Η ταινία LED σας αντιμετωπίζει προβλήματα με τρεμόπαιγμα ή φωτεινότητα; Η έγχυση ρεύματος θα το λύσει, ενισχύοντας τη συνολική απόδοση φωτός!

Λόγω πτώσης τάσης, η φωτεινότητα της λωρίδας LED μειώνεται σταδιακά με την αύξηση του μήκους. Η ισχύς έγχυσης είναι απαραίτητη για να λυθεί αυτό και να διασφαλιστεί σταθερή φωτεινότητα σε όλο το μήκος της ταινίας. Εδώ, πρέπει να προσθέσετε ένα πρόσθετο μετρητή καλωδίων σε διαφορετικά σημεία της λωρίδας LED και να το συνδέσετε στην κύρια πηγή τροφοδοσίας για να ελαχιστοποιήσετε την πτώση τάσης. Η έγχυση από άκρο σε άκρο, μεσαίο σημείο και παράλληλη έγχυση είναι οι πιο δημοφιλείς μέθοδοι τροφοδοσίας λωρίδων LED. 

Θα συζητήσω λεπτομερώς και τις τρεις αυτές μεθόδους, μετά τις οποίες μπορείτε να κάνετε έγχυση ρεύματος στη λωρίδα LED χωρίς επαγγελματική βοήθεια. Εκτός από αυτό, θα βρείτε επίσης μερικές συμβουλές και τρόπους για να αποφύγετε την τροφοδοσία. Λοιπόν, ας ξεκινήσουμε –

Η ένεση ισχύος είναι μια τεχνική που χρησιμοποιείται για την ενίσχυση της απόδοσης του Λυχνίες LED. Αναφέρεται στην προσθήκη πρόσθετης ηλεκτρικής ενέργειας σε συγκεκριμένα σημεία της λυχνίας LED για να ξεπεραστεί το πτώση τάσης. Έτσι, αντί να παρέχει ρεύμα από άκρη σε άκρη, η λυχνία LED λαμβάνει πρόσθετη ισχύ από πολλά σημεία σε όλο το μήκος της. Αυτό ενισχύει τη φωτεινότητα και τη συνολική απόδοση φωτός της λωρίδας LED. Εάν το φως της ταινίας σας χάνει τη φωτεινότητα σταδιακά καθώς αυξάνεται το μήκος του, χρειάζεται τροφοδοσία.

Όταν συνδέστε πολλές λωρίδες LED μαζί για να επεκτείνει το μήκος, προκαλεί πτώση τάσης. Αυτό συμβαίνει λόγω της αύξησης της αντίστασης μέσα στο αγώγιμο υλικό. Καθώς ο ηλεκτρισμός περνά μέσα από τις λωρίδες LED, αντιμετωπίζει αντίσταση. Αυτό προκαλεί πτώση τάσης, μειώνοντας τη φωτεινότητα των LED. Έτσι, καθώς το φως τρέχει μέσα στη λωρίδα, η φωτεινότητά του μειώνεται σταδιακά.

Το μήκος της λωρίδας αυξάνεται ⇑ αντίσταση ⇑ πτώση τάσης 

Λόγω πτώσης τάσης, η λωρίδα LED σας μπορεί επίσης να αντιμετωπίσει ανομοιόμορφη ανάμειξη χρωμάτων εάν πρόκειται για παραλλαγή RGB. Τέτοιες συνθήκες θα προκαλέσουν υπερθέρμανση του εξαρτήματος, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει μόνιμη βλάβη στο τσιπ LED. Για να αποφύγετε μια τέτοια κατάσταση, πρέπει να κάνετε έγχυση ρεύματος στα σημεία όπου υπάρχει πτώση τάσης. Έτσι, ίση τάση θα κατανέμεται σε όλο το μήκος της λωρίδας LED, παρέχοντας ομοιόμορφο φωτισμό. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την πτώση τάσης, ελέγξτε αυτό- Τι είναι η πτώση τάσης της ταινίας LED;

Η έγχυση ισχύος στις λωρίδες LED φέρνει πολλά πλεονεκτήματα αντί να αφαιρεί απλώς τα προβλήματα πτώσης τάσης. Να γιατί πρέπει να ξεκινήσετε την έγχυση ισχύος στις ταινίες LED σας-

Η έγχυση ισχύος εξασφαλίζει ίση τάση σε όλο το μήκος της ταινίας. Έτσι, όλα τα τσιπ LED εκπέμπουν ίση φωτεινότητα, δίνοντάς σας συνεχή φωτισμό. Εκτός αυτού, η χρωματική ακρίβεια θα διατηρηθεί και στο εξάρτημα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό κατά την εγκατάσταση λωρίδων LED σε χώρους όπου ο σταθερός φωτισμός είναι απαραίτητος. Για παράδειγμα, η έγχυση ισχύος θα ενισχύσει την απόδοση του αρχιτεκτονικού φωτισμού ή του οπίσθιου φωτισμού για οθόνες.

Η λωρίδα LED λειτουργεί σε χαμηλές θερμοκρασίες και έχει α ψύκτρα που το κρατάει δροσερό. Αλλά υπερθερμαίνεται όταν η λωρίδα LED σας δεν έχει ρεύμα ή αντιμετωπίζει πτώση τάσης. Αυτό είναι πολύ επιβλαβές για τα τσιπ LED που παραμένουν τοποθετημένα εντός του μήκους της ταινίας. Η υπερθέρμανση μειώνει τη διάρκεια ζωής του LED, αποχρωματίζει το τσιπ και μπορεί επίσης να το καταστρέψει μόνιμα. Επομένως, η σωστή ροή ηλεκτρικής ενέργειας είναι απαραίτητη. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η ηλεκτρική ενέργεια θα ρέει γύρω από τη λωρίδα με έγχυση ισχύος στη λωρίδα LED, αποτρέποντας την υπερθέρμανση. Έτσι, τα τσιπ LED στο strip light θα παραμείνουν ασφαλή και θα διαρκέσουν περισσότερο.

Θα σας άρεσε αν η λυχνία LED σας τρεμοπαίζει όλη μέρα; Αυτό είναι σίγουρα ερεθιστικό, προκαλώντας ένα κραυγαλέο αποτέλεσμα. Η λωρίδα LED θα καταλήξει να τρεμοπαίζει όταν υπάρχει ανωμαλία στη ροή τάσης ή ρεύματος. Για να αποφευχθεί αυτό, θα πρέπει να εγχύσετε ρεύμα στη λωρίδα LED. Αυτό θα μειώσει την πτώση τάσης και θα λύσει τα προβλήματα με το τρεμόπαιγμα του φωτός. Εκτός από το τρεμόπαιγμα, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε άλλα προβλήματα κατά τη λειτουργία της λυχνίας LED. Αυτός ο οδηγός θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από αυτά αντιμετώπιση προβλημάτων λωρίδων LED.

Οι λωρίδες LED που έχουν χαρακτηριστικά αλλαγής χρώματος ή παρέχουν δυναμικά εφέ πρέπει να συνδεθούν στο Ελεγκτής LED. Η έγχυση ισχύος στη λωρίδα LED μπορεί να προσφέρει καλύτερη συμβατότητα με τον ελεγκτή LED. Αυτό κατανέμει ομοιόμορφα την ισχύ, αποτρέποντας την υπερφόρτωση του ελεγκτή. Έτσι, μπορείτε να έχετε πρόσβαση στις προηγμένες λειτουργίες της ταινίας LED χωρίς να αντιμετωπίζετε προβλήματα.

Όταν επεκτείνετε το μήκος των λωρίδων, πρέπει να ενώσετε πολλές λωρίδες μεταξύ τους. Αλλά σε μια συγκεκριμένη τάση, οι ταινίες θα αποδώσουν βέλτιστη απόδοση μέχρι ένα ορισμένο μήκος. Μετά από αυτό, καθώς επεκτείνετε το μήκος, η πτώση τάσης αυξάνεται, γεγονός που επηρεάζει την απόδοση του φωτός. Για παράδειγμα, εάν αγοράσετε ένα λαμπάκι LED 12V, μπορείτε να το επεκτείνετε έως και 5 μέτρα. Μετά από αυτό, πρέπει να προσθέσετε ή να εγχύσετε ισχύ για να επεκτείνετε το μήκος. Διαφορετικά, η ταινία θα αντιμετωπίσει προβλήματα πτώσης τάσης.

Και πάλι, το μέγιστο μήκος για μια λωρίδα LED 24 V είναι 10 μέτρα. Καθώς αυξάνετε το μήκος του, θα πρέπει να κάνετε έγχυση ισχύος για να διατηρήσετε σταθερή φωτεινότητα. Έτσι, η έγχυση ισχύος διατηρεί την απόδοση του εξαρτήματος χωρίς να επηρεάζει τη φωτεινότητα. Ωστόσο, διατίθενται και λωρίδες LED υψηλής τάσης. Μπορούν να επεκταθούν σε μεγάλα μήκη χωρίς συχνή έγχυση ισχύος. Μπορείτε να επεκτείνετε το LEDYi μας Λωρίδα LED 48V Super Long έως 60 μέτρα χωρίς να αντιμετωπίζει καμία διαρροή τάσης. Αυτά τα φωτιστικά είναι εξαιρετικά για μεγάλες εγκαταστάσεις που δεν χρειάζονται ταλαιπωρία έγχυσης ισχύος. Λειτουργούν σε σταθερό ρεύμα IC. Έτσι θα έχετε την ίδια φωτεινότητα από την αρχή μέχρι το τέλος. Ελέγξτε αυτό για να μάθετε περισσότερα – Ποια είναι τα μακρύτερα φώτα λωρίδας LED;

led strip light 2

Μπορείτε να κάνετε έγχυση ρεύματος στη λωρίδα LED με διάφορους τρόπους. Εδώ είναι οι πιο δημοφιλείς μέθοδοι-

Στην έγχυση ισχύος από άκρο σε άκρο του λαμπτήρα ταινιών LED, παρέχεται πρόσθετη ισχύς και στα δύο άκρα του φωτιστικού. Αυτή η μέθοδος είναι πολύ απλή και φιλική για αρχάριους. Εάν εργάζεστε σε μέτρια πυκνότητα και μικρότερες λωρίδες, όπως μήκους 5 μέτρων, η έγχυση από άκρο σε άκρο είναι μια καλή μέθοδος. Ωστόσο, μπορεί να μην είναι κατάλληλο για μεγάλες λωρίδες με υψηλή πυκνότητα LED. Εδώ είναι η διαδικασία έγχυσης ισχύος σε ταινίες LED ακολουθώντας την τεχνική από άκρο σε άκρο-

Βήμα 1: Προετοιμάστε τα άκρα της λωρίδας LED

Στη μέθοδο έγχυσης από άκρο σε άκρο, πρέπει να προσθέσετε επιπλέον ισχύ στα τερματικά σημεία των ταινιών LED. Έτσι, κόψτε τη λωρίδα LED στο απαιτούμενο μήκος για την εγκατάσταση. Οι λωρίδες LED έχουν σημάδια κοπής στο σώμα τους, τα οποία μπορείτε να κόψετε γρήγορα χρησιμοποιώντας ψαλίδι. Ωστόσο, αυτός ο οδηγός μπορεί να σας βοηθήσει στο μέγεθος της λωρίδας LED- Πώς να κόψετε, να συνδέσετε και να τροφοδοτήσετε τα λαμπάκια LED. Αφού έχετε το επιθυμητό μήκος της λωρίδας LED, πρέπει να αφαιρέσετε περίπου 5 mm μόνωσης από τα χάλκινα μαξιλαράκια και στα δύο άκρα της ταινίας.

Βήμα 2: Κόψτε πρόσθετα καλώδια και απογυμνώστε τα άκρα των καλωδίων

Κόψτε πρόσθετα καλώδια στο απαιτούμενο μήκος για ένεση ισχύος. Αυτά τα καλώδια θα μεταφέρουν επιπλέον ισχύ από το τροφοδοτικό στη λωρίδα LED. Πάρτε ένα απογυμνωτή σύρματος και αφαιρέστε τη μόνωση από τα άκρα. Βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετά εκτεθειμένα καλώδια και στις δύο πλευρές για να δημιουργήσετε μια ασφαλή σύνδεση.

Βήμα 3: Συνδέστε τα καλώδια τροφοδοσίας σε λωρίδα LED και τροφοδοτικό

Πάρτε τα ριγέ καλώδια ρεύματος και συνδέστε τη μία πλευρά των καλωδίων στη μία πλευρά της λωρίδας LED και την άλλη πλευρά στο τροφοδοτικό. Συνδέστε το ένα άκρο των πρόσθετων καλωδίων στους θετικούς και αρνητικούς ακροδέκτες στο σημείο εκκίνησης της λωρίδας LED. Θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι οι θετικοί (+) και οι αρνητικοί (-) ακροδέκτες των καλωδίων ταιριάζουν με εκείνον της ταινίας LED και του τροφοδοτικού. Επιπλέον, η τάση του τροφοδοτικού είναι επίσης ένα σημαντικό γεγονός που πρέπει να ληφθεί υπόψη.

Βήμα 4: Ασφαλείς συνδέσεις

Τώρα, πρέπει να ασφαλίσετε τις συνδέσεις συγκολλώντας τις. Αυτό θα δημιουργήσει μια ισχυρή σύνδεση, εξαλείφοντας τις πιθανότητες χαλαρής καλωδίωσης. Περαιτέρω, χρησιμοποιήστε σωλήνες συρρίκνωσης θερμότητας για να καλύψετε και να μονώσετε τις συγκολλημένες αρθρώσεις. Αυτό θα προσθέσει πρόσθετη προστασία και θα βοηθήσει στην αποφυγή σορτς.

Βήμα 5: Δοκιμάστε το Setup

Αφού ασφαλίσετε τη σύνδεση, δοκιμάστε τη λωρίδα LED για να ελέγξετε εάν η έγχυση ρεύματος είναι επιτυχής. Ενεργοποιήστε τη λωρίδα LED και ελέγξτε για σταθερή φωτεινότητα σε όλο το μήκος της.

Ο ψεκασμός ισχύος στο μεσαίο σημείο είναι μια κατάλληλη επιλογή για την ενίσχυση της απόδοσης λωρίδων LED μεσαίου μήκους με υψηλή πυκνότητα LED. Καθώς το μήκος της λωρίδας LED εκτείνεται, αντιμετωπίζει πτώση τάσης. Ως αποτέλεσμα, η φωτεινότητα του φωτός σταδιακά μειώνεται όσο αυξάνεται το μήκος. Η έγχυση μεσαίου σημείου λειτουργεί ως κεντρικός σταθμός παραγωγής ενέργειας για να λύσει αυτό το πρόβλημα. Αυτή η μέθοδος προσθέτει εξωτερική ισχύ στη μέση της ταινίας. Ακολουθεί η διαδικασία για την εφαρμογή ενδιάμεσης ισχύος έγχυσης-

Βήμα 1: Κόψτε τη λωρίδα LED στο μεσαίο σημείο 

Πάρτε τη λωρίδα LED του επιθυμητού μήκους και εντοπίστε το μεσαίο σημείο της. Κάνοντας αυτό, θα έχετε δύο τμήματα λωρίδας LED. Τώρα, χρησιμοποιήστε μια ταινία για να αφαιρέσετε περίπου 5 mm μόνωσης από τα χάλκινα μαξιλάρια και στα δύο άκρα κάθε τμήματος. Αυτά τα ανοιχτά μαξιλαράκια είναι όπου θα συνδέσετε πρόσθετα καλώδια για την έγχυση ρεύματος.

Βήμα 2: Κασσιτερώστε τα χάλκινα μαξιλάρια

Πάρτε ένα κολλητήρι και θερμαίνετε το. Στη συνέχεια, εφαρμόστε ένα λεπτό στρώμα συγκόλλησης στα εκτεθειμένα μαξιλαράκια χαλκού. Κάνοντας αυτό θα βελτιώσετε την αγωγιμότητα και θα δημιουργήσετε μια πιο λεία επιφάνεια για καλύτερες συνδέσεις.

Βήμα 3: Συνδέστε το πρώτο τμήμα στο τροφοδοτικό

Αναζητήστε τα θετικά και αρνητικά καλώδια του τροφοδοτικού. Συνήθως, το κόκκινο είναι θετικό και το μαύρο είναι αρνητικό. Πάρτε το πρώτο τμήμα της κομμένης λωρίδας LED και κολλήστε το κόκκινο καλώδιο στο θετικό χάλκινο επίθεμα του τελικού σημείου του. Ομοίως, το μαύρο σύρμα συγκολλήθηκε στο αρνητικό χάλκινο επίθεμα στο ίδιο άκρο. Τώρα, στερεώστε τις δύο συνδέσεις με θερμοσυστελλόμενο σωλήνα. Θυμηθείτε, η σύνδεση στην οποία εργαζόμαστε αυτή τη στιγμή δεν είναι το τμήμα που θα συνδεθεί στο μεσαίο σημείο.

Βήμα 4: Εισάγετε την ισχύ στο μέσο σημείο

Θα χρειαστείτε επιπλέον καλώδιο για την έγχυση ισχύος στο μεσαίο σημείο της λωρίδας LED. Βεβαιωθείτε ότι το καλώδιο που χρησιμοποιείτε έχει το σωστό μέγεθος και μετρητή για τη λωρίδα LED σας. Τώρα, απογυμνώστε και τα δύο άκρα του καλωδίου και κολλήστε το ένα άκρο στον θετικό ακροδέκτη του τροφοδοτικού. Το άλλο άκρο του σύρματος πρόκειται να συγκολληθεί στο θετικό χάλκινο επίθεμα στο μέσο του πρώτου τμήματος λωρίδας LED. Ασφαλίστε και τις δύο συνδέσεις με θερμοσυστελλόμενο σωλήνα. Ακολουθήστε την ίδια διαδικασία για να συνδέσετε το υπόλοιπο αρνητικό καλώδιο από το τροφοδοτικό στο αρνητικό χάλκινο επίθεμα της ταινίας LED στην ίδια πλευρά.

Βήμα 5: Συνδέστε το δεύτερο τμήμα

Μετά την ολοκλήρωση της παραπάνω διαδικασίας, το άλλο άκρο του πρόσθετου σύρματος θα προστεθεί ως υπόλοιπο. Πιάστε τα πλεονάζοντα κόκκινα και μαύρα καλώδια από την έγχυση στο μεσαίο σημείο. Τώρα, κολλήστε το κόκκινο καλώδιο στο θετικό μαξιλάρι στο ένα άκρο του δεύτερου τμήματος της λωρίδας LED. Ομοίως, συνδέστε το μαύρο καλώδιο στο αρνητικό μαξιλάρι της λωρίδας LED. Ασφαλίστε τη σύνδεση με το σωλήνα της ψύκτρας. Σε όλη αυτή τη διαδικασία, εάν δεν θέλετε να αντιμετωπίσετε την ταλαιπωρία της συγκόλλησης, χρησιμοποιήστε το Υποδοχές λωρίδων LED. Είναι γρήγορα και εύκολα στη χρήση, κάνοντας την ένεση πολύ πιο βολική. Τέλος, ενεργοποιήστε το φως και ελέγξτε την ομοιομορφία του φωτός για να διασφαλίσετε τη σωστή έγχυση ισχύος.

Η παράλληλη έγχυση αναφέρεται στην προσθήκη πρόσθετης ισχύος σε πολλαπλά σημεία της λωρίδας LED παράλληλα αντί της χρήσης μιας μοναδικής πηγής ισχύος στην αρχή του κυκλώματος. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα πτώσης τάσης με λωρίδες LED μεγάλου μήκους, η παράλληλη έγχυση είναι ένας κατάλληλος τρόπος για να ενισχύσετε την απόδοση της ταινίας LED σας. Εδώ είναι η σταδιακή διαδικασία αυτής της μεθόδου-

Βήμα 1: Σημειώστε τα σημεία έγχυσης στη λωρίδα LED

Σε μια μέθοδο παράλληλης έγχυσης, πρέπει να εισάγετε ισχύ σε πολλά σημεία της λωρίδας LED. Πρώτα, προσδιορίστε ή επισημάνετε τα σημεία στα οποία θέλετε να κάνετε έγχυση ισχύος. Το σημείο πρέπει να επιλέγεται μετά από κάθε λίγα μέτρα ή σύμφωνα με την απαίτηση διατήρησης σταθερής φωτεινότητας.

Βήμα-2: Υπολογισμός μετρητή καλωδίων και προετοιμασία καλωδίων

Για να επιλέξετε το κατάλληλο καλώδιο για έγχυση ισχύος, πρέπει να προσδιορίσετε τις τρέχουσες απαιτήσεις και την πτώση τάσης για τη λωρίδα LED σας. Το μετρητή καλωδίων που θα επιλέξετε θα πρέπει να είναι κατάλληλο για την ελαχιστοποίηση της πτώσης τάσης. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ηλεκτρονική αριθμομηχανή για να προσδιορίσετε την πτώση τάσης που θα σας βοηθήσει να επιλέξετε το ιδανικό μετρητή καλωδίων. Αφού διαλέξετε το κατάλληλο καλώδιο, κόψτε το σε πολλά κομμάτια που συνδέονται με κάθε τμήμα έγχυσης της λωρίδας LED. Ενώ το κάνετε αυτό, βεβαιωθείτε ότι τα μήκη είναι επαρκή για να φτάσετε στην πηγή ρεύματος, καθώς θα τα συνδέσετε παράλληλα. Θα πρέπει να αφαιρέσετε και τα δύο άκρα κάθε σύρματος. Αυτό θα ανοίξει τη μόνωση του καλωδίου για να τα συνδέσει με τη λωρίδα LED.

Βήμα 3: Συγκόλληση καλωδίων σε ταινίες LED

Προσδιορίστε τα αρνητικά και τα θετικά σημεία στη λωρίδα LED. Το θετικό άκρο της λωρίδας LED πρέπει να συγκολληθεί με το θετικό καλώδιο του μετρητή σύρματος, το οποίο συνήθως βγαίνει σε κόκκινο χρώμα. Ομοίως, κολλήστε το αρνητικό σημείο της λωρίδας LED στο μαύρο καλώδιο του μετρητή καλωδίων. Διασφαλίστε τη σωστή συγκόλληση για να κάνετε τη σύνδεση ασφαλή. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα θερμοσυστελλόμενο σωλήνα για να κάνετε τη σύνδεση στιβαρή. Μετά από αυτό, πρέπει να συνδέσετε τη μία πλευρά κάθε καλωδίου σε κάθε σημείο έγχυσης της λωρίδας LED.

Βήμα 4: Συνδέστε τα άλλα άκρα στο τροφοδοτικό

Τα άλλα άκρα του καλωδίου έγχυσης πρέπει να είναι συνδεδεμένα στο τροφοδοτικό. Πρέπει να κάνετε αυτήν την εργασία διατηρώντας την πολικότητα που είναι θετική προς θετική και αρνητική προς αρνητική. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα σύνδεσμο συγκόλλησης ή ταινίας για να ασφαλίσετε τη σύνδεση. Εάν χρησιμοποιείτε συγκόλληση, χρησιμοποιήστε επίσης σωλήνες συρρίκνωσης θερμότητας για μόνωση και προστασία των συγκολλημένων αρμών. Έτσι, όλα τα καλώδια από διαφορετικά τμήματα της λωρίδας LED θα συνδεθούν στο τροφοδοτικό.

Βήμα 5: Δοκιμάστε τη Λωρίδα LED

Ενεργοποιήστε τη λωρίδα LED και βεβαιωθείτε ότι όλα τα τμήματα ανάβουν ομοιόμορφα. Εάν τα φώτα δεν ανάβουν, βεβαιωθείτε ότι οι συνδέσεις είναι ασφαλισμένες. Ο φωτισμός της λωρίδας LED θα είναι ομοιόμορφος και ομοιόμορφος εάν η πτώση τάσης αντιμετωπιστεί σωστά με ένεση ισχύος.

Κάθε εγκατάσταση ταινίας LED απαιτεί έγχυση ρεύματος; Όχι, όλοι οι τύποι στερέωσης λωρίδων LED δεν χρειάζονται ψεκασμό ισχύος. Υπάρχουν ορισμένες συγκεκριμένες συνθήκες κατά τις οποίες πρέπει να διοχετεύσετε ρεύμα στη λωρίδα LED για να διατηρήσετε την απόδοσή της. Παρακάτω, παραθέτω τα γεγονότα που πρέπει να λάβετε υπόψη για την τροφοδοσία της ταινίας LED-

Μήκος της λωρίδας LED

Κάθε λωρίδα LED έχει σχεδιαστεί για συγκεκριμένο μήκος συμβατό με την τάση. Για παράδειγμα, μπορείτε να επεκτείνετε μια λωρίδα LED 12 V σε μέγιστο μήκος 5 m. Θα αρχίσει να μειώνεται αν θέλετε να επεκτείνετε το μήκος του πάνω από πέντε μέτρα. Επειδή τα 12V δεν μπορούν να υποστηρίξουν μακροπρόθεσμα καθώς αυξάνεται η αντίσταση. Σε μια τέτοια περίπτωση, πρέπει να εισάγετε ρεύμα στη λωρίδα LED.

Απαιτήσεις τάσης

Όταν επεκτείνετε το μήκος της λωρίδας LED, θα δείτε ότι η φωτεινότητα του τσιπ LED θα μειώνεται σταδιακά καθώς ανάβει το φως. Αυτό συμβαίνει λόγω πτώσης τάσης. Ωστόσο, η τάση και το μήκος της λωρίδας LED είναι αλληλένδετα. Η αύξηση του μήκους θα απαιτήσει πρόσθετη τάση για να διατηρείται σταθερή η φωτεινότητα. Εξάλλου, σημαντική είναι και η τάση της πηγής ισχύος. Εάν έχετε μια λωρίδα LED 24V και η τροφοδοσία είναι 12V, δεν θα δώσει βέλτιστη απόδοση. Σε αυτή την περίπτωση, θα χρειαστεί να κάνετε έγχυση ισχύος.

Απώλεια φωτεινότητας & Λάθος χρώμα

Εάν διαπιστώσετε ότι η φωτεινότητα της λωρίδας LED μειώνεται σταδιακά, δοκιμάστε να κάνετε έγχυση ισχύος στη λωρίδα LED. Τα τσιπ LED αρχίζουν να χαμηλώνουν καθώς δεν λαμβάνουν επαρκή ισχύ για να φωτιστούν. Επιπλέον, μπορεί επίσης να οδηγήσει σε λανθασμένη ανάμειξη χρωμάτων. Έτσι, σε μια τέτοια κατάσταση, η έγχυση ισχύος μπορεί να λύσει το πρόβλημα.

Φωτισμός που τρεμοπαίζει ή ασυνεπής

Το ελαφρύ τρεμόπαιγμα είναι μια καλή υπόδειξη ότι το εξάρτημά σας απαιτεί τροφοδοσία. Αυτό συμβαίνει λόγω πτώσης τάσης. Επιπλέον, εάν δεν υπάρχει επαρκής ροή ρεύματος, οι λωρίδες LED μπορεί να τρεμοπαίζουν. Ωστόσο, πριν εγχύσετε ρεύμα στη λωρίδα LED, θα πρέπει να ελέγξετε την ποιότητά της. Μπορεί επίσης να προκύψουν προβλήματα με το τρεμόπαιγμα λόγω κατασκευαστικών ελαττωμάτων της λωρίδας.

Υπολογισμός πτώσης τάσης

Εάν θέλετε μια σταθερή απάντηση στο εάν η λωρίδα LED σας χρειάζεται έγχυση ισχύος, υπολογίστε την πτώση της τάσης χρησιμοποιώντας έναν υπολογιστή πτώσης τάσης. Ωστόσο, διατίθενται επίσης διαδικτυακά εργαλεία πτώσης τάσης. Πρέπει να εισαγάγετε το μήκος της λωρίδας LED, την τάση, την τροφοδοσία και κάποιες άλλες πληροφορίες για να υπολογίσετε. Αυτό θα σας δείξει εάν η πτώση τάσης είναι σημαντική και θα χρειαστεί έγχυση ισχύος.

Συμβουλευτείτε έναν ειδικό

Τέλος, επικοινωνήστε με έναν ειδικό εάν δεν μπορείτε να αποφασίσετε ή αποτυγχάνετε να παρακολουθήσετε εάν χρειάζεται πραγματικά να εγχύσετε ρεύμα στη λωρίδα LED σας. Θα σας βοηθήσει να εγχύσετε ισχύ στη λωρίδα LED σας. Μπορείτε επίσης να ζητήσετε προτάσεις σχετικά με την επιλογή της σωστής μεθόδου για ηλεκτρικό ψεκασμό.

κρύψτε λωρίδες led κάτω από τη σκάλα

Σε αυτήν την ενότητα, θα προσθέσω μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να εγχύσετε με επιτυχία ρεύμα στη λωρίδα LED-

Σχεδιάστε τα σημεία έγχυσης ισχύος σας

Αρχικά, πρέπει να επισημάνετε τα σημεία στα οποία πρέπει να κάνετε έγχυση ισχύος. Αυτό θα εξαρτηθεί από την πτώση τάσης. Θα πρέπει να λάβετε υπόψη την τάση του τροφοδοτικού και το μήκος της λωρίδας LED για να προσδιορίσετε πού το εξάρτημα αντιμετωπίζει πτώση τάσης. Για παράδειγμα, εάν έχετε λωρίδες LED 12V, θα πρέπει να κάνετε έγχυση ρεύματος τουλάχιστον κάθε 5 μέτρα. Και καθώς επεκτείνετε το μήκος, το διάστημα έγχυσης ισχύος θα ελαχιστοποιείται. Για παράδειγμα, εάν η ίδια λωρίδα LED 12 V επεκταθεί στα 10 μέτρα, καλύτερα να κάνετε έγχυση ισχύος κάθε 3 μέτρα για να έχετε την καλύτερη απόδοση φωτός.

Χρησιμοποιήστε τα σωστά τροφοδοτικά

Θα πρέπει πάντα να είστε προσεκτικοί στην επιλογή του κατάλληλου τροφοδοτικού για τη λωρίδα LED. Εάν η λωρίδα LED σας είναι 12 V και το τροφοδοτικό παρέχει 24 V, αυτό θα υπερισχύσει της ταινίας LED. Σε αυτή την περίπτωση, σίγουρα δεν θα χρειαστείτε έγχυση ρεύματος, καθώς η λωρίδα LED παίρνει ήδη υψηλότερη τάση. Αρχικά, αυτή η πρόσθετη παροχή τάσης μπορεί να φωτίσει την έξοδο φωτός, αλλά τελικά, θα υπερθερμανθεί το τσιπ LED και θα το καταστρέψει. Επομένως, να ταιριάζετε πάντα την τάση της λωρίδας LED με το τροφοδοτικό για βέλτιστη απόδοση φωτός.

Διπλός έλεγχος πολικότητας

Κατά την έγχυση ισχύος σε μια λυχνία LED, θα πρέπει να γνωρίζετε την πολικότητα. Η έγχυση ρεύματος στη λωρίδα LED απαιτεί τη σύνδεση ενός πρόσθετου μετρητή καλωδίου στη λωρίδα LED και στο τροφοδοτικό. Σε τέτοιες συνδέσεις, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το θετικό καλώδιο είναι συνδεδεμένο στο θετικό άκρο της λωρίδας LED και στο τροφοδοτικό. Ομοίως, όλα τα αρνητικά άκρα πρέπει να συνδέονται με τα αρνητικά καλώδια. Εάν, σε κάθε περίπτωση, δεν διατηρηθεί η πολικότητα, τα φώτα δεν θα ανάψουν. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την πολικότητα, ελέγξτε αυτό – Ποια είναι η πολικότητα των φώτων LED;

Πυκνότητα λωρίδας LED 

Η πτώση τάσης αυξάνεται με την πυκνότητα των LED. Η πυκνότητα LED σημαίνει τον αριθμό των τσιπ LED ανά μέτρο. Οι λωρίδες LED χαμηλής πυκνότητας έχουν λιγότερα τσιπ από τις λωρίδες LED υψηλής πυκνότητας. Έτσι, όταν το ηλεκτρικό ρεύμα διέρχεται από τη λωρίδα χαμηλής πυκνότητας, αντιμετωπίζει λιγότερη αντίσταση από τα υψηλής πυκνότητας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η πτώση τάσης στις ταινίες LED υψηλής πυκνότητας είναι μεγαλύτερη. Όταν πραγματοποιείτε έγχυση με ρεύμα αυτές τις λωρίδες, θα χρειαστεί να κάνετε έγχυση ισχύος σε πιο κοντινή απόσταση σε σύγκριση με τις ταινίες χαμηλής πυκνότητας. Για παράδειγμα, εάν μια λωρίδα LED χαμηλής πυκνότητας χρειάζεται έγχυση ισχύος μετά από 5 μέτρα, η λωρίδα LED ίδιου μήκους με υψηλή πυκνότητα μπορεί να απαιτεί έγχυση μετά από κάθε 3 μέτρα. Επομένως, λάβετε υπόψη την πυκνότητα κατά την έγχυση ισχύος σε ταινίες LED.

έργο ταινίας led 4

Η έγχυση ισχύος στη λωρίδα LED σας χρειάζεται πρόσθετη καλωδίωση. Εάν δεν έχετε συνηθίσει να εργάζεστε με φωτιστικά, μπορεί να χρειαστεί επαγγελματική βοήθεια, προσθέτοντας επιπλέον κόστος. Έτσι, εάν δεν θέλετε να αντέξετε αυτήν την ταλαιπωρία, ορίστε οι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να αποφύγετε την έγχυση ισχύος στα φώτα ταινιών LED σας-

Αποφύγετε το μακρύ με μια μονή λωρίδα 

Κατά την επέκταση του μήκους της λωρίδας LED, θα αντιμετωπίσει πτώση τάσης. Αυτός είναι ο κύριος λόγος που πρέπει να διοχετεύετε ρεύμα στις ταινίες LED. Έτσι, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε για να αποφύγετε την τροφοδοσία είναι να διατηρήσετε το μήκος της ταινίας μικρό. Οι κοντές λωρίδες έχουν φυσικά λιγότερη απώλεια τάσης. Επομένως, προτιμήστε πολλές πιο κοντές λωρίδες αντί να εκτελέσετε μία μόνο μακριά λωρίδα.

Επιλέξτε ταινίες υψηλής τάσης 

Ένας άλλος εξαιρετικός τρόπος για να αποφύγετε την ανάγκη για έγχυση ισχύος είναι να χρησιμοποιήσετε μια λωρίδα LED υψηλής τάσης. Αυτά τα φωτιστικά είναι ιδανικά για συνεχείς διαδρομές καθώς δεν περνούν από πτώση τάσης καθώς αυξάνεται το μήκος. Μάλιστα αυτά Λωρίδες LED υψηλής τάσης διατίθενται σε μεγαλύτερα μήκη. Μπορείτε να πάρετε 50 μέτρα σε ένα μόνο καρούλι ταινίας LED υψηλής τάσης. Δηλαδή, δεν χρειάζεται να γίνεται έγχυση ρεύματος για μεγαλύτερες εγκαταστάσεις. Ωστόσο, οι ταινίες υψηλής τάσης δεν είναι κατάλληλες για όλους τους τύπους εγκατάστασης. Χρησιμοποιούνται κυρίως στον εμπορικό φωτισμό. Αλλά όταν πρόκειται για οικιακό φωτισμό, οι λωρίδες LED χαμηλής τάσης που λειτουργούν με 12V ή 24V είναι πιο δημοφιλείς. Ελέγξτε αυτόν τον οδηγό για να επιλέξετε την κατάλληλη τάση για τον χώρο σας. Πώς επιλέγετε την τάση μιας λωρίδας LED; Είναι 12V ή 24V;

Χρησιμοποιήστε παχύτερο σύρμα

Κατά την εγκατάσταση της λωρίδας LED, χρειάζεστε καλώδια για να συνδέσετε το εξάρτημα στο τροφοδοτικό. Σε αυτή την περίπτωση, επιλέξτε ένα παχύτερο μετρητή σύρματος. Τέτοια καλώδια μειώνουν την αντίσταση, επιτρέποντας ομαλότερη ροή ρεύματος. Έτσι, η μειωμένη πτώση τάσης ελαχιστοποιεί την ανάγκη για έγχυση ισχύος. Επομένως, κατά την εγκατάσταση λωρίδων μεγάλης διάρκειας, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε παχύτερο σύρμα από το ελάχιστο συνιστώμενο μέγεθος για τη λωρίδα LED σας.

Χρησιμοποιήστε πολλαπλά τροφοδοτικά

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πολλαπλά τροφοδοτικά αντί να κάνετε έγχυση ρεύματος σε διάφορα σημεία. Αυτό θα κατανείμει την ηλεκτρική ενέργεια εξίσου σε όλο το μήκος της λωρίδας LED. Έτσι, κάθε τμήμα της λωρίδας LED θα τροφοδοτείται από μια μεμονωμένη πηγή, μειώνοντας την πτώση τάσης. Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα χρειάζεται να ανησυχείτε για την τροφοδοσία ψεκασμού.

Επενδύστε σε ταινίες LED υψηλής ποιότητας

Οι λωρίδες LED χαμηλής ποιότητας είναι κατασκευασμένες από κακώς αγώγιμα υλικά που προκαλούν μεγαλύτερη αντίσταση. Ως αποτέλεσμα, αυτές οι λωρίδες αντιμετωπίζουν μεγαλύτερη πτώση τάσης. Είναι καλύτερο να αγοράζετε ταινίες LED από αξιόπιστους κατασκευαστές που παράγουν εξαρτήματα υψηλής ποιότητας. Οι επώνυμες ταινίες χρησιμοποιούν συχνά καλύτερα αγώγιμα υλικά που έχουν ως αποτέλεσμα μειωμένη πτώση τάσης. Ελέγξτε αυτό το άρθρο για τον καλύτερο κατασκευαστή ταινιών LED για το έργο σας- Οι 10 κορυφαίοι κατασκευαστές και προμηθευτές λωρίδων LED στον ΚΟΣΜΟ (2024).

απόκρυψη με ταπετσαρία

Θα χρειαστεί να συνδέσετε το λαμπάκι λωρίδας LED σε μια πηγή ρεύματος για να τροφοδοτήσετε το φως της ταινίας LED. Θα μπορούσε να είναι ένα πρόγραμμα οδήγησης LED ή ένας προσαρμογέας. Κατά την τροφοδοσία, διασφαλίζει ότι η τάση της λωρίδας LED και η πηγή τροφοδοσίας είναι ίδια. Εξάλλου, η πολικότητα είναι επίσης ένας κρίσιμος παράγοντας εδώ. Εκτός από αυτές τις τυπικές επιλογές τροφοδοσίας, διατίθενται επίσης λωρίδες LED USB ή μπαταρίας.

Ναι, μπορείτε να τροφοδοτήσετε τη λωρίδα LED και από τα δύο άκρα. Αυτή η τεχνική είναι εξαιρετική για την ελαχιστοποίηση της πτώσης τάσης σε μεγαλύτερα μήκη λωρίδων. Ωστόσο, βεβαιωθείτε ότι τροφοδοτείτε και τα δύο άκρα από το ίδιο τροφοδοτικό. Η χρήση διαφορετικής πηγής ενέργειας για μια τέτοια διαμόρφωση δεν είναι κατάλληλη.

Μπορείτε να τροφοδοτήσετε τη λωρίδα LED από τη μέση εάν υπάρχουν προβλήματα μικρής πτώσης τάσης σε μέτρια μήκη λωρίδων. Σε αυτήν την περίπτωση, η ισχύς θα εγχυθεί στο κέντρο του μήκους της ταινίας για να ενισχύσει την απόδοση. Ωστόσο, αυτή η τροφοδοσία δεν ενδείκνυται για μεγαλύτερα σκαλοπάτια λωρίδας, καθώς θα χρειαστούν πολλαπλή επαγωγή ισχύος και όχι μόνο το μεσαίο σημείο.

Θα χρειαστεί πρώτα να αφαιρέσετε λίγη μόνωση από το πάνω μέρος της λωρίδας LED για να αποκαλύψετε τα θετικά και τα αρνητικά χάλκινα μαξιλαράκια. Στη συνέχεια, συνδέστε το θετικό άκρο της μπαταρίας στο θετικό μαξιλαράκι της λωρίδας LED. Ομοίως, το αρνητικό μαξιλαράκι βρίσκεται στο αρνητικό άκρο της μπαταρίας. Έτσι, μπορείτε να τροφοδοτήσετε τις ταινίες LED με μια μπαταρία.

Τα καλώδια παχύτερα από 22 AWG είναι κατάλληλα για χρήση για τροφοδοτική έγχυση. Είναι καλύτερα να κρατάτε ένα χοντρό σύρμα για να καταπολεμήσετε την αντίσταση. Ωστόσο, εάν το τροφοδοτικό σας είναι πάνω από 100 W, προσθέστε μια ενσωματωμένη ασφάλεια σε κάθε τμήμα ψεκασμού ισχύος.

Ο γενικός κανόνας για τον υπολογισμό της ισχύος που απαιτείται για τις ταινίες LED είναι ο πολλαπλασιασμός της τάσης, του ονομαστικού ρεύματος και του αριθμού των σφαιριδίων του λαμπτήρα. Έτσι, η ισχύς που απαιτείται για τη λειτουργία μιας λωρίδας φωτός 5050 60 φώτα/μέτρο DC12V είναι 14.4 W/μέτρο.

Για να εισάγετε ρεύμα σε μια λωρίδα LED, θα πρέπει να λάβετε υπόψη την πτώση τάσης και το μήκος της λωρίδας LED. Έγχυση ισχύος σημαίνει προσθήκη εξωτερικής καλωδίωσης εντός του μήκους της ταινίας που συνδέεται απευθείας με την πηγή ρεύματος. Εάν εργάζεστε με ταινίες LED μικρού μήκους, η μέθοδος από άκρο σε άκρο είναι ιδανική για ψεκασμό ισχύος. Αλλά ενώ εργάζεστε με μεγαλύτερες λωρίδες, η παράλληλη έγχυση σε πολλά σημεία της λωρίδας LED είναι καλή. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε έγχυση μεσαίου σημείου για μέτρια μήκη λωρίδων.
Ωστόσο, όταν αγοράζετε ταινίες LED, θα πρέπει πάντα να προτιμάτε την ποιότητά τους. LEDYi είναι η απόλυτη λύση σας για κορυφαίες λωρίδες LED. Όλα τα προϊόντα μας είναι κατασκευασμένα από υψηλής ποιότητας αγώγιμο υλικό που μειώνει την αντίσταση και την πτώση τάσης. Επιπλέον, μπορείτε επίσης να αγοράσετε τη σειρά ταινιών LED υψηλής τάσης ή μακράς διάρκειας για να αποφύγετε την έγχυση ισχύος. Εδώ, σας προτείνω να επιλέξετε τη σειρά εξαιρετικά μεγάλης μήκους 48 V που μπορεί να τρέξει έως και 60 μέτρα χωρίς να απαιτείται εξωτερική έγχυση ισχύος! Ετσι, παραγγείλετε την προτιμώμενη ταινία LED το συντομότερο δυνατόν!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here