Σταύρος Καρυπίδης: Πόσο κάνει ένα φωτοβολταϊκό στην στέγη με μπαταρία;


Σταύρος Καρυπίδης: Πόσο κάνει ένα φωτοβολταϊκό στην στέγη με μπαταρία;

Ο Σταύρος Καρυπίδης είναι ένας γνωστός επιχειρηματίας και δισεκατομμυριούχος επενδυτής που ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τις εναλλακτικές πηγές ενέργειας. Πρόσφατα, έχει ασχοληθεί με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων στην στέγη των κατοικιών, εφοδιασμένα με μπαταρίες για αποθήκευση ενέργειας. Αυτή η τεχνολογία επιτρέπει στους ιδιοκτήτες να παράγουν και να αποθηκεύουν τη δική τους ηλεκτρική ενέργεια, μειώνοντας την εξάρτησή τους από το δίκτυο.

Οι οικονομικές προοπτικές

Η εγκατάσταση ενός φωτοβολταϊκού συστήματος στην οροφή ενός σπιτιού με μπαταρία μπορεί να αποδειχθεί πολύ οικονομικά επωφελής. Οι φωτοβολταϊκοί πάνελ παράγουν ηλεκτρική ενέργεια από τον ήλιο, ενώ οι μπαταρίες αποθηκεύουν το πλεόνασμα ενέργειας για χρήση τις νυκτερινές ώρες.

Με την εκμετάλλευση της ηλιακής ενέργειας, οι ιδιοκτήτες μπορούν να μειώσουν σημαντικά τον λογαριασμό τους για την ηλεκτρική ενέργεια που καταναλώνουν από το δίκτυο. Επίσης, κατά τη διάρκεια καλοκαιρινών απογευμάτων, όταν η κατανάλωση ενέργειας είναι χαμηλή, οι ιδιοκτήτες μπορούν να πουλήσουν το υπόλοιπο της παραγόμενης ενέργειας στο δίκτυο, προσφέροντας έτσι μια επιπλέον πηγή εσόδων.

Περιβαλλοντικά οφέλη

Η χρήση φωτοβολταϊκών συστημάτων με μπαταρία έχει επίσης σημαντικά περιβαλλοντικά οφέλη. Η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές μειώνει την ανάγκη για χρήση συμβατικών πηγών ενέργειας, όπως οι ορυκτοί καύσιμοι. Αυτό μεταφράζεται σε μείωση των εκπομπών CO2, προστατεύοντας έτσι το περιβάλλον και ελαττώνοντας την περαιτέρω υπερθέρμανση του πλανήτη.

Τεχνολογική πρόοδος

Οι τεχνολογικές βελτιώσεις στην τεχνολογία των φωτοβολταϊκών πάνελ αυξάνουν διαρκώς την απόδοσή τους και μειώνουν κόστη κατασκευής. Οι μπαταρίες αποθήκευσης ενέργειας επίσης εξελίσσονται γρήγορα, προσφέροντας μεγαλύτερη αποθήκευση και μειώνοντας την απώλεια ενέργειας κατά τη φόρτιση και την εκφόρτιση. Αυτή η τεχνολογική πρόοδος είναι καίριας σημασίας για τη μελλοντική βιωσιμότητα και οικονομική αποδοτικότητα των φωτοβολταϊκών συστημάτων με μπαταρία.

Μελλοντικές προοπτικές

Ο Σταύρος Καρυπίδης είναι αισιόδοξος για το μέλλον της τεχνολογίας φωτοβολταϊκών συστημάτων με μπαταρία. Πιστεύει ότι η εγκατάσταση αυτών των συστημάτων θα γίνει όλο και πιο κοινή σε κατοικιακές και επαγγελματικές κατασκευές, ενθαρρύνοντας την ανεξαρτησία από τα συμβατικά δίκτυα και προασπίζοντας την αειφορία.

Γιατί να εγκαταστήσετε φωτοβολταϊκό σύστημα με μπαταρία;

Το φωτοβολταϊκό σύστημα με μπαταρία προσφέρει μια σταθερή πηγή ενέργειας, ανεξάρτητα από τις αναπόφευκτες διακοπές ρεύματος που συμβαίνουν από καιρού σε καιρό. Επίσης, προσφέρει οικονομικά οφέλη με τη μείωση του λογαριασμού της ηλεκτρικής ενέργειας και την πιθανότητα πώλησης πλεονασματικής ενέργειας στο δίκτυο. Τέλος, συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος μειώνοντας την ρύπανση και τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.


1 COMMENT

  1. Από την τσέπη σου δε θα βγουν 6.500 Ευρώ στην πρώτη περίπτωση, αλλά 14.500. Και θα περιμένεις να σου έρθει η επιστροφή. Έτσι μου είπαν σε εταιρεία που κάνει εγκαταστάσεις και ήταν ο λόγος που δεν το προχώρησα. Και πιστεύω ελάχιστοι είναι σε θέση να υλοποιήσουν το πρόγραμμα. Θα ήθελα τη γνώμη σας για το αν ισχύει το παραπάνω.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here