Ξέρατε ότι τα φωτοβολταϊκά μπορούν να καλύψουν την ενέργεια όλης της Ευρώπης; Η Ελλάδα, λόγω του ισχυρού ηλιακού της φωτός, είναι ιδανική για αυτά. Τα κόστη των φωτοβολταϊκών έχουν μειωθεί, κάνοντάς τα ελκυστική επιλογή.

Κύρια Σημεία:

  • Τα φωτοβολταϊκά συστήματα μπορούν να καλύψουν τις ενεργειακές ανάγκες της Ευρώπης.
  • Η Ελλάδα διαθέτει ιδανικές συνθήκες για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων.
  • Το κόστος των φωτοβολταϊκών συστημάτων έχει μειωθεί σημαντικά.
  • Οι φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις αποτελούν μια δημοφιλή επένδυση στην Ελλάδα.
  • Η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων συμβάλλει στην ενεργειακή ανεξαρτησία και μειώνει την ενεργειακή κατανάλωση.

Οι διάφοροι τρόποι εκμετάλλευσης των φωτοβολταϊκών συστημάτων

Υπάρχουν τρεις βασικοί τρόποι να εκμεταλλεύεστε τα φωτοβολταϊκά συστήματα στην Ελλάδα.

  1. Ενεργοποιήστε την αυτοπαραγωγή ενέργεια με φωτοβολταϊκά και συνδεθείτε στο δίκτυο.
  2. Επωφεληθτείτε από το “φωτοβολταϊκά σε στέγες”. Έτσι πουλάτε ρεύμα στον ΔΕΗ και αποζημιώνεστε.
  3. Στήστε φωτοβολταϊκό σύστημα που θα καλύπτει τις δικές σας ανάγκες, αποσυνδεόμενοι από το δίκτυο.

Η αυτοπαραγωγή με φωτοβολταϊκά σας δίνει το χρειαζόμενο ρεύμα, αλλά είστε μέσα στο δίκτυο για τα απρόσμενα. Είναι ιδανική για αυτές και αυτούς που θέλουν αυτάρκεια και μικρότερο κόστος.

Μέσω “φωτοβολταϊκών σε στέγες” πουλάτε εύκολα ρεύμα στον ΔΕΗ και λαμβάνετε ανταμοιβή. Αυτός ο τρόπος σας βοηθά να κάνετε οικονομικά κέρδος από τα συστήματα στην οικία σας.

Το αυτόνομο φωτοβολταϊκό σύστημα σας δίνει την ελευθερία να χρησιμοποιείτε δικό σας ρεύμα. Χωρίς σύνδεση στο δίκτυο, μπορείτε πιο εύκολα να μειώσετε το κόστος ενέργειας.

Τιμές και διαθέσιμα πακέτα φωτοβολταϊκών συστημάτων

Τα φωτοβολταϊκά συστήματα είναι μια καλή επένδυση για το μέλλον. Υπάρχουν διάφορα πακέτα που μπορείτε να επιλέξετε.

Για παράδειγμα, ένα αυτόνομο σύστημα 2,2-5kWh κοστίζει περίπου 2.900€. Αυτή η τιμή περιλαμβάνει ΦΠΑ και την εγκατάσταση.

Υπάρχουν επίσης πακέτα για το net metering. Αυτά σας επιτρέπουν να πουλάτε το ρεύμα στο δίκτυο. Ένα τέτοιο πακέτο 5kWp κοστίζει περίπου 8.950€ με ΦΠΑ και εγκατάσταση.

Συστήνουμε να μιλήσετε με ειδικούς. Θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε το καταλληλότερο σύστημα.

Περιγραφή Τιμή με ΦΠΑ
Αυτόνομο φωτοβολταϊκό σύστημα 2,2-5kWh 2.900€
Πακέτο 5kWp για net metering 8.950€

Όλα αυτά είναι μόνο ιδέες. Υπάρχουν και άλλες επιλογές που μπορείτε να βρείτε. Το σημαντικό είναι να βρείτε ένα σύστημα που να σας βολεύει οικονομικά.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Για περισσότερες πληροφορίες και για τιμές, καλέστε μας στο τηλέφωνο 210 3006631.

Η σημασία των πλαισίων στα φωτοβολταϊκά συστήματα

Τα πλαίσια είναι σημαντικά στα φωτοβολταϊκά συστήματα, θεωρούνται η καρδιά τους. Χρησιμοποιώντας το φωτοβολταϊκό φαινόμενο, μετατρέπουν τον ήλιο σε ηλεκτρισμό. Αυτός ο ηλεκτρισμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί απ’ ευθείας ή να αποθηκευτεί σε μπαταρίες.

Ο λειτουργικός τρόπος των φωτοβολταϊκών συστημάτων

Τα φωτοβολταϊκά συστήματα δουλεύουν με μια απλή ιδέα. Το ηλιακό φως πέφτει πάνω τους. Αυτό κινεί τα ηλεκτρόνια που βρίσκονται μέσα.

Το πρώτο βήμα είναι η απορρόφηση του ηλιακού φωτός. Κάθε κύτταρο μας βοηθάει να μετατρέψουμε τα φώτα σε ενέργεια. Αυτό γίνεται επειδή τα φωτόνια χτυπούν το ειδικό μας υλικό. Αυτή η ενέργεια, τότε, απελευθερώνει τα ηλεκτρόνια μας.

Το επόμενο σημαντικό βήμα είναι η κίνηση των ηλεκτρονίων. Αυτό δημιουργεί φορτία στο κύτταρο. Οι διαφορετικοί τύποι φορτίων “λένε” στο κύτταρο να παράγει ρεύμα.

Τέλος, μαζεύουμε το ηλεκτρικό ρεύμα και το χρησιμοποιούμε. Οι ηλεκτρόδιοι συγκεντρώνουν τα ηλεκτρόνια που χρειαζόμαστε. Έτσι, μπορούμε να τροφοδοτούμε με ενέργεια ή να αποθηκεύσουμε για αργότερα.

Όλα αυτά γίνονται με τη δύναμη του ήλιου. Είναι ένα φυσικό και αξιόπιστο τρόπος να βρούμε ενέργεια.

Το κόστος εγκατάστασης των φωτοβολταϊκών συστημάτων

Τα φωτοβολταϊκά συστήματα είναι τώρα φθηνότερα από ποτέ. Η τιμή τους έχει μειωθεί 85% τα τελευταία χρόνια. Αυτό το κάνει πιο προσιτά για οικογένειες και επιχειρήσεις.

Είναι μια πράσινη επιλογή για την ενέργεια. Λειτουργούν ως ευκαιρία να παράγουμε ενέργεια χωρίς να εξαρτόμαστε από ρέματα που καταστρέφουν το περιβάλλον.

Ένα τέτοιο σύστημα βοηθά στην εξοικονόμηση ενέργειας. Κάνοντας την ηλεκτρική σας ενέργεια, μειώνετε την ανάγκη για αγορές από το δίκτυο. Οπότε, πληρώνετε λιγότερα στο τέλος του μήνα.

Οι νέες τεχνολογίες έχουν βελτιώσει πολύ τα φωτοβολταϊκά. Τώρα είναι πιο ανθεκτικά και αποδοτικά από ποτέ. Αυτό σημαίνει πως είναι μια επένδυση που πραγματικά αξίζει.

κόστος εγκατάστασης

Αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες, μην διστάσετε να επικοινωνήστε μαζί μας. Μας βρίσκετε στο τηλέφωνο 210 3006631. Μπορείτε επίσης να μάθετε περισσότερα περιηγούμενοι στην ιστοσελίδα μας και ζητώντας μια δωρεάν αξιολόγηση.

Αναβαθμίσεις στο θεσμικό καθεστώς των φωτοβολταϊκών συστημάτων

Το θεσμικό καθεστώς των φωτοβολταϊκών συστημάτων βελτιώνεται συνεχώς. Το κάνει για να ανταποκριθεί στις σύγχρονες ανάγκες. Έχουν γίνει αναβαθμίσεις στους κανονισμούς και στην επιδότησή τους.

Έχουν βελτιωθεί και οι διαδικασίες έγκρισης. Επίσης, τώρα υπάρχουν καινούργια προϊόντα. Αυτά βοηθούν στην αύξηση της ενεργειακής αυτονομίας.

Με αυτές τις αλλαγές, περισσότεροι άνθρωποι βρίσκουν ενδιαφέρουσες τις επενδύσεις σε φωτοβολταϊκά συστήματα. Οι καινούργιοι κανονισμοί βοηθούν πολίτες και επιχειρήσεις. Έτσι, μπορούν να χρησιμοποιούν την ηλιακή ενέργεια.

Για να μάθετε τα πάντα για τις νέες αλλαγές, επικοινωνήστε μαζί μας. Σας περιμένουμε στο τηλέφωνο: 210 3006631.

Οι προσφατες αλλαγές στο θεσμικό καθεστώς

  1. Νέοι κανονισμοί για την εγκατάσταση και λειτουργία φωτοβολταϊκών.
  2. Απλούστευση των διαδικασιών έγκρισης.
  3. Αύξηση στις επιδοτήσεις και χρηματοδοτικά μέσα.
  4. Νέα προϊόντα για ενεργειακή αυτονομία και ενεργειακές κοινότητες.

Πως οι αλλαγές αυτές επηρεάζουν εσάς

Οι βελτιώσεις σας δίνουν περισσότερες επιλογές και ευκαιρίες. Μπορείτε να γίνετε αυτόνομοι στην ενέργειά σας. Αυτό βοηθάει να μειώσετε τα έξοδα σας.

Επιπλέον, μπορείτε να συμμετέχετε σε ενεργειακές κοινότητες. Έτσι, βοηθάτε στη βιώσιμη ανάπτυξη.

Φωτοβολταϊκά Πάρκα

Τα φωτοβολταϊκά πάρκα βοηθούν στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Έχουν πολλά φωτοβολταϊκά συστήματα σε έναν χώρο. Η τοποθέτησή τους γίνεται κυρίως σε αγροκτήματα ή μεγάλες επιφάνειες.

Αυτά τα πάρκα συνδέονται με το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας. Ετσι, η ενέργεια που παράγουν μπορεί να χρησιμοποιηθεί παντού. Βοηθούν στην κάλυψη των αναγκών σε ενέργεια της περιοχής.

Όσο για τα φωτοβολταϊκά που χρησιμοποιούνται από ενεργειακές κοινότητες, υπάρχουν ειδικές συμβάσεις. Ο Διαχειριστής Δικτύου Ανεξάρτητης Παραγωγής Ηλεκτρισμού ΑΕ (ΔΑΠΕΕΠ) τις υπογράφει. Αυτές απορρίπτουν τον φόβο των κούρδικων για την τιμή της ενέργειας για 20 χρόνια.

Πλεονεκτήματα των φωτοβολταϊκών πάρκων:

  • Μεγάλη παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας
  • Συνεισφορά στον εκσυγχρονισμό του ενεργειακού τοπίου
  • Περιβαλλοντική βιωσιμότητα και μείωση των εκπομπών CO₂
  • Μείωση του κόστους ενέργειας για την τοπική κοινότητα

Τιμές και επενδυτική απόδοση:

Οι τιμές για να υλοποιηθεί ένα φωτοβολταϊκό πάρκο εξαρτώνται από τη συνολική ενέργεια που θα παράγει. Οι επενδυτές κέρδος λαμβάνουν από την πωλή της ενέργειας και μέσω των συμβάσεων του ΔΑΠΕΕΠ.

Ικανότητα Παραγωγής Επενδυτικό Κόστος
1 MWp 1.500.000 €
5 MWp 7.000.000 €
10 MWp 13.000.000 €

Ενεργειακές κοινότητες

Οι φωτοβολταϊκές πάρκες με ενεργειακές κοινότητες βοηθούν να έχει κάθε τοπική κοινότητα καθαρή ενέργεια. Μέσω των συμβάσεων με τον ΔΑΠΕΕΠ, προσφέρουν σταθερή τιμή ενέργειας για 20 χρόνια, βελτιώνοντας τα οικονομικά τους.

Η επένδυση σε φωτοβολταϊκά πάρκα είναι μια μεγάλη ευκαιρία. Βοηθάνε στην παραγωγή καθαρής ενέργειας και βελτιώνουν την οικολογία. Συμβάλλουν στη μείωση εκπομπών αερίων και στην ενίσχυση της ενεργειακής ανεξαρτησίας.

Για περισσότερες πληροφορίες και για επενδύσεις σε φωτοβολταϊκά, καλέστε μας στο 210 3006631.

Συμβάσεις και προϊόντα φωτοβολταϊκών συστημάτων

Η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων ξεκινάει με συμβάσεις. Αυτές διαφέρουν ανάλογα με το μέγεθος και το είδος της εγκατάστασης. Στις μικρές εγκαταστάσεις, οι ιδιοκτήτες υπογράφουν συμβάσεις για σταθερή τιμή ενέργειας.

Για μεγαλύτερες, έχουν διαφορετική προσέγγιση. Εντασσόμενοι σε φορείς, υπογράφουν συμφωνίες που αλλάζουν ανάλογα με την αγορά.

Αυτό που κάνουν οι συμβάσεις για μικρές εγκαταστάσεις, είναι σημαντικό. Προσφέρουν σταθερή τιμή για την ενέργεια. Έτσι, οι ιδιοκτήτες γνωρίζουν τι θα βγάλουν από την ενέργεια που παράγουν.

Σε μεγαλύτερες εγκαταστάσεις, η κατάσταση είναι διαφορετική. Οι φορείς διαχειρίζονται την πώληση της ενέργειας. Αυτό δίνει μεγαλύτερη ευελιξία και δυνατότητα στις αγορές ενέργειας.

Προϊόντα φωτοβολταϊκών

Προϊόν Περιγραφή Τιμή
Φωτοβολταϊκά πάνελ Τα φωτοβολταϊκά πάνελ μετατρέπουν την ηλιακή ενέργεια σε ηλεκτρική. Από 1.000€ έως 5.000€ ανά πάνελ
Αντιστροφέας Ο αντιστροφέας μετατρέπει την ηλιακή ενέργεια σε ρεύμα για χρήση στο σπίτι. Από 1.500€ έως 2.500€ ανά αντιστροφέα
Μπαταρία Η μπαταρία αποθηκεύει ενέργεια για τις περιπτώσεις χωρίς ηλιοφάνεια. Από 500€ έως 2.000€ ανά μπαταρία

Τα βασικά προϊόντα για φωτοβολταϊκά συστήματα είναι: φωτοβολταϊκά πάνελ, αντιστροφείς και μπαταρίες. Η τιμή τους εξαρτάται από πολλούς παράγοντες.

Επιλέξτε πάντα προϊόντα υψηλής ποιότητας. Έτσι, είναι βέβαιο ότι θα λειτουργούν καλά και για πολύ καιρό.

Σημείωση: Μια συμβουλή ειδικού στα φωτοβολταϊκά σας χρειάζεται. Να συμβουλευτείτε κάποιον πριν αγοράσετε προϊόντα. Έτσι, θα είναι πιο αξιόπιστα και θα λειτουργούν καλύτερα.

Η τοποθέτηση φωτοβολταϊκών συστημάτων είναι μια επενδυτική και βιώσιμη απόφαση. Σας κάνει προμηθευτές ενέργειας από μόνους σας και βοηθάτε το περιβάλλον. Μην διστάσετε να επενδύσετε και απολαύστε τα οφέλη.

Οι οικονομικές επιπτώσεις των φωτοβολταϊκών συστημάτων

Η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων είναι μια καλή επένδυση. Ενισχύει την εξοικονόμηση ενέργειας και μειώνει το κόστος του ρεύματος.

Με φωτοβολταϊκά συστήματα, δημιουργείτε το δικό σας ρέμα από ηλιακό φως. Δε χρειάζεστε να πληρώνετε για ενέργεια και μειώνετε τους λογαριασμούς.

Αν τα φωτοβολταϊκά βάλεις τώρα, κερδίζεις στο μέλλον. Το κόστος εγκατάστασης επιστρέφει μέσω εξοικονομήσεων και θα τα απολαμβάνεις για πολλά χρόνια.

Οικονομικά Οφέλη Εξοικονόμηση Ενέργειας και Συνδρομή Μείωση των Λογαριασμών Ρεύματος
Επένδυση με μακροπρόθεσμα οφέλη Δεν αγοράζετε ενέργεια από το δίκτυο Μειώνετε την εξάρτησή σας από τις αυξανόμενες τιμές του ρεύματος
Μείωση του μηνιαίου προϋπολογισμού Εξοικονομείτε χρήματα από τους λογαριασμούς ενέργειας Μπορείτε να επωφεληθείτε από προγράμματα ενεργειακής συνδρομής
Βιώσιμη οικονομική λύση Προστατεύετε το περιβάλλον και μειώνετε την κλιματική αλλαγή

Συμπέρασμα

Τα φωτοβολταϊκά συστήματα είναι μια φοβερή επιλογή για την Ελλάδα. Έχουν χαμηλό κόστος εγκατάστασης και πολλές χρήσεις. Μπορούν να αλλάξουν τη ζωή μας και να μειώσουν την ενεργειακή μας εξάρτηση.

Αξιοποιήστε την ηλιακή ενέργεια για να μειώσετε το κόστος της ενέργειας. Αυτό μπορεί να γίνει με φωτοβολταϊκά στην οροφή, αυτόνομα συστήματα ή μεγάλα πάρκα.

Στην Ελλάδα, μπορούμε να επωφεληθούμε από νέους νόμους και επιδοτήσεις για φωτοβολταϊκά.

Επενδύοντας σε φωτοβολταϊκά, κάνουμε μια έξυπνη κίνηση για το μέλλον. Ανανεώσιμη ενέργεια σημαίνει λύση που βοηθά το περιβάλλον και μειώνει την ενεργειακή μας εξάρτηση.

Εκμεταλλευτείτε την ηλιακή ενέργεια σήμερα. Αυτό μπορεί να φέρει οικονομικά οφέλη και επενδυτικές ευκαιρίες. Αξιοποιήστε τα φωτοβολταϊκά συστήματα στην Ελλάδα.

Συχνές Ερωτήσεις (FAQ)

Ε: Τι είναι τα φωτοβολταϊκά συστήματα;

Α: Είναι συστήματα που χρησιμοποιούν την ηλιακή ενέργεια για να παράγουν ηλεκτρική ενέργεια.

Ε: Ποια είναι η ιδανική χώρα για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων;

Α: Η Ελλάδα είναι ένας ιδανικός τόπος, λόγω του ήλιου που δέχεται χρόνο.

Ε: Πώς μπορώ να εκμεταλλευτώ τα φωτοβολταϊκά σημαντικά, οικονομικά και οικολογικά;

Α: Αυτό μπορεί να επιτευχθεί επιλέγοντας με προσοχή τον τύπο φωτοβολταϊκού συστήματος.

Ε: Ποιο είναι το κόστος εγκατάστασης ενός φωτοβολταϊκού συστήματος;

Α: Οι τιμές διαφέρουν, ανάλογα με την ποσότητα ενέργειας που παράγουν τα φωτοβολταϊκά.

Ε: Ποια είναι η λειτουργία των φωτοβολταϊκών συστημάτων;

Α: Βασίζεται σε μια τεχνολογία όπου τα φωτόνια του ήλιου μετατρέπονται σε ηλεκτρικό ρεύμα.

Ε: Πώς έχει μειωθεί το κόστος εγκατάστασης των φωτοβολταϊκών συστημάτων;

Α: Έχει μειωθεί σημαντικά, κατά 85%, τους τελευταίους δέκα χρόνους.

Ε: Ποιες είναι οι οικονομικές επιπτώσεις των φωτοβολταϊκών συστημάτων;

Α: Αυτή η επένδυση μπορεί να κόψει το κόστος ενέργειας και να είναι αποδοτική οικονομικά.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here