το οποίο καλύπτει το 75% του συνολικού κόστους εγκατάστασης φωτοβολταϊκών μονάδων, που υπολογίζεται να ανέλθει μέχρι και 521 εκατ. ευρώ.

Νέα Φωτοβολταϊκά Πάρκα στην Ελλάδα

Τα νέα φωτοβολταϊκά πάρκα θα εγκατασταθούν σε στρατηγικές περιοχές, όπως η δυτική Μακεδονία, η Θεσσαλία και η κεντρική Ελλάδα. Η ενέργεια που θα παραχθεί αναμένεται να φτάσει περίπου 800 MW, ικανή να καλύψει τις ανάγκες ενέργειας για 278.000 νοικοκυριά για ολόκληρο τον χρόνο.

Στρατηγική Μετάβαση της ΔΕΠΑ

Η ΔΕΠΑ Εμπορίας, μεταμορφώνεται σε έναν πλήρως ενοποιημένο ενεργειακό όμιλο, επενδύει δυναμικά στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ). Αυτή η μετάβαση έρχεται σε μία εποχή που η ζήτηση για καθαρές πηγές ενέργειας είναι μεγαλύτερη από ποτέ.

Προκήρυξη Διαγωνισμού για την Ανάπτυξη

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΔΕΠΑ Εμπορίας είναι έτοιμη να προχωρήσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες στην προκήρυξη του πρώτου διαγωνισμού. Αυτό θα δώσει τη δυνατότητα σε συνεργάτες και προμηθευτές να συμμετάσχουν στην αναπτυξιακή διαδικασία.

Εξωτερικές Συμφωνίες Προμήθειας

Για τη διάθεση της ηλεκτρικής ενέργειας που θα παραχθεί από τα φωτοβολταϊκά πάρκα, η ΔΕΠΑ αναμένεται να υπογράψει διμερείς συμβάσεις προμήθειας (PPAs) κυρίως με την θυγατρική της στον τομέα της προμήθειας Φυσικό Αέριο. Οι συνεργασίες αυτές θα συμβάλουν στην επίτευξη των στόχων της εταιρείας για επέκταση της παρουσίας της στην αγορά ενέργειας.

Επένδυση στην Ηλεκτροπαραγωγή

Η ΔΕΠΑ Εμπορίας επενδύει επίσης στον τομέα της ηλεκτροπαραγωγής. Είναι μέτοχος με 29% στην Ηλεκτροπαραγωγή Αλεξανδρούπολης και κατέχει 20% στο FSRU Αλεξανδρούπολης. Αυτές οι επενδύσεις ενισχύουν τη θέση της στη δυναμική αγορά ενέργειας.

Συνάντηση Υψηλής Σημασίας

Η δανειακή σύμβαση με την ΕΤΕπ υπογράφηκε σε μια ειδική εκδήλωση που οργάνωσαν οι υπουργοί Οικονομικών και Περιβάλλοντος. Ο Κωστής Χατζηδάκης και ο Θόδωρος Σκυλακάκης ήταν παρόντες, ενδεικνύοντας τη σημασία της επένδυσης για την ελληνική οικονομία.

Χαιρετισμός Κωστή Χατζηδάκη

Κατά τον χαιρετισμό του, ο Κωστής Χατζηδάκης τόνισε ότι "το δάνειο αυτό θα βοηθήσει τη ΔΕΠΑ Εμπορίας στα νέα της σχέδια." Η υποστήριξη από την ΕΤΕπ είναι ένα καθοριστικό βήμα για την προώθηση βιώσιμων ενεργειακών λύσεων.

Οφέλη για Καταναλωτές

Ο Θόδωρος Σκυλακάκης επισήμανε τα πολλά οφέλη για τους καταναλωτές, όπως η μείωση του κόστους ενέργειας και η ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας. Αυτή η επένδυση των 390 εκατ. ευρώ υπόσχεται να φέρει αξιόπιστες και προσιτές λύσεις.

Ενίσχυση Ενεργειακής Ανεξαρτησίας

Η στρατηγική των ενεργειακών επενδύσεων είναι κρίσιμη, καθώς ενισχύει την ενεργειακή ανεξαρτησία της χώρας. Όπως ανέφερε ο Ιωάννης Τσακίρης της ΕΤΕπ, "Η αύξηση των ενεργειακών επενδύσεων είναι καίριας σημασίας."

Βελτίωση Δικτύου Ενέργειας

Η αναβάθμιση του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας και οι δυνατότητες ανάπτυξης της ηλιακής ενέργειας στην Ελλάδα είναι στρατηγικοί στόχοι, οι οποίοι θα συμβάλλουν στην ενεργειακή μετάβαση της χώρας.

Αναγνώριση της Συνεισφοράς της ΕΤΕπ

Οι συμμετοχές και οι συνεργασίες όπως αυτές στοχεύουν όχι μόνο στην ανάπτυξη αλλά και στην ποιοτική αναβάθμιση των υπηρεσιών ενέργειας. Οι καινοτόμες προσεγγίσεις της ΔΕΠΑ Εμπορίας καθιστούν την εταιρεία ηγέτη στον τομέα των ΑΠΕ.

Οι Προοπτικές για το Μέλλον

Με την άνοιξη νέων έργων και την υλοποίηση αυτής της μεγάλης επένδυσης, η ΔΕΠΑ Εμπορίας σηματοδοτεί την επόμενη ημέρα στην ελληνική ενεργειακή σκηνή. Οι στρατηγικές κινήσεις της εταιρείας αναμένεται να αναδείξουν την Ελλάδα ως ένα αναπτυξιακό κέντρο στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Συμπερασματικά

Η συνεργασία της ΔΕΠΑ Εμπορίας με την ΕΤΕπ και η επένδυση στη φωτοβολταϊκή ενέργεια αντανακλούν μια νέα εποχή για τον τομέα της ενέργειας στην Ελλάδα. Με στόχο την αναβάθμιση της πράσινης ενέργειας, η εταιρεία κινείται προς την κατεύθυνση που αποφέρει οφέλη για την οικονομία και το περιβάλλον, προετοιμάζοντας το έδαφος για μια βιώσιμη ενεργειακή μετάβαση.

πηγή